sgk dogum izni

amber88

yusuf paşanın annesi
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
2.089
1.687
198
Kizlar merhaba benim icin cok onemli olan,hayatimda bir mihenk taşı denebilecek bir karar almam gerek ama kafama takilan bir seyler var bilgisi olan yardimci olursa sevinirim. Su an devlet memuruyum ve 30 haftalik hamileyim. Sınavla vakif universitesinde uzmanlik programina yerlesme durumum var (kazanip kazanmadigim henuz belli degil ama bugun yarin tercih yapmam gerek). Eger yerlesirsem devlet memurlugundan istifa edip gidip orada tekrar sgk ya bagli olarak calismaya baslamam gerekecek. Basladigim tarihte ise tahmini 35-36 haftalik gebe olmus olucam. Su an calistigim yerden 32.haftada calisabilir raporu alip 5 haftami aktarmayi dusunuyorum. Ama 36da istifa edip hemen sgk ya bagli baslarsam, arada bir istifa durumu oldugu icin dogum oncesi izin haklarimi aktarma cabam boşa mi gitmis olur? Bunun belli sartlari var mi? Yoksa memuriyette iken aktarmak niyetiyle calistigim 4 hafta sgk ya bağlı oldugum donemde isime yarar mi? 37yi doldurup orada ise ayrildigimda sadece sgkya bagli calisirken aktarabildigim kisimlari mi aktarabilirim? Cok soru sormusum kusura bakmayin benim icin cok cok onemli.

Mantıken 36. haftada yeni işine başlayıp 37. haftada çalışamaz raporu verince yeni iş yerine o 5 haftayı aktarmış olursun. Sonuçta hastane kayıtları esas

çok alengerli bir konu.
sgk dan bence kesin bilgi almaya bak. bu tip bilgilendirme için hizmet veren birimleri var.
çünkü o konuda çok mağduriyetler yaşanabiliyor.
bizi de bilgilendir lütfen.

Tam bilgim yok ama kazanıp kazanmadığın belli olunca doğum iznine çıksan,doğum iznin bitince de diğer firmada başlasan? Yani istifa etmeden, bu geçiş kısmı doğum iznindeyken yapılamıyor mu? Kazanırsan yeni başlayacağın yerin insan kaynaklarıyla görüşüp öyle bir adım at bence.

Mantıken 36. haftada yeni işine başlayıp 37. haftada çalışamaz raporu verince yeni iş yerine o 5 haftayı aktarmış olursun. Sonuçta hastane kayıtları esas

Emekli sandigina bagliyken calistiklarimi aktarabilir miyim yani?bana da oyle geliyor ama tam guvenemiyorum da. Sonucta 37ye kadar aktif çalışıp sanki 32den sonra hic calismamisim gibi dogum iznini 8 hafta kullanmak zorunda kalmak var.

Tam bilgim yok ama kazanıp kazanmadığın belli olunca doğum iznine çıksan,doğum iznin bitince de diğer firmada başlasan? Yani istifa etmeden, bu geçiş kısmı doğum iznindeyken yapılamıyor mu? Kazanırsan yeni başlayacağın yerin insan kaynaklarıyla görüşüp öyle bir adım at bence.

Istifa etmem gerekiyor maalesef, nakille gecis yapamiyorum.

Istifa etmem gerekiyor maalesef, nakille gecis yapamiyorum.
Peki yeni başlayacağın yer,2 hafta çalışıp doğum iznine çıkınca kabul ediyor mu?
Çünkü senin 32.haftada ya da 37.haftada izne çıkman ve izinlerinin doğumdan sonraya aktarılması SGK yı ilgilendiriyor.Şirketle ilgili bir durum değil.

yeni çalıştığınız iş yeri hastane kayıtlarınızı esas alarak hangi haftada izne çıktığınızı dikkate alacak sonuçta doğum yapacağınız tarih de bir done, bence sorun yaşamayacaksınız

Peki yeni başlayacağın yer,2 hafta çalışıp doğum iznine çıkınca kabul ediyor mu?
Çünkü senin 32.haftada ya da 37.haftada izne çıkman ve izinlerinin doğumdan sonraya aktarılması SGK yı ilgilendiriyor.Şirketle ilgili bir durum değil.

Simdi aradim,sorun olmaz dediler. Doktordan almis oldugunuz rapor yeterli dediler.

yeni çalıştığınız iş yeri hastane kayıtlarınızı esas alarak hangi haftada izne çıktığınızı dikkate alacak sonuçta doğum yapacağınız tarih de bir done, bence sorun yaşamayacaksınız

Kayit yaptirdiktan sonra 15 gun icinde baslamam gerekiyormus. Istifami verip ayni gun icinde gidip yeni yerime baslarsam 37e kadar da calisirsam,bu 5 haftayi aktarabiliyorum gibi gorunuyor oyleyse.

Simdi aradim,sorun olmaz dediler. Doktordan almis oldugunuz rapor yeterli dediler.
O halde sorun yok canım. 37.haftaya kadar çalışırsın,sonrasında da izin yaparsın.:KK39:
Ama yeni yerde çalışmaya başlamadan izne çıkma

Kayit yaptirdiktan sonra 15 gun icinde baslamam gerekiyormus. Istifami verip ayni gun icinde gidip yeni yerime baslarsam 37e kadar da calisirsam,bu 5 haftayi aktarabiliyorum gibi gorunuyor oyleyse.
hayırlı doğumlar diler&yeni işinizi kutlarım:KK73:

O halde sorun yok canım. 37.haftaya kadar çalışırsın,sonrasında da izin yaparsın.:KK39:
Ama yeni yerde çalışmaya başlamadan izne çıkma

Insallah oyle istiyorum bakalim,kazanirsam. Yalniz internete bakinca dogum izni hakki kazanmak icin 90 gun prim odenmis olmasi gerekiyor falan diyor. Benim sgk da o kadar odenmis gunum olmayacak ama emekli sandiginda var.

Insallah oyle istiyorum bakalim,kazanirsam. Yalniz internete bakinca dogum izni hakki kazanmak icin 90 gun prim odenmis olmasi gerekiyor falan diyor. Benim sgk da o kadar odenmis gunum olmayacak ama emekli sandiginda var.
İşte o konu çok önemli. Yeni başlamış gibi görüneceksin,o yüzden o kısmı netleştirmen lazım

Back
X