SGK Anlaşmalı Özel Hastanede Muayene Ücretleri

mavisimm34

Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2012
6
0
16
Merhaba arkadaşlar, sonunda cesaretimi topladım ve buraya yazdım. Nasıl anlatıcam bilmiyorum ama yaklaşık 3-4 yıl önce en yakın akrabalarımdan birinden alçakça bi şekilde tecavüze uğradım şu an üniversite okuyorum o zamanlar daha lisenin başındaydım ve o zamanlar akrabalarca çok sevilen ve saygı gösterilen biriydi. kimse onun gerçek yüzünü göremiyodu. şimdi yıl 2013 ve yine 4 yıl önce onun kızı olan canım gibi sevdiğim kuzenim intiharla kendi hayatına son verdi. sebebi de belli babası. benim için bu hayatımın en büyük travması oldu. ve ben bunca yıl içimde bu psikolojiyle hayata devam etme mücadelesi verdim hiç kimseye hiç birşey anlatamadan söyleyemeden utancımdan her gün kendimi kahrettim ve o hep ortamda utanmadan yüzüme baktı ve benim için nasıl bi eziyet olduğunu yaşamayan tahmin edemez. çoğu kez intihara kalkıştım bileklerimi kestim ama nafile. şimdi onun bütün foyaları ortaya çıktı herkes onun nasıl biri olduğunu biliyor ve ben olayın yaşandığı gece şoktan kendimde olmadığımdan kızlığımın bozulup bozulmadığınıda göremedim. geçen aylarda şu an yanında yaşadığım halam karşısına aldı beni konuştu herşeyi bitek ona anlatabildim film gibi bi sahne yaşandı. 4 yıldır o psikiyatr senin bu psikiyatr benim dolaştım onlara da anlatamadım şuanda da ilaç tedavisi görüyorum çoğu kişi hastalık hastası olduğumu düşünüyodu yaşadığım hakkında hiç bi bilgisi olmadan ve bu daha da çok sinirimi bozuyodu. şimdi halam var yanımda ve o, muayenenin sonucu ne olursa olsun psikolojinden önemli değil canım dedi ve içimi rahatlattı. bunca yıl psikolojimin bundan dolayı bozuk olduğunu ve kimseye anlatamadığımı anlayınca haliyle kendini tutamadı ağlamaya başladı. şimdi geçmişe göre biraz daha iyiyim ancak aklımda Türk toplumunun namus meselesi olarak nitelendirdiği, ilerde belkide evlilik yolunda karşıma çıkıcak olan bu mesele için içimin bi nebze olsun rahatlaması açısından ve psikolojim açısından şüphelerimin yok olması için muayeneye ihtiyacım var. kendimi hazır hissettiğimde halamla birlikte gidicez ama paranın sıkıntı olmasını istemediğimden sgk anlaşmalı özel hastanelerde bu muayenenin ücreti hakkında bilgi edinmem gerek. bilgilerinizi eksik etmezseniz çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler.

cnmm öncelikle gecmiş olsun demeyı ısterdım fakat bılıyorum ki geckmeyecek birseyler eksik kalacak. sen ne kadar guclu bir kızmışsın ki bu zamana kadar gelebildin ve universite okuyrsun. sakın kendınden utanma. sen cok guclusun ama bunun farkında degilsin. sen hiçbirsey yapmadın ki. psikolojik tedavilerini aksatma devam et ve bir psikologa da görun. ama iyi arastır iyi birini bul ve psikologuna herseyı net bir sekilde anlat. önce ruhunu iyileştir. psikologun bayan olursa daha iyi olur. şimdi gelelim şu kızlık meselesine. inanki o durum senin bu yasa kadar sana anlatılan toplum ve aile tarafından empoze edilen o kadar buyuk bır konu degil. senin ruhun daha önemli. özel hastaneler kontrol eden doktorlar var. sgk karsılıyor. normal bir kadın hastalıkları doktoruna gideceksin. bu kadar. zaten odada senden ve doktordan baska kımse olmayacak. doktora durumunu anlat muayene olmak istedigini söyle. diger bölümlerde ssk farkı ne kadarsa kadın hastakıları bolumundede o kadadır. ama devlete gitme oradaki doktorların yaklasımı hoş olmayabilir. ama inan bunu hiç kafaya takma kızlık mızlık .sen önce kendine bak. güzelce okulunu bitirip basarılı biri oldugun zaman ne kızlıgı kımse hiçbirseyi takmıyor. bu toplum boyle. sen kendini geliştirmeye bak. okulunu bitirmeye basarılı olmaya bak. ve ileride alla nasip ederse sevecegin biri cıktıgında eger ki o da seni gercekten seviyorsa kızlık mızlık umrunda olmaz. bunu tabu haline getirmeyen de bir suru erkek var. ama dedigim gibi once ruhunu iyileştir. illa kontrole gitmek istiyorsan bu sekilde gidebilirsin özele. öyle cok fark falan cıkmaz. basarılı ol. kendınden emın ol. kendine bak. guzel giyin. yabancı dılın varsa geliştir. ileride iş hayatında azimli ol. hiçkimse kızlıgını falan takmayacak. zaten bu seninle halan arasında bir sır. umarım ileride ayakları saglam yere basan basarılı bir iş kadını olursun ki değme erkeklere taş çıkartırırsın. bu konuyu dedigim gibi iyi bir psikolog bulup konuş.

