Sigarasiz bir hayat olsa keske

Öncelikle bütün KK bayanlarinin ve ailelerinin bayramlari mübarek olsun. Rabbim huzuru, mutlulugu ve en önemlisi sagligi eksik etmesin sevdiklerimizden ve de bizlerden :nazar:

Bugün sigarasiz 17inci günüm çok sükür :16:
Ara ara canim istesede hemen geçiyor bu istek ! :nazar:
5 günde 5 kilo diyetini yaptim ve 1 buçuk kilo verdim (5 kilo yalan tabi benim bünyem yavas kaybediyormus yeni ögrendim)
Neyse eski kilomda ve sigarasizim, mutluyum :9:

:kkk:

eşim içiyor aynne sneın gıbı kış gelıyor nası ıcıcem ben telasında adam bırakm adegılde

eevlenınce bırakıcam dedı hamıle olunca bbek dogunca kızım 3.5 yasında ne zamn bırakıcak bılmmem

eşim içiyor aynne sneın gıbı kış gelıyor nası ıcıcem ben telasında adam bırakm adegılde

eevlenınce bırakıcam dedı hamıle olunca bbek dogunca kızım 3.5 yasında ne zamn bırakıcak bılmmem

Ne zaman kendi içinden gelirse o zaman birakir heralde..
Baskasinin demesiyle degilde, kendi istemesiyle irade daha güçlü oluyor..
Umarim iyi bir sebep çikar istemesi için...

Öncelikle bütün KK bayanlarinin ve ailelerinin bayramlari mübarek olsun. Rabbim huzuru, mutlulugu ve en önemlisi sagligi eksik etmesin sevdiklerimizden ve de bizlerden :nazar:

Bugün sigarasiz 17inci günüm çok sükür :16:
Ara ara canim istesede hemen geçiyor bu istek ! :nazar:
5 günde 5 kilo diyetini yaptim ve 1 buçuk kilo verdim (5 kilo yalan tabi benim bünyem yavas kaybediyormus yeni ögrendim)
Neyse eski kilomda ve sigarasizim, mutluyum :9:

:kkk:

senın adına cok sevındım bende ıcıyorum 11 senedır hemde tam tıryakıyım yasım 29 gecenlerde yokuş cıkamadım nefesım daraldı bu ne ya dedım artık tıkanmışım yanı cok ıstıyorum ama ıradesızım işte ve bugun paketımı cope attım ınsallah içmyecem bakalım bende ınsallah bı gun yazarım bıraktım dıye

Sigara ilaçla milaçla bırakılmaz bence.
Kafada bitiyor olay.
Gerçekten istedinmi kolayda bırakırsın zannımca..

senın adına cok sevındım bende ıcıyorum 11 senedır hemde tam tıryakıyım yasım 29 gecenlerde yokuş cıkamadım nefesım daraldı bu ne ya dedım artık tıkanmışım yanı cok ıstıyorum ama ıradesızım işte ve bugun paketımı cope attım ınsallah içmyecem bakalım bende ınsallah bı gun yazarım bıraktım dıye

Ben bile bu iradesizlikle biraktiysam herkes birakir sanirim! Tiksinmek gerekiyor aslinda.
Geçenlerde bi konuda okumustum, birisi sabah sabah oturmus midesi alt üst olana kadar full sigara içmis! Ondan sonrada birakmis! Içesi bile gelmemis.
Umarim o istek içine yerlesirde sende kurtulursun!!!
Önemli olan tek sey kurtulmayi istemek!

Sigara ilaçla milaçla bırakılmaz bence.
Kafada bitiyor olay.
Gerçekten istedinmi kolayda bırakırsın zannımca..

Para tuzagi o ilaçlar yaa :20: tabiki birakiliyor istek olunca. Aklimin ucundan bile geçmedi ilaç milaç kullanmak...

Bu tamamen istemekle ilgili. 6 sene boyunca sevgilime baskı yaptım bırak diye.
Bırakamadı. Denedi. İlaçlar, nikotin bantları, bitkisel destekler..
Olmadı.
Ben çok üzülüyordum, nefes nefese kalıyordu yokuş çıkarken.
Pis kokuyordu ne kadar diş fırçalasa da deodorant kullansa da saçları kıyafetleri....
Dişleri sararıyordu.

Evlenince bırakıcam diyordu.
Evlendik, daha çok baskı yapıyordum ters tepiyordu. Yanımda hiç içmemesine rağmen o kokuyu duydukça öksürür olmuştum.
Deniyordu bırakmayı 171 i aradı ben bi gün yine "söz vermiştin evlenince bırakacaktın" diye kavga çıkarınca.
171 en yakın araştırma hastanesine gitmesini söyledi. Ama gitmedi eşim. Çünkü gerçekten istemiyordu. Ben istiyorum diye bırakmaya çabalıyordu.
Çocuk istediğin takdirde ASLA sigara içen bir adamdan çocuk sahibi olmam dedim. En az 2-3 sene önce bırakmalısın demiştim.

