• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sığıntı gibi hissetmek

Booklife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2015
150
163
53
Bilmiyorum uzun bir yazı olucak gibi ama o kadar kötüyüm ki. Ailemin evinde kendimi bir sığıntı gibi hissediyorum. Babam hiç birşeyle ilgilenmez önceliği her zaman iştir. Annem ve kardeşim de çalışıyorlar evde tek çalışmayan benim ki 3 ay önce çalıştığım ofisten istifa ettim. Yolu çok uzundu ve metrobüsle gidene kadar illaki haftada bir kere kesin bayılıyordum zaten işi de bu yüzden bıraktım. Şimdiyse sürekli işe girmem konusunda baskı uyguluyorlar ama ben bu aralar çalışmayı hiç istemiyorum. Gerçi istifa ettiğimden beni o kadar çalışmam için bezdirdiler ki birkaç yere başvurdum ama benim çalışmak istediğim yerlerde illaki ingilizce istiyor ve bu yüzden de kabul edilmiyorum aileme söylesem kendin çalış git diyorlar. Annem hergün erkek kardeşimle dertleşir konuşur ama ben yanına gitsem tek söylediği şey bulaşıkları yıkadın mı evi temizle zaten işe de gitmiyorsun en azından bir işe yara der. Bu bana artık çok ağır gelmeye başladı. Ki kardeşim de benle bu şekilde konuşur git bi işe gir ne kadar boş bir insansın diye. Ve annem bunları söylerken kesinlikle onunla bir olur. Ne yapıcağımı bilmiyorum ailem önceden beni okuttukları için şimdi de benim eve katkı getirmemi bekliyorlar ve içimde hiç birşey için şevk kalmadı. Sanki ben onların yatırım yaptıkları birşeymişim gibi davranıyolar..

Bilmiyorum uzun bir yazı olucak gibi ama o kadar kötüyüm ki. Ailemin evinde kendimi bir sığıntı gibi hissediyorum. Babam hiç birşeyle ilgilenmez önceliği her zaman iştir. Annem ve kardeşim de çalışıyorlar evde tek çalışmayan benim ki 3 ay önce çalıştığım ofisten istifa ettim. Yolu çok uzundu ve metrobüsle gidene kadar illaki haftada bir kere kesin bayılıyordum zaten işi de bu yüzden bıraktım. Şimdiyse sürekli işe girmem konusunda baskı uyguluyorlar ama ben bu aralar çalışmayı hiç istemiyorum. Gerçi istifa ettiğimden beni o kadar çalışmam için bezdirdiler ki birkaç yere başvurdum ama benim çalışmak istediğim yerlerde illaki ingilizce istiyor ve bu yüzden de kabul edilmiyorum aileme söylesem kendin çalış git diyorlar. Annem hergün erkek kardeşimle dertleşir konuşur ama ben yanına gitsem tek söylediği şey bulaşıkları yıkadın mı evi temizle zaten işe de gitmiyorsun en azından bir işe yara der. Bu bana artık çok ağır gelmeye başladı. Ki kardeşim de benle bu şekilde konuşur git bi işe gir ne kadar boş bir insansın diye. Ve annem bunları söylerken kesinlikle onunla bir olur. Ne yapıcağımı bilmiyorum ailem önceden beni okuttukları için şimdi de benim eve katkı getirmemi bekliyorlar ve içimde hiç birşey için şevk kalmadı. Sanki ben onların yatırım yaptıkları birşeymişim gibi davranıyolar..

Meslegin ne ?

Eğitiminiz ne

Ha deyince iş bulmak zor

Onlar madem çalışıyorlar önayak olsunlar işyerlerine arkadaşlarına vs söylesinler hep birlikte size daha yakın iş arayın

Ama bence bir de psikolojik değerlendirmeden geçin sürekli bayılmak normal değil o metrobüste yüzlerce insan gidip geliyor her gün

Tavırları hoş olmasa da ailen haklı değil mi sence. Elbette ki çalışmak zorundasın. O evde yaşıyorsun katkın da olmak zorunda. Mutlaka sana uygun bir iş vardır. Ayrıca hem çalışıp aynı zamanda ingilizceni de ilerletebilirsin. Hiçbirini yapmıyorsan evet ev işleri sana kalır canım, en azından bir işe yararsın ailenin dediği gibi.

