SGK'dan şok öneri: Emeklilerin maaşından sağlık primi kesilsin

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
BES tam olarak anlatılmıyor kimseye herkes emekli olduğunda reklamdaki gibi tekneye atlayıp gezecek sgk emekliliğinin yanı sıra gelir olacak sanıyor.Esası sen ne yatırırsan onu sana geri veriyor hatta daha azını bile verebilir.Çünkü kaç kişi para değerlendirmekten anlar.Parayı değerlendiremediğin gibi yönetim kesintisi vergi vs adına paran iyice kuşa dönüyor.Emeklilik tarihine kadar beklersen 1000 tl o güne kadar yatırdıysan hadi borsada yada faiz gibi birşeyle değerelendirdin 1100 tl oluyor paran.Toplu çekersen 950 ye düşüyor devlet kesinit yapıyor.Yada aynı parayı sana aylık taksitle ödüyor.BES yalnızca devlete ek gelirdir.Sana bana faydası yoktur.Şaşırdık mı ? Hayır...
Bes gercekten bilinmiyor. Biz bi ara niyetlendik benim icin ama biraz arastirinca vatandasa hicbir sekilde fayda saglamadigini gördük, vazgectik.

BES tam olarak anlatılmıyor kimseye herkes emekli olduğunda reklamdaki gibi tekneye atlayıp gezecek sgk emekliliğinin yanı sıra gelir olacak sanıyor.Esası sen ne yatırırsan onu sana geri veriyor hatta daha azını bile verebilir.Çünkü kaç kişi para değerlendirmekten anlar.Parayı değerlendiremediğin gibi yönetim kesintisi vergi vs adına paran iyice kuşa dönüyor.Emeklilik tarihine kadar beklersen 1000 tl o güne kadar yatırdıysan hadi borsada yada faiz gibi birşeyle değerelendirdin 1100 tl oluyor paran.Toplu çekersen 950 ye düşüyor devlet kesinit yapıyor.Yada aynı parayı sana aylık taksitle ödüyor.BES yalnızca devlete ek gelirdir.Sana bana faydası yoktur.Şaşırdık mı ? Hayır...

Bes gercekten bilinmiyor. Biz bi ara niyetlendik benim icin ama biraz arastirinca vatandasa hicbir sekilde fayda saglamadigini gördük, vazgectik.

BES hakkında bilmediklerimiz ;

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bes-denen-zirvalik.789302/

BES'te tek avantaj %25 devlet katkısının gelmesi. Aylık 100 tl yatırıyorsan 25 tl de devlet veriyor 125 tl biriktirmiş oluyorsun. Şu an hiçbir para aracı risksiz %25'lik getiri sağlamaz, doğruya doğru. Ama belli şartları var tabii 2 yıl yatırdım vazgeçtim ben çıkayım dersen hasara uğrarsın, birikiminden kesinti yapıp iade ederler örneğin.

BES'te insanların yanıldığı nokta ömür boyu maaş alacaklarını düşünmeleri. İçinde emeklilik kelimesi geçmesi belki yanıltıcı bilmiyorum. Alakası yok tabii. 10 yılda biriktirdiğin parayı toplu alabiliyorsun. Maaş olarak aylık da veriyorlar birikimin bitene kadar. Sonra sen sağ ben selamet.

Adam zaten yıllarca prim ödemiş, emekli olayım rahata ereyim hayali kurmuş yıllarca, şimdi diyorlar ki emekli aldığın 800-900 lira aylıktan prim ödeyeceksin, zaten ilaç parası kesiliyor maaştan, insanlar doktora gitmeye korkuyor ilaç kesintileri yüzünden, yetmedi birde prim:KK43:
Ah tabii bundan sonra işe başlayacaklar için durum daha vahim, her ay 350-400 lira sgk kesilecek maaşlarından, 20-25 yıl sonra emekli olduklarında alacakları emekli maaşı 400 lira.
Emekli maaşını senden kesip sana verecekler, bitti mi bitmedi, 400 lira emekli maaşından ilaç kesintisi, prim kesintisi de olacak, kalanı güle güle harca:(

Avrupa ülkelerinde emekli olan insanlar dünyayı geziyor. Bakınız bizim tarihi yerlerimiz. Bizim ülkemizde de emekliler nasıl geçiniriz sıkıntısı çekiyorlar. Yav ne veriyorsun da maaş hala kesinti peşindesin. Ne olacak böyle nereye kadar gidecek. Artık aklım almıyor benim.