Aylar geçti bir çok başarısız deneyim oldu. 2012 Mayıs ayında beni çağırdı. elinde bir paket sigara vardı, kamerayı aç dedi. ve ben bugün son sigaramı içiyorum, yıllarca içtim ve bana hiçbir yararı olmadı, zararı oldu. Ben sigarayı bugün bırakıyorum dedi ve kaydettik. son sigarasını içti ve bıraktı.

Önceki denemelerde ilk günlerdeki nikotin krizlerine dayanamayıp yakıyordu bi tane. Ama bu defa o kadar sağlam durdu ki. İlk 3-4 hafta çok zordu, ne zaman canı sigara istese hemen yatıp uyuyordu. Bu arada ortaokulda başlamış sigaraya 13 senedir içiyordu. Ama pes etmedi bu defa.

Eşime soruyorlar nasıl yaptın diye.
Daha önce gerçekten bırakmak istemiyormuşum asıl mesele gerçekten istemek diyor.

Umarım sen de bırakırsın....

Evleneli 5 ay olmus :52: (ne çabuk ya)
Sigarayi birakali 1 ay olmus :52:
Daha ne olsun :16:
çok sükür bugünüme :nazar:

:kkk: (sigarayi birakmayi KK sayesinde istedim bu önemli ayrintiyi atlamiyorum tabii :1:)

Merhabalar :3:

Benim derdim sigarayi birakmak için hiç bir istegimin olmamasi, baslamamis olmayi o kadar isterdim ki :ssz:
24 yasindayim ve yaklasik 3 buçuk senedir içiyorum. 2 günde 1 paket bitiririm. Hangi akla hizmet basladim bilmiyorum. Annem içerdi, tiksinirdim ama bi bakmisim bende baslamisim :19:
Evlenmeden önce "evlenince birakicam" diyordum. Ama nafile.
Esim hiç sevmez. Aksamlari isten eve döndükten sonra 2 yada 3 içiyorum maksimum oda balkona çikip içerim. Ardindan sakiz, sekerle ya da dis firçalamayla koku gidermeye calisiyorum.
Esimin önünde hiç içmem, bilmem neden çekinirim. Sevmedigi için saygi duymaya çalisiyorum.
Mesela gün boyu onunla gezerken hiç içesim olmaz, ama eve gidince hemen bi tane içicem diyede düsünürüm her zaman.
Malum havalar soguyor, sogukta cikmakta zor gelmeye basladi balkona :27:
Esim ne zaman birakicaksin artik diye sordu geçen gün, "hiç içimden gelmiyor, ne zaman çocuk için karar veririz ve denemeye baslariz o zaman düsünücem bu konuyu" dedim.
Bugünde bir arkadasin konusunu görünce hamileyken içtigine dair kendi kendime dedim kesin bende içerim birakicam diyip birakamazsam eger..
Üstelik sporda yapiyorum, haftanin 3 günü spor salonuna gider kosarim ve farkediyorum ki nefesim çabuk kesiliyor. Bu bile beni motive etmiyor.
Içime birakma istegini nasil yerlestirsem bilmiyorum :25:

Aranizda birakanlar var mi? Varsa nasil motive ettiniz kendi kendinizi acaba?
Tesekkür ederim simdiden yorumlariniz için :kkk:

Ahh be canım yalnız değilsin bende çok istiyorum bırakmayı hatta kanımda mikrop bile çıktı bisürü ilaç kullandım. Dr dedi acil bırak ve gebelik düşündüğüm halde bırakamıyorum. Ama karar verdim kesin bırakıcam. Bak ben en azında şunu başardım 2 haftadır paket almıyorum dal sigara alırım günde 4 ad içiyorum ark ortamında onalrın paketlerinden alıp diye diye bitiricem inş en yakın zamanda kurtuluruz şu illetten :ssz:

Merhabalar :3:

Benim derdim sigarayi birakmak için hiç bir istegimin olmamasi, baslamamis olmayi o kadar isterdim ki :ssz:
24 yasindayim ve yaklasik 3 buçuk senedir içiyorum. 2 günde 1 paket bitiririm. Hangi akla hizmet basladim bilmiyorum. Annem içerdi, tiksinirdim ama bi bakmisim bende baslamisim :19:
Evlenmeden önce "evlenince birakicam" diyordum. Ama nafile.
Esim hiç sevmez. Aksamlari isten eve döndükten sonra 2 yada 3 içiyorum maksimum oda balkona çikip içerim. Ardindan sakiz, sekerle ya da dis firçalamayla koku gidermeye calisiyorum.
Esimin önünde hiç içmem, bilmem neden çekinirim. Sevmedigi için saygi duymaya çalisiyorum.
Mesela gün boyu onunla gezerken hiç içesim olmaz, ama eve gidince hemen bi tane içicem diyede düsünürüm her zaman.
Malum havalar soguyor, sogukta cikmakta zor gelmeye basladi balkona :27:
Esim ne zaman birakicaksin artik diye sordu geçen gün, "hiç içimden gelmiyor, ne zaman çocuk için karar veririz ve denemeye baslariz o zaman düsünücem bu konuyu" dedim.
Bugünde bir arkadasin konusunu görünce hamileyken içtigine dair kendi kendime dedim kesin bende içerim birakicam diyip birakamazsam eger..
Üstelik sporda yapiyorum, haftanin 3 günü spor salonuna gider kosarim ve farkediyorum ki nefesim çabuk kesiliyor. Bu bile beni motive etmiyor.
Içime birakma istegini nasil yerlestirsem bilmiyorum :25:

Aranizda birakanlar var mi? Varsa nasil motive ettiniz kendi kendinizi acaba?
Tesekkür ederim simdiden yorumlariniz için :kkk:

Ahh be canım yalnız değilsin bende çok istiyorum bırakmayı hatta kanımda mikrop bile çıktı bisürü ilaç kullandım. Dr dedi acil bırak ve gebelik düşündüğüm halde bırakamıyorum. Ama karar verdim kesin bırakıcam. Bak ben en azında şunu başardım 2 haftadır paket almıyorum dal sigara alırım günde 4 ad içiyorum ark ortamında onalrın paketlerinden alıp içyorum. böyle diye diye bitiricem inş en yakın zamanda kurtuluruz şu illetten :ssz:

Ahh be canım yalnız değilsin bende çok istiyorum bırakmayı hatta kanımda mikrop bile çıktı bisürü ilaç kullandım. Dr dedi acil bırak ve gebelik düşündüğüm halde bırakamıyorum. Ama karar verdim kesin bırakıcam. Bak ben en azında şunu başardım 2 haftadır paket almıyorum dal sigara alırım günde 4 ad içiyorum ark ortamında onalrın paketlerinden alıp diye diye bitiricem inş en yakın zamanda kurtuluruz şu illetten :ssz:

Azaltmissin ama canim o da birsey! Herkes basaramiyor! Ben azaltmadan pat diye biraktim cünkü azaltinca bi sonraki sigarayi sabirsizlikla bekliyordum.
Bebegini düsün canim, saglikli bi vücutta gelismesi için, onun için birak kurtul su illetten :34:

Son düzenleme:
Azaltmissin ama canim o da birsey! Herkes basaramiyor! Ben azaltmadan pat diye biraktim cünkü azaltinca bi sonraki sigarayi sabirsizlikla bekliyordum.
Bebegini düsün canim, saglikli bi vücutta gelismesi için, onun için birak kurtul su illetten :34:

İnşaallah canım en kısa sürede bırakıcam ahh işte buda bi bahane insan önce kafaında bitircek başladığıma bin pişmanım eltime varıncaya kadar sigaraya içilio benm ortamlarımda iş ark herkez ıyyy irenç kokuo bırakıcam bunu diorum ama nafile bebeğim için kesin bırakıcam ve inş bidaha ağzıma sürmeyeceğim :40:

İnşaallah canım en kısa sürede bırakıcam ahh işte buda bi bahane insan önce kafaında bitircek başladığıma bin pişmanım eltime varıncaya kadar sigaraya içilio benm ortamlarımda iş ark herkez ıyyy irenç kokuo bırakıcam bunu diorum ama nafile bebeğim için kesin bırakıcam ve inş bidaha ağzıma sürmeyeceğim :40:

Insallah canim! Saglikla sihhatle evlatlarini kucagina almak nasip olur insallah!
Ortami bosver, herkes kendini zehirliyor diye bizde mi zehirlicez! Birakarak bi fark yaraticaksin iste daha güzel!
Hem inan bana biraktiktan en fazla bi hafta sonra kahveni veya cayini alarak is arkadaslarina katilcaksin onlar zehirlenirken sen özgürlügün (sigarasizlik özgürlük gibi bence) ve temiz havanin keyfini çikaricaksin :34:

​sigarasız hayat nasıl gidiyor arkadaşım zorlanmıyorsun degilmi?

​sigarasız hayat nasıl gidiyor arkadaşım zorlanmıyorsun degilmi?

yok canim inanki hiç mi hiç zorlanmiyorum çok sükür.
aklima gelmeside sadece etrafta içenleri gördükçe oluyor. aklima geliyor, kaç gün oldugunu sayiyorum, orda bitiyor. canim istemiyor yani.
Içesim bile yok artik. Annemle oturup sigara ve kahve keyfi yapardik, simdi o aynen devam ama ben yaninda sadece kahve içiyorum.
Mucize bi sekilde canim istemiyor hiç.
Ilk zamanlar rüyamda içerdimde vicdan azabi çekerdim yeniden basladim diye :1:
Keske etrafimdaki herkese a$ilayabilsem birakma istegini. Yapamayacaginiz bisey degil çünkü :31:

Sigarayı bırakmak başlamak kadar kolaydır, ben içtiğimde sadece öylesine içiyorum gözüyle bakıyordum sigaraya ve hiç bağımlılık aşamasına geçmedim, uzun zamandır da içmiyorum zaten... biraz irade yeterli olacaktır sigarayı bırakmanıza, hem kadınlar üzerinde sigaranın o kadar olumsuz etkileri var ki bu başlı başına bırakma sebebiniz olabilir.

Back
X