Günümüz ilişkileri böyle işte. Eve para getirdiğin kadar adamsın!

Siz onların parçasısınız ya, ne bu gaddarlık? Çok üzüldüm, allah yardımcınız olsun.

Tavırları hoş olmasa da ailen haklı değil mi sence. Elbette ki çalışmak zorundasın. O evde yaşıyorsun katkın da olmak zorunda. Mutlaka sana uygun bir iş vardır. Ayrıca hem çalışıp aynı zamanda ingilizceni de ilerletebilirsin. Hiçbirini yapmıyorsan evet ev işleri sana kalır canım, en azından bir işe yararsın ailenin dediği gibi.
Keyfinden bırakmamış işi konu sahibi, sağlık problemleri varmış.

"en azından bir işe yararsın "nedir ya?! :işsiz:

Dış ticaret mezunuyum. Lojistik veya ithalat ihracatla alakalı işlerde çalışmayı istiyorum ve çok da seviyorum. Bu yüzden herhangi bir işe girmek istemiyorum. Bayılmalarım kansızlıktan olduğunu söylemişti doktor ve tansiyonumda sürekli düşüyor özellikle metrobüse karşı bir sorunum var çok fazla uzun yolculuk yaptım çalıştığım süre boyunca kısa süreliğine binsem bile kötü oluyorum hemen. Annem tekstilde çalışıyor babamsa klasörlerle ilgili matbaada usta olarak kardeşimle birlikte. O yüzden pek o konuda çevremiz de yok zaten. Ki ben okul biter bitmez girdim bu işe yaklaşık 10 ay çalıştım ama artık çok zorlanınca bıraktım. Bu yüzden biraz dinlenmek istiyordum ve bizim geçim sıkıntımızda öyle çok yok. Onların istediği benim çalışıp da onlara para vermem.

Benim en küçük kardeşim çalışmak konusunda isteksızdır. Is beğenmez ve girmem der. Ama evde olduğu için de temizlik işlerini o yapar annemle. Bir yer dağılsa çenesi hic durmaz . Onu döktün şunu dağıttın diye.

Yani biz de dayanamayıp ona patliyoruz.

Iyi bir mesleğin olsun diye eğitimine dünya kadar para harcandı gökten değil hep bu eve maaş getirenlerden.. şimdi yok o işi yapmam ben Üniv mezunuyum şu işi yapmam ben öğretmenim diyorsun.

Ben de öğretmendım atanamadigim yıl bakıcılık yaptım komik bir paraya yani. Aynı şekilde atanamayip garsonluk yapan arkadaşlarım var.

Bizim prenses hanim o işi yapmam bu işi yapmam diyor ev islerini yapınca da çenesi hic durmuyor. Ne yapmalı acaba?

Isten gelen insan eline süpürgeyi bezi falan mı alsın o dururken?

Ya da yaptığı iş bozulmasın diye yatıp dinlenmesin mi?

Bir evin ihtiyaçları giderleri var ve geçim kolay değil.

Sizi üzmek istemem ama biraz gayretli olmanızı öneriyorum. .

