• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi > Şi VariKoseL AmeLiyetı oLup HaLa HamiLe KaLaMayanLAr :( <

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba.Bende eşimin ameliyatından sonra hamile kalıp düşük yaşadım ama 1-2 falan değil 4 tane maalesef.Sizdede sorun varmı acaba?Düşükler kalitesiz spermdende kaynaklanıyo olabilirmi

ah canım çok ama çok geçmiş olsun
sorun malesef bende canım araştırmalar yapıldı benimde 2 düşüğüm var
bozuk gen çıktı bende yani kromozomlar arası transfer olmuş
senin araştırmalar yapılmadı mı tatlım

ah canım çok ama çok geçmiş olsun
sorun malesef bende canım araştırmalar yapıldı benimde 2 düşüğüm var
bozuk gen çıktı bende yani kromozomlar arası transfer olmuş
senin araştırmalar yapılmadı mı tatlım

Kan pıhtılaşmasından bahsediyosun sanırım o bendede var.1298 heterozigot.Ama iğnelerimi kullanıyorum ilaçlarımı kullanıyorum yinede olmuyo.Hatta bu iğnelerden şüpheleniyorum artık çünkü iğneye başlayınca 1-2 güne kalmadan kanamam başlıyo ve maalesef acı son.Elim boş dönüyorum her seferinde.Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın

Kan pıhtılaşmasından bahsediyosun sanırım o bendede var.1298 heterozigot.Ama iğnelerimi kullanıyorum ilaçlarımı kullanıyorum yinede olmuyo.Hatta bu iğnelerden şüpheleniyorum artık çünkü iğneye başlayınca 1-2 güne kalmadan kanamam başlıyo ve maalesef acı son.Elim boş dönüyorum her seferinde.Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın

yok canım benimki kan pıhtılaşması değil dediğim gibi bozuk gen taşıyorum
malesef ilacı iğnesi yok ah keşke olsaymış yaa deneye deneye tutturacakmışız tabi tutarsa allahın takdiri artık ne yapalım
çok zor bir imtihan.aminn.
ahh canım benim allahım sanada güzel hayırlı sağlıklı ömürlü evlatlar nasip eylesin banada tüm isteyen herkese...
canım başka tahliller yapılmadı mı o iğnelerin dozlarımı ayarlanamıyor acaba
rahim filmi felan çekildimi

yok canım benimki kan pıhtılaşması değil dediğim gibi bozuk gen taşıyorum
malesef ilacı iğnesi yok ah keşke olsaymış yaa deneye deneye tutturacakmışız tabi tutarsa allahın takdiri artık ne yapalım
çok zor bir imtihan.aminn.
ahh canım benim allahım sanada güzel hayırlı sağlıklı ömürlü evlatlar nasip eylesin banada tüm isteyen herkese...
canım başka tahliller yapılmadı mı o iğnelerin dozlarımı ayarlanamıyor acaba
rahim filmi felan çekildimi

e o zaman sende tüp deneyebilirsin canım yaa.Bizede genlerde mutasyon var deniyo bende aynı şey zannettim.Biz senin dediğin gibi deneye deneye bulcaz RAbbim ne zaman izin verirse o zaman kucağımıza alıcaz napalım.Bir sürü test yapıldı genetikde dahil.Bundan başka bilinen bi sebep yok.Rahim filmi çekilmedim ama histereskopi oldum perde çıktı ameliyatda oldum bekliyorum şimdi tekrar gebe kalmayı

Merhaba canım , topiğin hayırlı olsun .. Başlığı görünce hemen attım kendimi içeri..
Bende 4 yıllık evliyim , 7-8 ay korunduktan sonra korunmayı bıraktık 1 yıl sonrada bebeğimiz olmayınca eşim ve ben dr yollarına düştük tabi..
Ben ilk etapta sadece hormon tahlili ve rahim ultrasonu yapıldı , hiç bir sorun çıkmadı , rezervin iyi olduğunu rahmin temiz olduğunu falan söylediler..
Eşime de sperm tahlili yapıldı 1.900.000 çıktı ileri hızlı 0 morfolojide 0 dı . Ve çift taraflı varikoseli vardı ..
2009 ağustos yada eylül tam hatırlamıyorum microcerrahi ile varikosel oldu , 6 ay sonra sayı 4. 000.000 morfoloji %3'e , ileri hızlı &20 'ye çıktı ..
Biz o zaman 2 yıllık falan evliydik .. 1 yıl varikoselin nimetlerinden faydalanmayı ve dolayısıyla gebelik elde etmeyi bekledik olmadı , olmayınca 2010'da yani geçen sene ilk tüp bebeği yaptık , poztifti ama kalp atışı olmadı ..
BU sırada kafam dank etti , eşime kürler ıuygulamaya başladım , topiklerde aklınıza gelen herşey , haricinde menegon iğne kulland i klomen vs .. Bizim tetsler içinde gördüğümüz en yüksek sayı ml'de 18 milyon toplamda 45 milyon , morfoloji %7 , hareket %40 ..
Eşim 7 ay kullandı bu ilaç ve kürleri( iğne 1 ay sadece) ve yine doğal geleblik olmadı , ilaçları bıralaı 3-4 ay olucak , tabi ben bu arada sürekli preseed ile çalıştım yine olmadı , bu ay son kez denedim henüz adet olmadım , Rabbim'in takdirine kaldı herşey ..Eğer adet olursam 2. tüp bebeğe başlıyorum ..

