Sigarayla uyuşuyorum,yardım lütfen

ezgi42

selammm...
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
253
1
643
Ankara
sigarayı bırakmayı benim kadar çok isteyen bir kişi yoktur.çünkü beni mahvediyor.halsizleşiyorum resmen uyuşuyorum.elim ayağım tutmuyor resmen uyuşuyorum.belli dönemler daha fazla oluyor.karın bölgemden bir halsizlik bir huzursuzluk ve açlık hissi oluşuyor sigara içtiğim zaman.ama yinede sigarayı bırakmayı başaramıyorum.3 kez deneyimim oldu.

1-CHAMPİX kullandım
kendi paramla 2 kutu alıp kullandım.o zaman devlet ödemiyordu.kutusu 180 tl idi .ilacı içtiğim sürece sigara canım istemiyordu.ilacı bıraktıktan sonra geri canım istemeye başladı.360 tl boşa gitti.yan etkileri de cabası.2-sonra devletin ödemesiyle ZYBAN kullandım.ama o etkili olmadı.bırakamadım.yine yan etkisi cabası.3-bir kere nicdur denedim bitkisel bişey sigaratör diğer adı.o tableti dilin üstüne koyuyorsun ve eriyene kadar tutuyorsun sonra yutuyorsun.onda da ilk bir saat sigara istemiyor canım.sonra tekrar canın istemeye başlıyor.ama ben gidip o tableti almak yerine sigara içmek istiyorum.kilit noktası da işte burası.yani canın sigara çekiyorsa sen gidip o tableti tercih edersen başarılı.ama ben tekrar o tableti almak yerine sigaraya koşuyorum.o zamanda artık tablet etki etmemeye başlıyor.

şimdi napıcamı bilmiyorum.sigara içmede yada bağımlılıkta genetik yatkınlık etki ediyormuş.bizim sülalede çoğu kişi içiyor.bırakanda yok.bir tek babam bıraktı.
ben bu sigarayı bırakmadığım sürece hayatta asla başarılı olamam.yataktan kalkamıyorum bazı dönemler resmen uyuşuyorum.hiç etrafımda böyle olanı da görmedim.benim gibi olan varmı acaba burda?neden böle oluyorum.kimsede görmedim böle bişey.nasıl bırakacağımıda bilmiyorum.böyle hayat geçermi?

Bence bırakabilirsin, bende içtim 6 sene, eşim sıkı bir sigara içicisi idi. Sigarayı asla bırakmam diyordu o beni bırakır falan. Eşim açık kalp ameliyatı geçirdiğinde sigaradan akciğer de tahribat oluşunca bir kısmını aldılar. 1 haftada kalp ameliyatı olup çıktı eşimle birlikte ameliyat olanlar, eşim 1 ayda ancak çıktı. Oksijene bağlı yaşadı çünkü nefes alamıyordu ızdırabını sen düşün. Eşimle birlikte keyifle içiyordum, bende bırakmak isteyip bırakamam diyenlerdendim fakat yanlış olmasın sanırım içmek daha keyif verdiğinden erteliyordum. Eşim yoğun bakımdan çıktığı günden bu güne sigara içmiyoruz. (2 yıl aradan sonra 2 kere çok sinirlendim içtim o iki dal sigara arasında da 3 ay var) yani ben eşim içinbıraktım zor değil bence sen yeter ki iste. Sülale ile alakalı bir durum olduğunu ise hiç sanmam bence bu bir bahane. Bir karar al ve bitir. beyinde biter buiş. Bırakmayacak biri varsa o da eşimdi inan.,

merhaba özel mesaj atamıyorum şuan o yüzden buradan yazıyorum bantın adı nikotinell. dereceleri var günde içtiğin sigara adetiyle bağlantılı olarak o derceden başlıyorsun..bant sakız ilaç herşey yardımcı ben mesela bantla o kadar kolay bıraktım ki hiiiiiiiç zorluk yaşamadım stress sıkıntı baş ağrısı nikotinsizlikten dolayı uyuşma vs bunları yaşamadan bırakmak güzeldi... ama dedği gb yardımcı bunlar kesin çözüm değil önemli olan kafada bitirmek kendini hazırla beynini hazırla artılarını eksilerini yaz hep önünde dursun istemek çok önemli ama sadece istemeklede olmuyor irade devamında çünkü bugün 4 ayı aşmama rfağmen aklıma geldi hafiften canım istedi ama nafile paramı ve sağlığımı boşa harcamıcam artık sana da bol şans diliyorum ayrıca emre üstünuçar diye bir doktor var onun videolarını izle

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de defalarca kere sigarayı bırakmaya çalışmış bir tiryakiyim. en uzun soluklusu 6 aydı. sonra tekrar başladım. şimbi 1 aydır tekrar içmiyorum. sigara benim de enerjimi alıyordu. hele sabahları kahvaltıdan sonra içtiğim sigaranın ayak uçlarıma kadar gittiğini ve beni uyuşturduğunu hissediyordum. sigaranın beni çok tembelleştirdiğini şimdi daha iyi anlıyorum. ben herhangi bir destek almadan bırakmaya çalışıyorum. umarım sen de başarfılı olursun.

Back
X