• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sibo huzursuz bağırsak sendromu

issella

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2025
5
0
1
30
2 aydır geçmeyen karın şişkinliğim var ne yersem yiyeyim hamile karnı gibi şişiyorum bazen sadece su içtiğimde bile oluyor kan testleri temiz endeskopi temiz ne yapacağımı bilmiyorum Siboda şüpheleniyorum ama doktorlar huzursuz bağırsak sendromu dedi bazı yiyecekleri yasakladı uyuyorum ama hala şişiyorum bu durumu yaşayan önerisi olan var mı lütfen yardımcı olun

2 aydır geçmeyen karın şişkinliğim var ne yersem yiyeyim hamile karnı gibi şişiyorum bazen sadece su içtiğimde bile oluyor kan testleri temiz endeskopi temiz ne yapacağımı bilmiyorum Siboda şüpheleniyorum ama doktorlar huzursuz bağırsak sendromu dedi bazı yiyecekleri yasakladı uyuyorum ama hala şişiyorum bu durumu yaşayan önerisi olan var mı lütfen yardımcı olun
Sebze olan kabak ve kabak çekirdeği aşırı bağırsak çalıştırıyor.ne zaman yesem tüm bağırsağım boşalıyor.öyle çok çitlemene de gerek yok.bir avuç falan kabak çekirdeği hergün yesen çok iyi geliyor.bir de yemeklerden biraz sonra rezene çayı.

Eliminasyon diyeti yapabilirsiniz

nacizane önerilerim:

1) yaşam tarzı değişikliği. Gaz yapıcı gıdalardan uzak durmak, ama diyeti çok da abartmadan yoksa o da vücuda stres veriyor
2) mutlu olacağınız aktiviteler, stres yönetimi, komik bir diziye başlama
3) magnezyum sitrat
4) spor muhakkak. En basiti yürüme
5) simflat gaz için ya da çok kriz anlarında trankobuskas
6) geçeceğine inanmak.
7) probiyotikler de şişkinlik yapabilir.
8) süt ürünleri ve gluteni kesmek, sadece yoğurt olabilir.
9) d vitamini takviyesi eğer eksikse, bağışıklığı güçlendirmek.
10) üzerine çok düşünmemek, eninde sonunda bedenin kendini toparlayacağına inanmak
11) uyku çok etkiler, uyku öncesi pasifloralı bitki çayı olabilir.

Aklıma gelenler umarım faydası olur çok ama çok geçmiş olsun.

nacizane önerilerim:

1) yaşam tarzı değişikliği. Gaz yapıcı gıdalardan uzak durmak, ama diyeti çok da abartmadan yoksa o da vücuda stres veriyor
2) mutlu olacağınız aktiviteler, stres yönetimi, komik bir diziye başlama
3) magnezyum sitrat
4) spor muhakkak. En basiti yürüme
5) simflat gaz için ya da çok kriz anlarında trankobuskas
6) geçeceğine inanmak.
7) probiyotikler de şişkinlik yapabilir.
8) süt ürünleri ve gluteni kesmek, sadece yoğurt olabilir.
9) d vitamini takviyesi eğer eksikse, bağışıklığı güçlendirmek.
10) üzerine çok düşünmemek, eninde sonunda bedenin kendini toparlayacağına inanmak
11) uyku çok etkiler, uyku öncesi pasifloralı bitki çayı olabilir.

Aklıma gelenler umarım faydası olur çok ama çok geçmiş olsun.
Düşük fodmad diyetine başladım umarım iyi gelir :(

Back
X