Sezeryanmi Normal Dogummu ?

normal dogm.tabi geBE de so run yoksA;) normalde icinde kisti olan vs. VarSA temizlenmis oluR hem.kadinlarin mademm dOGurma ozelligi var korkmadn yapalm arkadaslar.Ben epidural lie normal yapicm ins.kismetse

Şu an ikinci bebeğime gebeyim. Kızımı normal doğumla dünyaya getirdim.. Annem hep derdi doğum selli yağmur gibidir diye. Bebek içinden çıktığı anda biter ağrın sancım kalmaz diye. Gerçektende öyle oldu. Bebeğimi kucağıma alır almaz ne ağrı kaldı nede sancı. Bence gülü seven dikenine katlanmalıdır. Biz kadınlar için en iyisi normal doğum arkadaşlar. Doktorum demişti ki bana sezeryanı gerek kalmadıkça hiç bir hastama önermem. En sağlıklısı normal doğumdur. Öyle olmasa kendi kardeşime niçin normal doğum yaptırayım demişti. Halimize şükredelim. Nice kadın var anne olamayan. Anne olabilmek için nice acılara katlanan. Biz bir doğum sancısı çekmişiz yavrularımız için çokmu.

valla bence kesnlikle kişinin isteğine bağlı herkesin acı eşiği farklı oluyor. ben ters doğmuşum örneğin annem nasıl acı çektiğimi tarif edemem doktor ter döktü artık o zaman olsaydı sezeryan yapardım dedi. eskiden sezeryan yoktu suda doğum epidural doğum falan yoktu arkadaşlar eskilerle karşılaştırmayın. epiduralde kolaya kaçmak sezeryandan zerre farkı yok. o sancıyı hissetmedikten sonra ha sezeryan ha epidural. ben belime iğne vurdurmam ALLAH korusun.ben 7 haftalık hamileyim sağ böbreğimde taş oluştu ne çektiğimi ben bilirim neyse herkesin kendi bakış açısı. bende belki ANNE olmak için normal yaparım belli mi olur:))

selam bende 19 nisan da sezeryan oldum. 40 haftayı doldurdum sadece nişan geldi başka bir belirti yoktu. neyse sabahtan gittik hastaneye normal istiyoruz tabi. suni sancı verildi 12 de başladı ilacın verimi. akşam 5 oldu serumun 5 te biri sanırım daha yeni bitmişti. öyle yavaş artık anlayın. mesai de bitiyor tabi. neyse belki de gerçekten gerekti. evet işte doktor beklersek bebek kakasını yapabilir durum kötüleşebilir dedi.istersen sezeryana girelim ama çabuk karar vermelisin.. anestezici gitmeden. neyse tanıdığımız kadın doğumcuya sorduk kalksak başka hastaneye gitsek diye. o da bence gitmeyin ilacı almış bir kere . doktor artık nasıl yönlendiriyorsa mecburen uymak gerekiyor dedi. sonra biraz düşündük. diretmenin alemi yok. epidural oldu. ben uyuştum. doktor geldi daha başlamadım dedi birkaç dk sonra bebeği çıkardı. ben beklemiyordum tabi o kadar hızlı.ameliyat için beni odadan aldıklarından yaklaşık40-45 dk sonra tekrar odaya döndüm. ayığım. sıkıntı yok bebeği verdiler hemen. hemen de süt geldi. ilacın etkisi geçene kadar sıkıntı yoktu. tuvalete gitmenize gerek yoktu aşağıdan gerekli işlemler yaplmıştı. oraya yapıyordunuz. ama gece gelen hemşire artık kalkman lazım dedi oturdum
acıyorum ayağa kalktım nefes alamıyorum alırsam acıdan ölebilirim gibi geliyor. öyle kesik kesik nefes ala ala bir kaç adım attım geri döndürdü beni ve yattım hastanede 2 gece kaldım ve devamlı yürüyüşler yaptım.benim sezeryan sonrası ilk ayağa kalkma dışında sorunsuz geçti. etrafımdan duyduğum sıkıntılar olmadı. tavsiye eder miyim gerekmediği sürece tercih edilmemeli.

sezeryani tercih etmem , ben normal dogum yaptim fakat arkadaslarimin buyuk bir kismi sezeryanla dogum yapti
dogumdan sonra aylar suren agrilari oldu ve hatta yillar sonra bile ameliyat izleri agriyormus
ve benim gordugum sezeryanla dogum yapanlarin karin bolgesinden daha kolay kilo aliyorlar genelde gobekli oluyorlar

kızlar ben normal doğum yaptım ama doğumum okadar zor olduki 3 gün doğumhanede kaldım açılma olmuyordu birtürlü oğlum 2,5 kilo olmasına rağmen 3 gün suni sancıyla doğum hanede sancı çektim ve okadar iğrenç birdurum ki 5 dk bir gelip açılma olup olmadığını kontrol ediyorlardı onun ağrısı ayrı bir dertti zaten ben şuanda 2. oğluma hamileyim ama bebeğimin doğumuna 1 ay şuanda kilosu 3,40 doğuma kadar onu doğrabileceğimi sanmıyorum hem korku hem diğer oğlumda yaşadıklarım beni kabuslara sürüklüyor kendimde o gücü bulamıyorum çocuklarım peş peşe oldu ben sezeryan düşünüyorum epiduralli belden aşağı uyuşacak ayık olacağım için başka çocuğu vermeleri imkansız bence

Back
X