şiddetli mide bulantısı hakkında :(

mmuhasebeci

Guru
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
136
2
296
İstanbul
Arkadaşlar ne olur fikirlerinizi paylaşın. 10 hafta 4 günlük hamileyim 4.haftada başlayan ve giderek şiddetlenen mide bulantısı sorunu yaşıyorum. Üstelik sadece bulantıyla da kalmıyor her gün en az 2 en fazla 5 kez olmak üzere istirfa ediyorum. Artık çok bunaldım. Yemekle ilişkim yok, mutfak dolapları ve buzdolabı başta olmak üzere herşeyin kokusundan tiksindim. Burnum o kadar hassaslaştı ki çok keskin bir şekilde herşeyin kokusunu alıyorum. Birçok yiyecekten tiksindim. Adını bile duymaya tahammül edemiyorum. Duyduğum anda öğürerek lavaboya koşuyorum. Kusmak için aklıma tiksindiğim birşeyin gelmesi yeterli. Çubuk kraker hafifletir dediler aksine her yediğimde anında lavaboda çıkarıyorum. Hiçbirşey fayda etmiyor. Hamileliğimin güzelliğini yaşayamıyorum ne zaman geçer bu durum. Nasıl hafifletebilirim bulantılarımı? Lütfen biri bana yardımcı olsun...

hiç birşey kar etmiyor canım..benim ki kadar şidetli mi bilmiyorum ama bana hiç birşey kar etmedi..içtiğim ilaçlar bile..son zamanlarda kan kustum...sadece 12.haftam doldu bulantılarım birden kesildi...ama ayva ve kestane hafifletmişti azcık..ama onlarda kabızlık durumu oldu onları da kestim..sadece mideni boş bırakma benden tavsiye...ye yediğini çıkar..boş mideni zorlama..benim gibi tahriş etme boğazını ve mideni...

canim sabretmekten baska cozum yok gibi bak 10 haftayi gecmissin insallah azalma trendine gecer. koku olayi, bulanti ben de yasadim ac kalinca ogurme cok oluyor. arkadadin da dedigi gibi mide bosken bulanti daha cok oluyor. kisiye gore de iyi gelen sey degisir ben cilek yiyebiliyorum misal, epey kizarmis ekmek, bol su. insallah en kisa surede gecer canim sabir az kalmis

Insana hic bitmicemis gibi gelir ama genellikle 12. Haftada biter. 1.5 hafta daha sabret. benim ilkinde 8. Haftada basladi 12. De bitti.

Son düzenleme:
Canım bende senin gibi oldum cok pis bir donem.Cok şükür atlattim.Almanyada yasiyorum ve suan 33 haftalığım :))))) Dr um sicak suyun icerisine taze zencefili biraz dogra ve 10 dk beklet sonra ic demisti.Gercekten faydasi oluyor tadi biraz acimsi ama bulantiyi kesiyor.Drm bana Gun boyu icebilirsin faydasi var baska biseybukadar kesemez bulantiyi demisti.Allah yardimcin olsun.

Hepinize çok teşekkür ederim zencefili deneyeceğim canım inşallah banada fayda eder. Çünkü bulantı hapları bile fayda etmedi. Hergün aynı şeyleri yaşamaktan çok sıkıldım. İnşallah dediğiniz gibi 12.haftada tamamen geçer, gerçekten birşeyi yedikten sonra çıkarmak çok kötü. Bu korku yüzünden önce çıkarıp sonra yiyorum ki, en azından yediğimi çıkartmayayım diye:S Ama öğlene doğru, o yediklerimde kalmıyor midemde. Ayrıca su bile midemi bulandırıyor. Çoğu zaman su içince hemen ardından kusuyorum. Yaşamayan bilemez Allah hepimizin yardımcısı olsun... Tüm olumsuzluklara rağmen bebişler için herşeye değer :)

Tatlım sen bulantı icin ilaç kullanmiyormusun. Ben 15.haftadayim halen kullanıyorum birşeyim yok suan icin

ahhh tatlım seni o kadar iyi anlıyorum ki.ama inan yolun başındasın ve bulantılarının ne kadar süreceği tamamen bünyene bağlı.inşallah birçok anne adayı gibi 12. haftadan sonra geçer.ben 25. haftamın içindeyim hala sabah bulantılarım ve gün içinde afedersin çıkarmalarım devam ediyor.ne ilaçlar ne yöntemler denedim ama olmadı.doktorum bazılarında 9 ay bile sürdüğünü söyledi.Allahım yardımcın olsun:))

Amin canım inşallah 12.haftadan sonra geçer :S Gerçekten çok kötü bir durum, yaşamayan bilemez. Umarım ikimizin de 9 ay sürenlerden değildir. Bir an önce bu sıkıntılar geçsinde bebişlerimizin güzelliğini yaşayalım ya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…