Bu arada bende rahim filmi çektirdim daha sonra , ondada birşey çıkmadı , rahim filmi çok çok zor geçmedi , bu birazda ağrı eşiğine bağlı canım .. Ama sonuçta hemen bitiyor .. Sıkıntısı ne olursa olsun sonucu önemli, ben 2 tüpümünde açık olduğunu öğrendiğimde değdi demiştim ..
Uzun lafın kısası 2 sene önce olduk biz varikosel ameliyatını ama bizde bir işe yaramadı ..
Ama yarayan çok var ..

Cnm anLadığım kadarıyLa bu oLay tamamen zaManın geLmesi çünkü okuorum çoğu yerde ya da duyuyOrum çok az bi sperm sayısıyLa iLk 6 ay içinde gebe kaLmışLar ya da kiminde karı koCa hiç bi sOrun yOk ama çocukLarı oLmuo Raßßim oL dedikten sOnra doktorLArın imkansız dediği kişiye de verir o hiç beLLi oLmaz(ki bunada şahit oLdum..doktor bi tanıdığıma resmen demiş ki bir taş parçası biLe doğurur ama senin çocuğun oLmaz okadar imkansız diye yani sonra ewLenir ewLenmez iLk aydan hamiLe kaLdı o da nasıL oLsa oLmaz çocuğum die hiç korunmayım demişti ama oLdu işte Rabbimin mucizesi)..Oyüzden eLimizden geLeni yaptıktan sOnra dua edip bekLemekten başka çareMiz yOk..

Ne güseL demiş MevLana : '' İsyanLArdaydı..HaLbuki İmtihanLArdaydı ..Fark etseyDi !''

İnş bu ay adet oLmazsın da tüp bebeĞe gerek kaLmaz..HepiMizin haKKında hayırLısı oLsun..UnutMa şu yaşadıkLarımızında vardır eLbet bi hayrı..

Cnm anLadığım kadarıyLa bu oLay tamamen zaManın geLmesi çünkü okuorum çoğu yerde ya da duyuyOrum çok az bi sperm sayısıyLa iLk 6 ay içinde gebe kaLmışLar ya da kiminde karı koCa hiç bi sOrun yOk ama çocukLarı oLmuo Raßßim oL dedikten sOnra doktorLArın imkansız dediği kişiye de verir o hiç beLLi oLmaz(ki bunada şahit oLdum..doktor bi tanıdığıma resmen demiş ki bir taş parçası biLe doğurur ama senin çocuğun oLmaz okadar imkansız diye yani sonra ewLenir ewLenmez iLk aydan hamiLe kaLdı o da nasıL oLsa oLmaz çocuğum die hiç korunmayım demişti ama oLdu işte Rabbimin mucizesi)..Oyüzden eLimizden geLeni yaptıktan sOnra dua edip bekLemekten başka çareMiz yOk..

Ne güseL demiş MevLana : '' İsyanLArdaydı..HaLbuki İmtihanLArdaydı ..Fark etseyDi !''

İnş bu ay adet oLmazsın da tüp bebeĞe gerek kaLmaz..HepiMizin haKKında hayırLısı oLsun..UnutMa şu yaşadıkLarımızında vardır eLbet bi hayrı..

Evet çok haklısın , zamanının gelmesi lazım arkadaşım ..
Hepimiz Allah'a ve kadere inan insanalrız çok şükür..
Elimizden geleni yaptık , tevekkülümüzü ettik , kalanını rabbimize bıraktık ..