Adam zaten yıllarca prim ödemiş, emekli olayım rahata ereyim hayali kurmuş yıllarca, şimdi diyorlar ki emekli aldığın 800-900 lira aylıktan prim ödeyeceksin, zaten ilaç parası kesiliyor maaştan, insanlar doktora gitmeye korkuyor ilaç kesintileri yüzünden, yetmedi birde prim:KK43:
Ah tabii bundan sonra işe başlayacaklar için durum daha vahim, her ay 350-400 lira sgk kesilecek maaşlarından, 20-25 yıl sonra emekli olduklarında alacakları emekli maaşı 400 lira.
Emekli maaşını senden kesip sana verecekler, bitti mi bitmedi, 400 lira emekli maaşından ilaç kesintisi, prim kesintisi de olacak, kalanı güle güle harca:KK43:

Abla bu emeklilik islerinden hic anlamiyorum. simdi insanlar yillarca prim oduyor emekli oluyor emekli olduktan sonra ne adi altinda prim istiyorlar ki? zaten ilac parasi doktor parasi falan bi suru sey gidiyo. eczaneye gitmeye korkuyo annem 30 40 lira para oduyor her seferinde. Ee hani emekli olunca rahata erilecekti
:KK43::KK43::KK43:

Abla bu emeklilik islerinden hic anlamiyorum. simdi insanlar yillarca prim oduyor emekli oluyor emekli olduktan sonra ne adi altinda prim istiyorlar ki? zaten ilac parasi doktor parasi falan bi suru sey gidiyo. eczaneye gitmeye korkuyo annem 30 40 lira para oduyor her seferinde. Ee hani emekli olunca rahata erilecekti
Ablacım sana kabaca anlatayım, şimdi konunun meali SGK borç içinde, artık değirmen dönmüyor, battı batacak, o yüzden diyorlar ki emekli kardeş sen 20-25 yıl prim ödeyip emekli oldun ama bizim borcumuz var, emekliden ilaçlar için yaptığımız kesintide kar etmiyor zira sen kesintiden tırsıp doktora gitmiyorsun, madem ilaç kesintisi yaparlar diye kaçıyorsun benden, o zaman al sana zorunlu sağlık prim kesintisi:KK14:

Ablacım sana kabaca anlatayım, şimdi konunun meali SGK borç içinde, artık değirmen dönmüyor, battı batacak, o yüzden diyorlar ki emekli kardeş sen 20-25 yıl prim ödeyip emekli oldun ama bizim borcumuz var, emekliden ilaçlar için yaptığımız kesintide kar etmiyor zira sen kesintiden tırsıp doktora gitmiyorsun, madem ilaç kesintisi yaparlar diye kaçıyorsun benden, o zaman al sana zorunlu sağlık prim kesintisi:KK14:

Itibarda tasarruf olmuyor ama vatandasin her seyinden olunuyor demek ustune de resmen soyuluyor.:KK43:

Yazik cok yazik. Baska ulkelerin emeklileri dunyayi gezerlerken bizimkiler ay sonu hesabi yapiyor

Itibarda tasarruf olmuyor ama vatandasin her seyinden olunuyor demek ustune de resmen soyuluyor.:KK43:

Yazik cok yazik. Baska ulkelerin emeklileri dunyayi gezerlerken bizimkiler ay sonu hesabi yapiyor

Ekonomiden az çok anlayanlar sürekli yazdı ama pekte kaale alınmadı, ekonomi süper şahane muhteşem diyorlar ya, değil işte, SGK yıllardır resmen error veriyor, raporda ne diyor kayıt dışı istihdam: eee sorumlusu emekli mi? İşyerlerine sağlam bir denetim yapın, sigortasız işçi çalıştırdığını gördüğünüz şirketleri verin en ağır para cezalarını.
Bilinçsiz ilaç kullanımı denmiş: ben sigortaya ilaç yazdırmayıp eczaneden ilacın parasını tastamam vererek alıyorum, hastaneye yazdıranlarda doktor hastalığı için gerekli gördüğünden reçeteyle gidip alıyorlar, doktor 1 kutu yerine 2 kutu yazmışsa doktorunu denetle.

Bunlar çokta zor şeyler değil, neden faturası emekliye, işçiye kesiliyor ki?
Ekonomi o kadar güzeldi neden SGK'nın borç yükü başka kurumlardan karşılanmıyorda emekli ödemek zorunda kalıyor?
Emekli zaten belli bir maaş alıyor onu da almak için yaş bekliyor zaten, o arada primler piyasa enstrümanlarında işletiliyor.
Yazık ama emekliye:KK43: zaten ilaçlarda kesinti var, her tedavi artık karşılanmayacak, tamamlayıcı sigorta getiriliyor ki o da sonradan zorunlu olacak.

Back
X