Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
anne babada boy nasıl ? yanı sızde?Merhaba. Oğlum 38+4 de sezaryenle dogdu. 2940 g ve 46 cm. Şimdi 9.5 aylık boyu da 69.5 cm, kilosu 9200. Boy cok yavas uzuyor.3-5 percentilde. Kilo 45-50 percentil. Bebegi Boyle olup yasıtlarını boy olarak yakalayan var mi?
Orta boylu insanlariz. Ben 161, baba -174 cmanne babada boy nasıl ? yanı sızde?
İştahı fena değil. Uykusu hala düzenli değil. Geç uykuya dalıyor ve surekli uyanıyorgenetık+ergenlık yapılan sporlarla zıplamayla guzel beslenmeyle bı de duzenlı uyku ıle evet boyu uzayabılıyor. 167yım esım 181 oglum 54 cm dogdu ama su an yemek reddı oldugu ıcın 3.5 yasında arkadas grubuyla aynı gıbı. basta herkesın cocugundan buyuk ve ırı duruyordu . yanı evet toparlayabılır :)beslenmesıne ozellıkle uykusuna gdkkat edın bence:)
Benimde ilk çocuğum aynı boyda doğdu simdi baktım 9 aylıkken de 70 cm miş. Şu an 3 yaşına girecek 25 persentilde yasitlarindan 2 cm 3 cm kısadır oda çok fazla sırıtmiyor ben 165 eşim 180 birdeMerhaba. Oğlum 38+4 de sezaryenle dogdu. 2940 g ve 46 cm. Şimdi 9.5 aylık boyu da 69.5 cm, kilosu 9200. Boy cok yavas uzuyor.3-5 percentilde. Kilo 45-50 percentil. Bebegi Boyle olup yasıtlarını boy olarak yakalayan var mi?
Hepsi orta boylu. minyon birisi yok genetikde. İnşallah bizimki de 25 persentile gele bilirBenimde ilk çocuğum aynı boyda doğdu simdi baktım 9 aylıkken de 70 cm miş. Şu an 3 yaşına girecek 25 persentilde yasitlarindan 2 cm 3 cm kısadır oda çok fazla sırıtmiyor ben 165 eşim 180 birdezamanla uzayacaktir merak etmeyin tabi ki aile de kısa boylu varsa dede anneanne babaanne onada çekmiş olabilir sağlıklı olsun en önemlisi o kafanıza takmayın
![]()
Bide kac haftalıkken dogdu? Prematureler daha fazls uzuyorlarBenimde ilk çocuğum aynı boyda doğdu simdi baktım 9 aylıkken de 70 cm miş. Şu an 3 yaşına girecek 25 persentilde yasitlarindan 2 cm 3 cm kısadır oda çok fazla sırıtmiyor ben 165 eşim 180 birdezamanla uzayacaktir merak etmeyin tabi ki aile de kısa boylu varsa dede anneanne babaanne onada çekmiş olabilir sağlıklı olsun en önemlisi o kafanıza takmayın
![]()
Baş percentili ne durumda, doktorunuz ne diyor?Merhaba. Oğlum 38+4 de sezaryenle dogdu. 2940 g ve 46 cm. Şimdi 9.5 aylık boyu da 69.5 cm, kilosu 9200. Boy cok yavas uzuyor.3-5 percentilde. Kilo 45-50 percentil. Bebegi Boyle olup yasıtlarını boy olarak yakalayan var mi?
Bas 45.5 cm 45-50 persentilde falan. İkinci sezaryen oldugu icin planlı 38+4 oldu. Bir kizim var o normalBaş percentili ne durumda, doktorunuz ne diyor?
Neden 38+4'te sezaryen oldunuz?
Doktoru boy kisaligi icin ne diyor?Bas 45.5 cm 45-50 persentilde falan. İkinci sezaryen oldugu icin planlı 38+4 oldu. Bir kizim var o normal
35 haftalık doğdu ama kilosu 3100 dü boyu kısaydı ikinci cocugum da 57 cm doğduBide kac haftalıkken dogdu? Prematureler daha fazls uzuyorlar
İzleyelim diyor. 3 ay sonra tekrar goturucem. Tahin veriyorumDoktoru boy kisaligi icin ne diyor?