Bu arada Mevlana'nın sözünü çok beğendim , imza olarak kullanacağım :)

merhaba arkadaslar benımde eşim
2. kez çift taraflı varıkosel maelıyatı oldu
4.5 ay once..bı kaç gun once test yapıldı sperm sayımız
ml de 20 mılyon
ılerı hızlı%0
ileri yavaş%28
morfoloji %6
bende hala hamıle kalamadım
ılerı hızlı hareketlı spermımız yok
onun ıcın doğal yolla olması zor gıbı gelıo bana
proxeed,keçiboynuzu tozu uzumcekırdeği ektresi evıcap kullanıo
ama hareket hep %0
klomen başlayalım dıyoruz kaan hoca onermısti ama ameliyatımızı yapan dr
gerek yok dedi
beklıyoruz bakalım ama yarıyıla kadar olmazsa aşılamayla başlıcaz artık
herkese bol sans

e o zaman sende tüp deneyebilirsin canım yaa.Bizede genlerde mutasyon var deniyo bende aynı şey zannettim.Biz senin dediğin gibi deneye deneye bulcaz RAbbim ne zaman izin verirse o zaman kucağımıza alıcaz napalım.Bir sürü test yapıldı genetikde dahil.Bundan başka bilinen bi sebep yok.Rahim filmi çekilmedim ama histereskopi oldum perde çıktı ameliyatda oldum bekliyorum şimdi tekrar gebe kalmayı

yok canım tüp bebeği biraz daha ileride düşünüyoruz malesef onunda başarı şansı yüzde on dedi doktor o yüzde onda hayatta
beni bulmaz:( çok şansızımdır.ama umutluyum doğal yolla belki olur baktık olmuyor o zaman tüp bebeği deneriz pgt yöntemini.
hakkımızda hayırlısı yaa.çok istiyorum ama imtihan dünyası işte kısmetten öteye geçilmiyor
canım perde mi çıktı rahminde.çok ama çok geçmiş olsun.inşallah o güzel duyguyu bizde tadarız anne olma duygusunu yani..

merhaba kızlar bende 3 yıllık evliyim eşim 4 ay önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldu ameliyattan önce sperm sayısı 32 milyondu şimdi ise 44 milyona çıktı bu ay umutluyum bakalım hayırlısı olur inş.
:61:

SLm kısLar ..
Dün doktora gittik ve maLesef sonuçLar kötü..
&#8364;şimin doktoruna gitMEdik ama iLk önce ben kendim için kadın doğuma gittm kadın baktı alttan sonra kan testi falan yaptı normal dedi herşey..
Sonra bi de eşimin de sonuçLarını istedi onada bakıp öLe bişeyLer yapmak Lazım dedi..
Neyse eşimle gittik hemen aynı gün içinde test yaptık götürdük doktora baktı dedi bu sonuçLar hep normaLin aLtında eğer değerLer yüksek çıksaydı ozmn yumurta takibi rahim filmi vs. yapardık dedi oyüzden önce sperm sorununu haLLetmek LAzım dedi ve bizi hastenenin tüp bebek böLümüne yönLendirdi..
Neyse moraL bozuk bi şekiLde oraya gittik doktor kağıdı eLine aLır aLmaz sonuçLar kötü dedi ..Önceki değerLErimizi de getirmiştik hep bi azalMa oLmuş dedi bu sonuçLara bakarsak benm size önereceğim tüp bebek dedi..
ßiz tabi şok oLduk..Peki neden dedik üroLoğumuz yani eşimi varikoseL yapan doktor bize hep sonuçLar iyi iyi çocuk oLur bu değerLerLe diyip yoLLadı hep ?ßiz de buna ümit bağLadık hep oyüzden şu anda bi şok oLdu..
Doktor demezmi varikoseL ameLiyatLarının çoğu etki sağLamaz ancak daha kötü oLmasını engeLLer ama gebeLik sağLamada pek etki etmez ki çoğu varikoseL ameLİyatı para için yapıLan ameLiyatLArdır..ßu yüzden de bu doktorLar doğruyu söLemezLer hastaLarına sonra bize geLince de hastaLarımız şoka uğruo işte böLe die..
E biz dedik okadar iLaç faLan kuLLandık peki onLarda hiç mi etki etmedi ? Dedi piyasada bi tek iLaç sperm sayısını arttırıo o da proxeed..İsterseniz aLın bunu kuLLanın 3 ay sonra artış varsa bi 3 ay daha kuLLanırsınız 6ay düzenLi kuLLanmş oLursnz..Ama bu herkesde aynı etkiyi de göstermez dedi bazısında arttırır bazısında da hiç etki sağLmaz dedi..Yani bu iLacında bi garantisi yOk..
Tabi biz tüp bebek konusunu hiç düşünmediğimiz için bi moraL bozukLuğu oLdu önce en azından bu iLAcı bi deneyeLİm dedik..Sonra eğer yine azalMa varsa ozaman düşünürüz dedik..
Şimdi iLacı aLdı eşiim onLa beraber keçiboynuzu kürü de yapio bakaLım hayırLısı..Tam 3 ay düzenLi kuLLansın bakaLım sonra yine teste gidiCek bakaLım noLcak..
ßize üroLoğumuz hiç önermemişti bu iLAcı..KısLar sizinde akLınızda buLunsn..SaDece üroLoğunuzLa kaLmayın kısırLık tedavi uzmanLarına kadın doğumcuLarada gidin eşinizin sonuçLarıyLa gerçekLEri onLar söyLüor çünkü..

Back
X