• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigarayı bırakmak

prige

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
13
0
86
İstanbul
sigarayı bırakan hanımlar nasıl bıraktınız tecrübelerinizi paylaşır mısınız? sigarayı bırakmak istiyorum ama irademe yenik düşüyorum hep

Canım ben elektronik sigarayla bıraktım.Günde bir paket içiyordum en az.Ailem yurt dışında ağbim çok iğrenç kokuyorsun ben sana bu pisliği bıraktırıcam dedi.Bir baktım bana e sigara almış.Burdakilere çok güvenmiyorum o Alman markası olanını orjinalini aldı bana.Ben ordayken ilk dört gün zor içtim e sigarayı.Önemli olan içindeki nikotindi 18 mg lık tütün esanslı likit almış bana.Sonraları alıştım ona ve normal sigara kokusu artık mide bulandırıyor.Gittikçe nikotini azaltıyorsunuz ve başka tatlara geçiyorsunuz.Çok güzel oluyor.Hayatta kullanabileceğimi düşünmemiştim.Türkiyede zararlı olduğu düşünülüyor ve satışına onay vermiyorlar ancak Avrupa'daki bütün doktorlar hamilelere dahi bunu öneriyor.Onlar sağlık konusunda insana daha çok önem veriyor zararlı olsa yasaklanırdı.Ayrıca çok memnunum bir çok yöntem denedim olmadı tek işe yarayan bu oldu bende.10 yıldır sigara içiyordum ve bıraktım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sigarayı bırakan hanımlar nasıl bıraktınız tecrübelerinizi paylaşır mısınız? sigarayı bırakmak istiyorum ama irademe yenik düşüyorum hep

Hamileliklerimde ve emzirme dönemlerimde toplam 3/3.5 sene hiç
İçmedim ama hep dedim şu dönem geçsin eskisi gibi içicem die.. son çocuğumu emzİrmem bitti ben emZiğime başladım :)) sonuçta beynimde bitmemişti
Amlyt için sigarayı bırakmam gerekiodu 15 gün kadar.. Neden bilmiorum ama amaaan içmicem tmm bitti dedim, 3 ayı geçti elimi sürmedim.. Bazen canım çeker ama beyinde birince iradene sahip çıkması kolay.. Yoksa çok zor oluyor yaaa.. Birde ben ilk iki gün günde ikitane nikotin sakızı çiğnedim, o zaman ağzına sigara süremiosun zaten.. Karar vermişsin madem inşallah burakabilirsin

bende bırakmak istiyorum aslında yaaa ama iş yerinde çok içen var eşim içiyo çok zor yani. bebiş düşünüyoruz bide :31:

Bende içiyordum hatta bırakmam diyordum. Erkek arkadaşımla birlikte yaşıyoruz.O kullanmıyor. Önce sigara içmeme belli sınırlar koydu Günde 3 kere hak verdi bana. Sonra bu 1 e indi. Sadece akşamları günün stresini almak için içiriyordu. Bazen canım çok çekiyordu. Bir cafeye gidince türk kahvesi söylediğimde eksikliğini hissediyordum. Çevremde sigara içenleri izliyordum falan. Bir gün nişanlım eğer sigara içmeye devam edersem benimle evlenmeyeceğini,sigara içip çocuklarını zehirleyen bir kadını kabul edemeyeceğini söyledi. Bende son sigaramı hiç nefes almadan içtim. Yani tiksinmek için. Başarılı da oldum. 6 ay hiç canım bile istemedi. Ama evde hep bir paketim duuruyor. Yaklaşık 3 ay önce almıştım. İçinden 7 8 tanesini içtim. O da vize final dönemlerimde ... Yani birinin sizi kontrol etmesi gerek. Yaklaşık 4 5 kilo aldım. Biz genelde yürüyoruz. Sigara içerken hep başım döner,gözlerim kararırdı,nefes nefese kalırdım. Şimdi ise çok rahat ilçeler arası yürüyüş yapıyoruz. Kesinlikle bırakın.:16:

Bende birakmak istiyorum daha once ilacla 2 ay kadar biraktim sonra tekrar basladim ilac yan etki cok yapiyordu 3 ay kullsnmsm gerekiyordu sma tedaviyi yarim biraktim bir yolunu bulurssniz banada haber verin :(

Yolunu bulan bana da haber versin =((
23 yıldır içiyorum
Bu sene faranjitten telef oldum
Ama kafamda bitiremiyorum
Bırakmam gerektiğini biliyorum
Ama o cesareti gösteremiyorum

Bende biraktim canim, hemde yillar sonra. Ben Nikotin sakizla biraktim,
Cok yardimi oluyo. Sonrada normal sakiz kullandim, zor günleri
Atlattiktan sonra. Simdi geride kaldi cok sükür.

Tavsiye ederi m Nikotin sakizini

Bırakan arkadaşları tebrik etmek istiyorum yaa. He senin böyle bi girişimin oldu da başaramadın mı derseniz yok. Ben o girişimde dahi bulunmadım. Aslında aklımda bi yerlerde var ama içmekten zevk de alıyorum. E iş yerinde gel sigaraya çıkalımlar olunca, erkek arkadaş da içinceee düşünemeyebiliyor işte..

ilginiz için teşekkür ederim hanımlar nikotin sakızını deneyecem bakalım inşallah yararı olur 30 yıldır içiyorum ayrıca çevremdeki herkes içiyor bu yüzden savaşım biraz zor olacak gibi
bırakmak isteyen herkesin başarılı olması dileğiyle

eski erkek arkadasım sigarayı bırak gerçi içip içmediğini göremem ama eğer ağzına alırsan dilerim Rabbim seni bana yazmaz diye büyük bir söz söylemişti. o sözün üzerine 5 ay agzıma bile almadım birden bıraktım. ilk 3 gün çok zorlandım canım istedi başım ağrıdı felan sonra rahatladım. nefesim bile düzelmişti:D sonra ne mi oldu ? erkek arkadaştan ayrılınca onun benim bırakmam için söylediği söz aklıma geldi ve tekrar başladım. benimki gavura kızıp oruç bozan cümlesine cuk diye uyuyor yani:) şimdi de bıraksam bırakırım aslında ama nedense istemiyorum bırakmayı. sanki bi boşluk gibi. tabiki ilerde bırakacağım yaşlı ve sigara içen bi insan olmak istemiyorum.. ama İnşallah isteyen herkes bırakır..

tiryakiysen bir sebebin olmalı geçerli bi sebebin ben öyleydim yaşım 32 10 seneden fazladır pöfür pöfür içiyordum evlendim bebek denemelerine başladık yine içiyordum ilk gebeliğim 8. haftaya kadar sürdü yine içtim o zamanda salak salak kendimi avutuyordum kimler içiyor gebeyken diye sonra ikinci gebeliğimde öyle geçti yine düşük yaptım sonra bi profa gittim zor bela randevular biriktirilmiş doktor paraları falan filan doktorun önüne geldiğimde ilk söylediği sigara içiyorsan hiç almayayım seni oldu.. o an bırakmaya karar verdim.. adam bana onca yıl sigara içip neden bebeklerim düşüyor diye Allah a sorman çok saçma dedi... sigara yumurta kaliteni bozduğu yetmezmiş gibi doğurganlıgını da alıyor ve bunu yıllar içerisinde yapıyor.. menopoza da erken giriyorsun.. bugün avrupa da da bu böyle sigara içenlere bebek tedavisi yapılmıyor çünkü tutma şansı zaten çok düşük

Yolunu bulan bana da haber versin =((
23 yıldır içiyorum
Bu sene faranjitten telef oldum
Ama kafamda bitiremiyorum
Bırakmam gerektiğini biliyorum
Ama o cesareti gösteremiyorum

ben yolunu buldum
12 sene günde 1 paket içtikten sonra
vicdanım elvermemeye başladı
171 i aradım
hastaneye çağırdılar
bana ilaç verdiler