gittigin hastaneye ve doktorun profesor olup olmamasına gore degişiyor farklar. özel hastanede normal bir doçente falan gidersen maximum 50 tl hatta altında bile ücret. ama proflar 150 tl falan. mesela buyuk sehirlerde boyle. sıkma canını ileride evlilikte sorun falan olmaz. az onceki yazdıklarımda dedigim gibi.

gerçekten bilgileriniz ve söyledikleriniz için çok teşekkür ederim.. bunları duymaya ihtiyacım varmış. söylediklerinizin hepsini uygulıcam. bunca zaman buralara kadar nasıl gelebildim diye bende düşünürüm. Allah'ın verdiği bi güc olsa gerek.. dualarımı hiçbi zaman eksik etmedim hep ona sığındım. ve ben çok duygusal biriyim. diziler olsun filmler olsun izlerken hayatımdan hep bi parçayı deştikleri için gözyaşlarımı tutamam. birde şu son 4 aydır panik atağa ve sosyal fobiye bağlı ankisiyete bozukluğu tedavisi görüyodum en sonunda depresyona çevirmişti ailemin gelmesini istemişlerdi çevresel faktör olarak. onlarda ailesel durumlardan dolayı gelememişlerdi zaten gelseler de benim için bişey değişmicekti yine anlatamıcaktım. şimdi ilaçlarla biraz daha iyiyim. ama dediğiniz gibi bi psikoloğa görünmemin gerektiğini bende hissediyorum. ilaçla bi yere kadar. arkadaş ortamlarına giriyorum kendimi oyalamak için yabancı dilim var 3 tane oyalanmam açısından kendimi onlarada verebilirim. hastane konusunda araştırdığım doktor, operatör doktor var bi tane bayan onu düşünüyodum profesör olmadığına göre ücrette de sıkıntı olmaz umarım. tavsiyeleriniz için tekrar çok teşekkür ederim.. herşeye rağmen hayat devam ediyor ..

dedigim gibi anlattıklarına gore sen cok guclu bır kızsın ve bunların hepsini de atlatacaksın. acele etme. adım adı ılerle. kendini işine derslerıne ver. kızlık mızlık takma onları salllaaa bi suru erkek var oyle seylerı onemsemeyen. sen de ileri de elbet seni seven saygı duyan bırıyle karsılasacaksın. uzman bır psıkologa gorun ve herseyı kafanda ne varsa hatta o psikologla ilgili olan dusuncelerini bile net olarak anlat. onun gorevı bu seni dinlemek.aileni cagırırsa neden gelmelerını ıstemedıgını falan acık yureklılıkle anlat psıkologuna acık ol net ol. bak gor cok rahatlayacaksın sıkma kendını. saglıgından olursun yoksa.ama dedigim gibi bir an once ıyı bır uzmanla gorus ılgılı bırıyle bayan olmasında fayda var. gerisi corap sokugu gıbı hallolur adım adım ılerle acele etme. bende de var anksiyete mesela iş hayatımdan dolayı asırı stresten falan. bende zamanında kendımı cok soyutladım en sonunda dedim boyle olmayacak doktorum var ona gıdıyorum duzenlı ama herseyımı net anlaqtıyorum cunku ondan fayda gormem ıcın benı anlaması cok onemlı. ok bak ne guzel 3 dıl bılıyorsun bide gurur duy kendınle. basarılı olacagına ınan ok

evet çok haklısınız.. herşey için çok teşekkür ederim anksiyete için geçmiş olsun biraz uğraştırır ama psikolog yardımı önemli dediğiniz gibi.

Canım çok üzüldüm hem sana hem kuzenine.
adamın foyası ortaya çıktı demişsin ama aile mi biliyor yoksa yetkili mercilere mi taşındı konu.
Madem nasıl olsa ailen biliyor şikayetçi olun bence.
Hem kuzeninin annesi de biliyor mu bu durumu.
Umarım şikayetçi olunur ve pislik çok büyük bir ceza alır.

evet foyası ortaya cıktı ama sadece kızını biliyorlar. benim hakkımda ailemin sadece ufak şüpheleri vardı ama benimle hiç konuşmadılar zaten gerçeği kaldırabileceklerini düşünmediğim için sadece halam biliyor durumu. Yetkili merciler aradan uzun zaman gectiği için zamanında neredeydiniz dicekler haliyle hem onun yüzünü bi daha görmek bile istemem. zamanımızda adaletin sağlanıcağını da düşünmüyorum yıpranan yine sadece ben olurum. onun en büyük cezasını allah verir inşallah bugün cesaretimi topladım ve muayeneye gidicem bi korku var içimde ister istemez psikolojik olarak ama sonucu bilmem en azından tedavim için daha iyi olur diye düşünerek gidiyorum.. ilginiz için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…