sigara kullanmak hamileliğe engel mi?

cansam

Evli,Mutlu,Çocuklu....
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2009
504
0
96
Diğer
Merhaba arkadaşlar hamile kalmak için uğraşanlardan biriyim.Eşimin değerleri iyi benim de hormon değerlerime bakılmıştı normal çıktı sadece adet gecikmem var biraz 37 -38 günde bir oluyorum doktorum adetin 3 gel yumurlamaya balıcak dedi bakalım...Şimdi benim aklımda olan hep bişey var. Ben sigara kullanıyorum acaba bu hamileliğe engel olabilir mi?

tıpa tıp aynıyız ben kullanıorum ama neyapsamda yenemiyorum aslında bi bakıma bakarsan var spermin rahim duvarına yapışmasını zorlaştırıormuş ve ben çok anne olmak istediğim halde kullanıorum...

bırakmak çok istiyorum elbetteki bu çocuk için değer baktımki başka bir sorun yok bide öyle denicem aslında en az 3 ay önce bırakın diyolar... Herkezin bünyesine göre değişiyor herhalde sigara içipte ilk denemede hamile kalan tanıdıklarım var şaşırıuorum valla ne dim inşallah allah her isteyene nasip etsin.

bırakmak çok istiyorum elbetteki bu çocuk için değer baktımki başka bir sorun yok bide öyle denicem aslında en az 3 ay önce bırakın diyolar... Herkezin bünyesine göre değişiyor herhalde sigara içipte ilk denemede hamile kalan tanıdıklarım var şaşırıuorum valla ne dim inşallah allah her isteyene nasip etsin.

Valla ben de aynı durumdayım kızlar. Bu adetimden sonra kısmetse bırakıyorum ben de. Geçen sene bir bırakma eylemim olmuştu 1 buçuk ay kadar başarmıştım. Sonra eşimle tanıştım o yaktı bende aldım bi tane, öle öle derken şuan accayip tiryakiyim gene.
Ben sigarayı ilk bıraktığımda önce tiksinene kadar içtim kızlar. Bir gecede 1 paket bitirdim kusana kadar adeta.. Ertesi sabah ve diğer gün hiç aramadım. Ama 3. gün tırmanmaya başladım tabiiki. Ben sigarayı kitap okuyarak yenmiştim o yıl. Sigaranın yerine kitabı koydum, elim kolum onu aradığında kitabımı aldım elime hep. Bu sene de bırakma kararı aldım bebek düşündüğümüz için ama bu sefer o kadar güçlü değilim sanırım. Ama yine aynı taktiği uygulucam ben. Son gün kusana kadar sigara içip iyice tiksinip öle bırakcam. Bir de havuza yazılmayı düşünüyorum haa geçen sene bir de koşmaya başlamıştım bırakınca. Spor ve sigaranın yerine koyabileceğiniz bir meşgale şart bırakmak için. Bir de ilk kitabım ''Allen Carr'ın bayanlar için sigarayı bırakma yöntemleri'' olacak. İsmini duymuşsunuzdur kendisi günde 4 paket sigara içen bir tiryakiymiş. Pek çok insan onun sayesinde sigarayı bıraktı. Fiyatı da 20 tl falan sanırım. Netten hemen sipariş edebilirsiniz gerçekten istiyorsanız. Tam bilmiyorum okumadım henüz ama bir bırakma girişimi olarak benimki gibi tiksinerek sigarayı bıraktıranlar var. Bence önce kendinizi sigaraya bi boğun, için doyasıya ve sonrasını planlayın hemen. onun yerine ne koyabilirsiniz?? Bu nakış işlemek te olabilir, yemek yapmak ta.. Ama yeni bir hobi, oyalayıcı bir şey şart!
İmkansız değil arkadaşlar. Gelin beraber yürüyelim bu yolda. Sağlıklı gelecek bebişlerimiz için.
:emir_bebek::ecrin_bebek::emir_bebek:

:lepi::hooray::hooray:

malesef kızlar bende içiyorummmmmmmmmmm oof yani güyya nikotin değerleri düşük sigaralardan ama içiyorummm bırakmak çok zor yaaa amaaaaaannnnn uuf sinir oldum yine kendime, bu kadar bir yandan uğraş bir yandan da fosur fosur sigara iç bu ne perhiz bu ne lahana turşusuuuu

malesef kızlar bende içiyorummmmmmmmmmm oof yani güyya nikotin değerleri düşük sigaralardan ama içiyorummm bırakmak çok zor yaaa amaaaaaannnnn uuf sinir oldum yine kendime, bu kadar bir yandan uğraş bir yandan da fosur fosur sigara iç bu ne perhiz bu ne lahana turşusuuuu

ay deme kıızzzz sen de mi brütüs derler adamaaa?? hahahhaa ben adet olduktan sona bırakıom gel beraber bırakalım anacımmm. lahanayı da hamileliğimzde yiriz hehhehe:roflol:

