sigarayı bırakmayı başaranlar buraya

GEBELİKTE SİGARA NE KADAR ZARARLI?

Gebelikte sigara tüketimi bebek ve gebelik üzerine son derecede olumsuz etkilere sahiptir.

Gebeliklerinde sigara içen gebelerde;

- Erken doğum eylemi
- Amnion suyunun erken gelmesi (erken membran ruptürü)
- Bebeğin rahim içinde gelişme geriliği (intrauterin gelişme geriliği)
- Bebeğin anne rahminde ani ölümü (intrauterin exitus)
- Gebelik zehirlenmesi (preeklampsi)
- Hipertansiyon
- Plasentanın doğum öncesi ayrılması (dekolman plasenta)
- Doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntılı olması (respiratuar distres)
- Prematur doğan bebeklerin akciğerlerinin gelişememesi sonucu ölümcül solunum sıkıntıları (RDS) gibi pek çok olumsuzluklara kucak açar.

Gebelik her zaman için anneliğin bir başlangıcı olarak görülmelidir. Annelik ise her zaman için “fedakarlıklar” gerektirir. Bu bilinçle hareket ederek gebelik boyunca asla sigara içmemeli ve hatta sigara içilen ortamlarda dahi bulunmamalısınız.

umarım bu verdiğin güzel bilgiler sigara içen annelerimize sigarayı bıraktırır..küçük meleklerimizi düşünüyorlardır elbet!onların sağlıksız doğmalarını istemezler heralde..ya da daha kötüsünü!! hadi kızlar lütfen bırakın artıkk yaaa..

Valla benim son bölümü okurken gözlerim doldu. Annelik kutsal birşeyse, hepimiz ona göre davranmalıyız. Bunu 10 sene sigara tiryakisi olan birisi olarak söylüyorum.

valla kızlar bende aynen sizin gibi duygularla sigarayı bırakmıstım ama nezaman irem doğdu ve altı ay sadece anna sütü aldı ozamana kadar hiç içmedim ama altı aydan sonta tek tük basladım ve suan irem iki yasında ve ben eskisi gibi içeye basladım malesef

:dance:evet kıslar kendimi cok iii hissetmeye başladım artık ben de artık sigarayı bırakmayı başardım biliyorum biraz gec oldu ama sonunda başardım ve manevi açıdan içim eskisine göre daha rahat.ve eminim ki bebegim şimdi daha rahat nefes alıp verebiliyor.bunu sizlerin sayesinde başardım hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sagolun kıslara.s.a.s.

:dance:evet kıslar kendimi cok iii hissetmeye başladım artık ben de artık sigarayı bırakmayı başardım biliyorum biraz gec oldu ama sonunda başardım ve manevi açıdan içim eskisine göre daha rahat.ve eminim ki bebegim şimdi daha rahat nefes alıp verebiliyor.bunu sizlerin sayesinde başardım hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sagolun kıslara.s.a.s.

Senin için ne kadar sevindiğimi anlatamam arkadaşım. Bebişine çok üzülüyordum. Bravo, sonunda başardığına çok sevindim. :teytey::teytey:Umarım bırakamayan arkadaşlarımıza da örnek olursun. Ara sıra sert çıkışlarımız olmuştur ama inan ki herşey meleklerimiz için. Çok, çok sevindim senin adına. a.s.

ohh canım benim coook tebrik ederim seni bitanem. o kdar sevindim ki canım benim aferim sana :roflol:a.s.

bende bıraktım yaklasık 10 yıldır ıcıyordum ama artık ıcmıyorum 3 aylık hamıleyım soyle dusun annen sana hamıleyken ıcseydı basına ne gelse ondan bılmezmıydın umarım bırakırsın

bende 8 senedir kullanıyorum.ikinci hamileliğim ilkindede bıraktım ama tekrar başladım.hakkaten kolay oluyor bundada bıraktım.ama Kötü Kazenresmen şetan dürtüyor bazen bir kokuyorki sorma gitsin.ne yapalım bebeğimizin sağlığı daha önemli önce onlar.:asigim:

çok sevindim bende kullanıyordum öğrendiğim gün bıraktım.sakın bir nefes filan çekeyim diye düşünme gün geçtikçe ve bebeğin canlandıkça kendini ve vicdanını daha iyi hissedeceksin.herşey onlar için

çok sevindim sakın bi nefeste olsa çekme bebeyin içinde allah tamamına erdirsin uzun ömür versin

kızlar hepinize cok teşekkür ederim benim sigarayı bırakmamda ailemden cok sizler destek oldunuz.cok zorlanıyorum gercekten ama bebegim için içmeyecegim artık kesinlikle aklıma geliyor bazen ama kendimi meyve yemeye adadım bie şeyler yiyince aklımdan cıkıyor tamamen..tekrar teşekkür ediyorum hepinize iyiki tanişmışım sizlerlea.s.a.s.

fazla fazla kilo almaya başlama şimdide , sigarayı bırakınca oyalanmak istersin yiyeceklerle.......

ay evwt ya kızlar biri beni durdursun acayip yiyorum gercekten...bu gidişle acayip kilo alacagım zaten şimdiden tartıya cıkmaya korkuyorum valla sigarayıda bırakınca hiç durduramıyorum kendimi:emir_bebek::emir_bebek:

Back
X