Bas ve kilo iyi, muhtemelen uyku saati duzensizligi var, emziriyor musunuz? Tahini ek gidasina katmanizi oneririm, boy icin cok iyi geliyor.
57 cm hic duymadım. Bazen yanlıs olcuyorlar dogum zamanı. Bilemedim) belki haftasında dogsaydı 50 cm olurdu35 haftalık doğdu ama kilosu 3100 dü boyu kısaydı ikinci cocugum da 57 cm doğdugenlerimiz bizimle oyun oynuyor
![]()
Uyku duzeni kurarsaniz boyu uzayacaktir, boy konusunda en onemli faktörlerden biri uyku düzeni.İzleyelim diyor. 3 ay sonra tekrar goturucem. Tahin veriyorumemziriyorum, mama da yiyor. Et yumurta hepsini yiyor. Ama işte. Evet uyku sorunumuz var. uyku egitimine de gonlum el vermiyor
Bu konu benim için de bir sorun.. Aksam 8-8.30 gibi uyuyor ilk birkac saat uyanmiyor ama sonra saat basi kalkiyor. Cünkü memede uyuyor ve kisa cocugum ya atoma ragmen hem de. Uyku isini nasil cözdünüzUyku duzeni kurarsaniz boyu uzayacaktir, boy konusunda en onemli faktörlerden biri uyku düzeni.
Sizin bebeginizin boyunda sorun varmıydı?Uyku duzeni kurarsaniz boyu uzayacaktir, boy konusunda en onemli faktörlerden biri uyku düzeni.
Biz kari koca kisa insanlariz (163-178) o yuzden cocuklarimizin boyundan yana ekstra beklentimiz yoktu hic. Ancak buyuk kizimin bi donem boyu persentilde 10lara kadar gerileyince, doktorumuz uyku duzenini sordu ve duzeltmezsek kisa boylu kalabilecegini söyledi, bende o gunden sonra melatoninden maksimum fayda saglama amaciyla aksam 8'de uyutmaya basladim ve simdi gayet yasitlariyla ayni hatta bircogundanda uzun boylu kendisi, kucukte zaten sifirdan uyku duzeni kurduk, onda hic boy sorunu yasamadik hep 70-75 persentilde.Sizin bebeginizin boyunda sorun varmıydı?
Bazen melatonin damla vermek istiyorum duzene girsin diye. Sonra ona da alışır diye veremiyorum
Bizimki hep 5-10 arasi gidiyor. Biz de 1.70 ve 1.82 boylardayiz. Düzenli uykuya 1 yasinda gecmeye calistik. Aksam erken yatiyor ama iste çok uyaniyor. Allah baska dert vermesin tabi ama 15 aylik cocuga 9 aylik mi deyince uzuluyor insan..Biz kari koca kisa insanlariz (163-178) o yuzden cocuklarimizin boyundan yana ekstra beklentimiz yoktu hic. Ancak buyuk kizimin bi donem boyu persentilde 10lara kadar gerileyince, doktorumuz uyku duzenini sordu ve duzeltmezsek kisa boylu kalabilecegini söyledi, bende o gunden sonra melatoninden maksimum fayda saglama amaciyla aksam 8'de uyutmaya basladim ve simdi gayet yasitlariyla ayni hatta bircogundanda uzun boylu kendisi, kucukte zaten sifirdan uyku duzeni kurduk, onda hic boy sorunu yasamadik hep 70-75 persentilde.
Emzirme bitmeden cocuklar kesintisiz uykuya gecis yapamiyor tam olarak, yani ben uyku egitimi aldirmadim ama 2 bebek buyuttum gozlemim bu yonde, iki kizimida ne zaman memeden kestim ikisininde uykuları uzadi, kesintisiz uyumaya basladilar. Ondan sonrada hizla boylari uzadi, kilo aldilar.Bizimki hep 5-10 arasi gidiyor. Biz de 1.70 ve 1.82 boylardayiz. Düzenli uykuya 1 yasinda gecmeye calistik. Aksam erken yatiyor ama iste çok uyaniyor. Allah baska dert vermesin tabi ama 15 aylik cocuga 9 aylik mi deyince uzuluyor insan..