Merhaba canım , topiğin hayırlı olsun .. Başlığı görünce hemen attım kendimi içeri..
Bende 4 yıllık evliyim , 7-8 ay korunduktan sonra korunmayı bıraktık 1 yıl sonrada bebeğimiz olmayınca eşim ve ben dr yollarına düştük tabi..
Ben ilk etapta sadece hormon tahlili ve rahim ultrasonu yapıldı , hiç bir sorun çıkmadı , rezervin iyi olduğunu rahmin temiz olduğunu falan söylediler..
Eşime de sperm tahlili yapıldı 1.900.000 çıktı ileri hızlı 0 morfolojide 0 dı . Ve çift taraflı varikoseli vardı ..
2009 ağustos yada eylül tam hatırlamıyorum microcerrahi ile varikosel oldu , 6 ay sonra sayı 4. 000.000 morfoloji %3'e , ileri hızlı &20 'ye çıktı ..
Biz o zaman 2 yıllık falan evliydik .. 1 yıl varikoselin nimetlerinden faydalanmayı ve dolayısıyla gebelik elde etmeyi bekledik olmadı , olmayınca 2010'da yani geçen sene ilk tüp bebeği yaptık , poztifti ama kalp atışı olmadı ..
BU sırada kafam dank etti , eşime kürler ıuygulamaya başladım , topiklerde aklınıza gelen herşey , haricinde menegon iğne kulland i klomen vs .. Bizim tetsler içinde gördüğümüz en yüksek sayı ml'de 18 milyon toplamda 45 milyon , morfoloji %7 , hareket %40 ..
Eşim 7 ay kullandı bu ilaç ve kürleri( iğne 1 ay sadece) ve yine doğal geleblik olmadı , ilaçları bıralaı 3-4 ay olucak , tabi ben bu arada sürekli preseed ile çalıştım yine olmadı , bu ay son kez denedim henüz adet olmadım , Rabbim'in takdirine kaldı herşey ..Eğer adet olursam 2. tüp bebeğe başlıyorum ..
Bu arada bende rahim filmi çektirdim daha sonra , ondada birşey çıkmadı , rahim filmi çok çok zor geçmedi , bu birazda ağrı eşiğine bağlı canım .. Ama sonuçta hemen bitiyor .. Sıkıntısı ne olursa olsun sonucu önemli, ben 2 tüpümünde açık olduğunu öğrendiğimde değdi demiştim ..
Uzun lafın kısası 2 sene önce olduk biz varikosel ameliyatını ama bizde bir işe yaramadı ..
Ama yarayan çok var ..