Mantıken 36. haftada yeni işine başlayıp 37. haftada çalışamaz raporu verince yeni iş yerine o 5 haftayı aktarmış olursun. Sonuçta hastane kayıtları esas
Tam bilgim yok ama kazanıp kazanmadığın belli olunca doğum iznine çıksan,doğum iznin bitince de diğer firmada başlasan? Yani istifa etmeden, bu geçiş kısmı doğum iznindeyken yapılamıyor mu? Kazanırsan yeni başlayacağın yerin insan kaynaklarıyla görüşüp öyle bir adım at bence.
Peki yeni başlayacağın yer,2 hafta çalışıp doğum iznine çıkınca kabul ediyor mu?Istifa etmem gerekiyor maalesef, nakille gecis yapamiyorum.
Peki yeni başlayacağın yer,2 hafta çalışıp doğum iznine çıkınca kabul ediyor mu?
Çünkü senin 32.haftada ya da 37.haftada izne çıkman ve izinlerinin doğumdan sonraya aktarılması SGK yı ilgilendiriyor.Şirketle ilgili bir durum değil.
yeni çalıştığınız iş yeri hastane kayıtlarınızı esas alarak hangi haftada izne çıktığınızı dikkate alacak sonuçta doğum yapacağınız tarih de bir done, bence sorun yaşamayacaksınız
O halde sorun yok canım. 37.haftaya kadar çalışırsın,sonrasında da izin yaparsın.Simdi aradim,sorun olmaz dediler. Doktordan almis oldugunuz rapor yeterli dediler.
hayırlı doğumlar diler¥i işinizi kutlarımKayit yaptirdiktan sonra 15 gun icinde baslamam gerekiyormus. Istifami verip ayni gun icinde gidip yeni yerime baslarsam 37e kadar da calisirsam,bu 5 haftayi aktarabiliyorum gibi gorunuyor oyleyse.
O halde sorun yok canım. 37.haftaya kadar çalışırsın,sonrasında da izin yaparsın.
Ama yeni yerde çalışmaya başlamadan izne çıkma
hayırlı doğumlar diler¥i işinizi kutlarım
İşte o konu çok önemli. Yeni başlamış gibi görüneceksin,o yüzden o kısmı netleştirmen lazımInsallah oyle istiyorum bakalim,kazanirsam. Yalniz internete bakinca dogum izni hakki kazanmak icin 90 gun prim odenmis olmasi gerekiyor falan diyor. Benim sgk da o kadar odenmis gunum olmayacak ama emekli sandiginda var.
Daha tercih yapicam gelir mi orasi bilmiyorjm ki:) gelecekmis gibi hareket edip her ayrintiyi bilmek istiyorum ama. Cok karisik isler cok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?