Sgk ücret karşılıyor mu

Flzbilge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2021
279
14
48
Merhaba, sgk üniversite hastanesinde yapılan ameliyatların bir kısmını karşılıyor mu ? Sonradan ücret alabiliyor muyuz bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın

Üniverste hastanesinden kastınız devlet universteleriyse ve prof. Doç. gibi bir tercihiniz yoksa tamamen ücretsiz ameliyat olursunuz.Ama benim dr Prof yada Doç olsun gibi bir tercihiniz varsa zaten muaynede de ameliyatta da fark ödersiniz tamamını sigorta karşılamaz.Nerde ameliyat olursanız olun ister özelde ,ister üniverstede profesöre ücret konusunda baştan anlaşıyorsunuz zaten.Sizin yatışınızdan önce ödemeyi yapıyorsunuz.SGK size hiçbir şekilde ödeme yapmaz.Hastaneler size fiyat verirken zaten önce sigortanızı öğreniyor ve ordan alacağı parayı indirerek size fiyat veriyor.

Ameliyatınız için ayırabileceğiniz bütçe kısıtlıysa Üniverste prof Doç iyi bir seçenek çünkü hem sıra çabuk geliyor hem de yine işinin ehli biri ameliyat ediyor.Ama tabi ki iyi bir özel hastanede aldığınız hizmeti alamazsınız.Ama operasyonunuz başarılı geçer .Babam Üniverstede profa ameliyat oldu ben Acı Bademde bir profa.Sonuç olarak ikimizin ameliyatı da başarılı, ikimiz de anlaştığımızın dışında bir ödeme yapmadık.Ama gecenin bir köründe ben ağrıdan kıvranırken başımda çırpınan hemşireler vardı gecenin bir köründe doktorum arandı extra ilaçlar için izin alındı , süreci acısız atlatabilmem için gereken herşey yapıldı.Bacağımı bile kıpırdatamıyordum üç hemşire yerimden kaldırdı adım atabilmem için uğraştılar baktılar olmuyor bir saat sonra tekrar geldiler taki ben yapana kadar. Kalp atışlarım ve tansiyonumu ölçen cihazlara bağlıydım sürekli düşüyordu kan kaybına bağlı olarak ve her sinyalde koşa koşa içeri gelen hemşireler vardı.Babama hadi amca yürümeye çalış deyip gittiler.Yada ağrısı olduğunda günlük ağrı kesici dozunuz bu kadardı deyip gittiler.İmkanlarınız ve tercihleriniz doğrultusunda karar verirsiniz artık bizim tecrübelerimiz bunlar.

Back