SGK'dan belediyeye geçmek

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
merhabalar herkese, bu aralar kafamı yoğun derecede kurcalayan bir şey var. Bir kaç aya tayin durumumuz belli olacak ve ben farklı bir kurum denemek istiyorum. Kadroluyum ve bir kaç yıllık memurum. Memleketimizde bir ilçe belediyesine geçmeyi düşünüyorum. Daha önce gidip gördüm de bahse konu yeri. Yeni bir belediye binası ve memur açığı fazla, taşeron işçiler çoğunluktaymış. Açıkcası şuan olduğum kurum da bana göre sıkıntılı. Yaşadığım şehir, evim değişmişken işyerini de bu değişikliğe katmalı mı sizce? Ve her belediye aynı mı olur?

Tedbili mekanda ferahlık vardır derler,değişiklik iyidir.
Zorlukları elbet vardır,hangi kurum çok çok rahat diyebiliriz ki?
Önemli olan işini düzgün yapıp insanlarla ortalama ilişki sürdürmek bence.

Bürokrasinin siyasetin oldugu her yer sıkıntılıdır

başkentte belediye personeliydim sigortalı tabi kpss çalışıp atanıp kurtuldum

belediye rahattır diyen arkadaşlar neye göre diyor acaba?

partizanlık üst seviyede dış görünüşüne göre kime oy verdin tahmini yapıp kurum içerisinde seni cenaze hizmetlerine sürerlerse hiç şaşırma

basına çok yansımıyor ama verilen vaatler tutulmadı hiç mi görmüyorsunuz işçi çıkarmayacağız dediler bütün eski iş arkadaşlarımı toplu toplu işten çıkardılar bi sebep bile yok istanbul ve ankarada kıyım var resmen

tabiki memuru çıkaramaz ama kaldırım işlerine fen işlerine gönderir.. belediye rahat diyenlere şaşıyorum ben..

seçim zamanı çalıştırırlar.. mitinglere katılmak durumunda kalırsınız

Bahsettiginiz durum cokta kolay degil
Belediye personeliyim basligi gorunce bi gulme geldi
Lutfen hic dusunmeyin ay yakmayin kendinizi
Hele memur acigi olan bir yerde yasal sorumlulugun altina girer bir suru problemle ugrasirsiniz memur olmamasi buyuk eksik
Belediye baskanlari memur alabilir sizce niye almadi
Belediyeler rahat degildir arkadaslar ici beni disi sizi yakar

oh be çok şükür belediyenin gerçek yüzünü anlatan bir arkadaşl var :)

Başkan değişikliğinde sende hiç alakan olmayan bir bölüme geçmeyi göze alıyorsan,hiç alakan olmayan parti mitinglerine gitmeyi için kaldıracaksa,eğitim seviyesi senden düşük kişilerin şefin yada müdürün olması canını sıkmayacaksa geç tabi.Bu yazdıklarım en belirgin şeyler.Bu arada çalışma ortamı çok rahattır hele ki ilçeler de bulunduğun bölüme göre bazen hiç iş yapmadan mesain biter Buda seni olduğun yerde Sabun gibi eritir hiçbir gelişme sağlayamazsın.En önemli dezavantajı da memur olduğun için başkalarının yaptığı işe bile imza atmak zorunda kalırsın yani bütün sorumluluk sende olur.

Torpille girenler gitsin ki öteki adama çalışanlar gelsin.

Belediye daha rahattır üstelik maaşıda daha fazla diye biliyorum

şuankindan 700 lira fazla alacağım.
Bürokrasinin siyasetin oldugu her yer sıkıntılıdır

başkentte belediye personeliydim sigortalı tabi kpss çalışıp atanıp kurtuldum

ilk atandığım yer sgk ve kücük bir ilin il müdürlüğündeyim. her yönüyle sıkıntı bana göre burası. artık yıldım. hele büyük şehirlerde zaten iğne atsan yere düşmüyor sgkda.

söylediğim ilin belediye başkanı eşimin amcasıydı, bu dönem değişti şimdi de eşimin çocukluk arkadaşı belediye başkanı oldu. Nasıl hakkımla atandıysam olası yer değişimini de dilekçemi verip sonucumu bekleyip yapacağım.
Sadece şuanki partiyle taban tabana zıt görüşteyim bunun beni etkileme derecesinden emin değilim. Ama kimseyle işim olmazsa işimi yaptıktan sonra bi sıkıntım olmaz diye düşünüyordum.

Malesef bu mumkun degil
Herkesden once mitinglere gitmen gerekiyor
Ztn gorusun ister istemez arastirilacak
Kucuk yerde sessiz kalman imkansiz
Yinede sen bilirsin

Malesef bu mumkun degil
Herkesden once mitinglere gitmen gerekiyor
Ztn gorusun ister istemez arastirilacak
Kucuk yerde sessiz kalman imkansiz
Yinede sen bilirsin
memurlar katılmıyor diye biliyorum ben, eşimin dayısı da belediye çalışanı ve memnun halinden, siyaset söylemlerine hiç karışmaz işini yapıp çıkar

memurlar katılmıyor diye biliyorum ben, eşimin dayısı da belediye çalışanı ve memnun halinden, siyaset söylemlerine hiç karışmaz işini yapıp çıkar

Yani simdi siz disaridan biliyorum diyorsunuz
Ben 8 yili bitirdim
Yasamadan bilemezsiniz
Memurlar katiliyor, memurlar kucuk belediyelerde her isi yapiyor yasal sorumlulugu oluyor buyuk bir yer deseniz neyse
Ama kucuk bir yerde hersey olur hersey akliniza gelsin ne mesai ne mitingler ne is tanimi ne yasal sorumlulugun siniri belli degildir.
Yine de hayat sizin tecrubesiz olmaniz cesaret verir zorlansanizda seversiniz bilemeyiz
Bizim ilcede sgk mudurune yalvardik ama kmlerce yolu goze aldi yinede gelmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…