Merhaba arkadaşlar hamile kalmak için uğraşanlardan biriyim.Eşimin değerleri iyi benim de hormon değerlerime bakılmıştı normal çıktı sadece adet gecikmem var biraz 37 -38 günde bir oluyorum doktorum adetin 3 gel yumurlamaya balıcak dedi bakalım...Şimdi benim aklımda olan hep bişey var. Ben sigara kullanıyorum acaba bu hamileliğe engel olabilir mi?
37-38 gunde bır adet gormek yumurtlama bozukluguna işarettir
hamile kalabilmek anlamında sigaradan daha önemli bir sorun bu..
sigarayı bıraksanız tabiiki çok çok iyi olur ama tek başına da engel teşkil etmez

adet düzensizligi olan arzu adindaki bir arkadasimiz sigarayi birakir birakmaz bir iki hafta icinde hamile kaldi. degeri düsük cikti ve düsürdü. ama bence tesadüf degil kesinlikle. kac yildir ugrasiyordu kizcagiz. biz gaza getirdik o ay birakti ve hamile kaldi. normal yoldan hemde. yani bünyeden bünyeye degisit elbette. benim eltim günde paket bitirir. 4 cocugu var. ama olmayanlar icin sigara bir neden olabilir. birakip denemek gerek diyorum. zaten hic hazzetmem sigaradan.

kızlar bende ıcıyodum gunde 1 yada 1 bucuk paket hspı bırakınca 2 ay hamile kaldım su an 11 haftalık ama daha yenı bırakabıldım sigarayı cook azalttım ama 10.haftya kadar bırakamadım

bende içiyorum malesf hamile kalınca bıraktım bebegimi erken dogum yaptım ve kaybettim şimdi tekrar başladım

37-38 gunde bır adet gormek yumurtlama bozukluguna işarettir
hamile kalabilmek anlamında sigaradan daha önemli bir sorun bu..
sigarayı bıraksanız tabiiki çok çok iyi olur ama tek başına da engel teşkil etmez

Merhaba , aslına bakarsanız bende yumurtlamada bi problem olabileceğini düşünüyorum çünkü 4-5 ay önce hormon testi yaptırmışrım normal çıktı sadece fsh biraz düşüktü ama az bi fark.Genelde bazı hanımlar yüksek oluşundan yakınır bilirsin iyi değil çok yüksek olması.Ne hikmetse benimkide normal değerden biraz az doktor iyi ama belki düşük oluşu adet düzensizliği yapıyodur bekleyeli dedi.O zaman yeni denemelerimizdi 4-5 ay olmuştu doktorlar acele etmiyo 1 seneden önce bekleyelim dedi.Neyse nerdeyse 1 sene olucak nerdeyse hala ortada bişey yok geçen hafta gittik doktora yumurtlama olayına bakıcaz dedi.:uhm:.İnşallah önemli bir sorunum yoktur.Basit bi tedaviyle bebeğim olur inşallah çok istiyorum artık allah isteyen herkeze tez zamanda versin.Senin biraz bilgin var sanırım MeYraaa; paylaşırsan sevinirim..

hamile kalmayı planladığımda doktora gitmiştim doktor bana günde ne yap yap 10 sigarayı geçme demişti herhangi bir sağlık problemim yoktu ama olabildiğince azaltmaya çalışmanı tavsiye ederim eşin de içiyorsa spermlere zarar veriyor. yine de Allah bebişi dilediği zaman veriyor tek bahane sigara değil ama hamile kalır kalmaz mutlaka bırak bazı anneler kendiliğinden bırakıyor tiksinip de. ben 5 aydır içmiyorum canım da çekmedi:)

Ben de günde 1,5 paket içiyordum.Eşiminde zorlamalarıyla karar verdik 30 haziran son gün dedik ve öyle yaptık.Bugün 4. gün ama saniye aklımdan çıkmıyor sigara ve 4 günde 2 kilo aldım bile ağzım boş durmuyor.Dayanmaya çalışacağım bebiş için bırakıyom valla..Ama çok zor yaaa mutsuz hissediyom kendimi kilo aldıkçada sinirleniyorum iyice.Umarım başlamam off ya ..

canım ben bol bol meyve yemiştim habire yanımda bir tabakta meyve duruyordu öyle daha rahat atlatıyorsun bir de meyvenin hiçbir zararı olmaz kilo da aldırmaz:) kendini oyala tv izle dolaş yemek yap (ben bol bol mutfakta bir şeyler denemiştim) elinden geliyorsa ör-işle, boncuklarla uğraş, kitap oku.... aktiviteler de dağıtıyor insanı aradan zaman geçince kokusuna bile katlanamıyorsun mideni bulandırıyor :)

tıpa tıp aynıyız ben kullanıorum ama neyapsamda yenemiyorum aslında bi bakıma bakarsan var spermin rahim duvarına yapışmasını zorlaştırıormuş ve ben çok anne olmak istediğim halde kullanıorum...

Merhaba arkadaşlar bende sigara kullanıyordum takii 1.2 gün önce hamile olduğunu öğrenene kadar . sadece bir an önce sigarayı bırakın yoksa çokta etkilemez ve hamile kalmak için ayrılan o 4 günü hesaplayın

Back
X