• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SGK borcu...

_Ozis_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
73
21
48
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Netten araştırdım ancak verimli bilgi alamadığımdan buraya yazmaya karar verdim.
Ben 2012'den beri (üniversite önlisans hayatı boyunca) hem okudum, hem çalıştım part time olarak. Yani haftada 3 gün veya 2 gün aylık 12-15 gün arası sgk primim yattı.
Şimdi haliyle borçlu gözüküyorum ve şu anda tam zamanlı bir işte çalışıyorum.

Devlet hastanesinden ya da özel hastanesinin sgk insiyatifinden yararlanamıyorum.

Sanırım bu SGK borcu için af ya da belli bir kısmı ödeme konusunda başvuru yapabiliyormuşuz. Bu konuyla alakalı bana bilgi verebilecek arkadaşım var mı? (Böyle birşeyin olduğundan yeni haberdar oldum)

Bir dilekçe veriyorsun SGK ya şu şu işyerinde tam zamanlı çalışmaktayım diye ..
Sonrasında da borç içeriği ve ödeme koşulları ile ilgili yardımcı oluyor memur ..

Önceki borçlarım için, ödemesi ya da daha düşük bir ücret ödemek için gelir testi ve diplomamla işlem yapabiliyormuşum. Yani yarı buçuk insanlara sora sora, yarım yamalak bilgiler aldım. O yüzden tam bilgilenmeye çalışıyorum. Yarın SGKya gideceğim de...

Bende Migros'da Kasiyerlik yapıyorum 1 senelik part time sgk prim borcum 480 küsür çıkmıştı gelir testine girmeyince aylık prim borcu daha fazla ödüyorsun gelir testine girdim işte aylık daha az ödüyorum. Herneyse İşte Geçen ay bi batım hastaneden randevu almama rağmen giremedim içeri almadılar borcunuz var ödeyin diye. sende o yüzden ödemek zorundasın yoksa hastaneye falan gidemiyorsun. bu borçların faizini silmek için devlet yeni bi kanun çıkarmak üzereymiş istersen biraz bekle ama ne zaman çıkacağı belli değil. ben ödedim hepsini mecburen bekleyemedim.

Back
X