Yazdığım yazıyı iyi okuyun sağlık problemlerinden çıktım ve şu anda iş bulmakta sıkıntı çekiyorum. Ayrıca sen bir anne olduğunda inşallah çocuğunu bu amaç için doğurmazsın

Dış ticaret mezunuyum. Lojistik veya ithalat ihracatla alakalı işlerde çalışmayı istiyorum ve çok da seviyorum. Bu yüzden herhangi bir işe girmek istemiyorum. Bayılmalarım kansızlıktan olduğunu söylemişti doktor ve tansiyonumda sürekli düşüyor özellikle metrobüse karşı bir sorunum var çok fazla uzun yolculuk yaptım çalıştığım süre boyunca kısa süreliğine binsem bile kötü oluyorum hemen. Annem tekstilde çalışıyor babamsa klasörlerle ilgili matbaada usta olarak kardeşimle birlikte. O yüzden pek o konuda çevremiz de yok zaten. Ki ben okul biter bitmez girdim bu işe yaklaşık 10 ay çalıştım ama artık çok zorlanınca bıraktım. Bu yüzden biraz dinlenmek istiyordum ve bizim geçim sıkıntımızda öyle çok yok. Onların istediği benim çalışıp da onlara para vermem.

Bence sen bu arada bos durma su rahatsizligini iyice arastir, omur boyu bu sekilde nasil yasayacaksin bunun evlilgi var hamileligi var cocuk bakmasi var evli calisan kadin olmasi var calisan anneligi var. Hafta bir metrobuste bayilmak normal degil yani. Gidin adam akilli arastirsinlar tedavinizi olun, ek gidami verirler vitamin mineral mi verirler artik ne verecklerse arastirsinlar ciddi sekilde.

Sonrada madem dis ticaret okudun, adi ustunde 'dis ticaret' sende bir zahmet ingilizceni gelistir, hadi simdi ailen sorun cikariyor sen hicmi ise girmeyeceksin sanki onlar zorlamasa. Bu ingilizceden kacis yok yani.

Benim en küçük kardeşim çalışmak konusunda isteksızdır. Is beğenmez ve girmem der. Ama evde olduğu için de temizlik işlerini o yapar annemle. Bir yer dağılsa çenesi hic durmaz . Onu döktün şunu dağıttın diye.

Yani biz de dayanamayıp ona patliyoruz.

Iyi bir mesleğin olsun diye eğitimine dünya kadar para harcandı gökten değil hep bu eve maaş getirenlerden.. şimdi yok o işi yapmam ben Üniv mezunuyum şu işi yapmam ben öğretmenim diyorsun.

Ben de öğretmendım atanamadigim yıl bakıcılık yaptım komik bir paraya yani. Aynı şekilde atanamayip garsonluk yapan arkadaşlarım var.

Bizim prenses hanim o işi yapmam bu işi yapmam diyor ev islerini yapınca da çenesi hic durmuyor. Ne yapmalı acaba?

Isten gelen insan eline süpürgeyi bezi falan mı alsın o dururken?

Ya da yaptığı iş bozulmasın diye yatıp dinlenmesin mi?

Bir evin ihtiyaçları giderleri var ve geçim kolay değil.

Sizi üzmek istemem ama biraz gayretli olmanızı öneriyorum. .
Tavrınız hoş değil 1. Ve prenses hiç değilim 2 günde bir evi baştan sona zaten temizleyen biriyim. Ayrıca tamam onlar o kadar para verip de benim eğitimimi tamamlamış olabilirler ama bana sırf çalışmıyorum şu an da diye evin hizmetçisi gibi pislikmişim gibi davranmak ne kadar doğru. Benim kardeşim okumadı ve ben bu mesleği yapmak için okudum. Ki üniversitede kredi aldım ailemden ayda bir çıkan para 100tlyi geçmez. Ve evet kendi işimi yapmak istiyorum çünkü ben bu mesleği okudum. Öteki türlü yine normal bir yerde çalışcaksam bu kadar sıkıntı çekip hiç okumasaydım daha iyiydi. Ayrıca ben evde öyle 1 yıldır durmuyorum işten çıktığımdan beri en fazla 2buçuk 3 ay geçti evde duralı

Tavrınız hoş değil 1. Ve prenses hiç değilim 2 günde bir evi baştan sona zaten temizleyen biriyim. Ayrıca tamam onlar o kadar para verip de benim eğitimimi tamamlamış olabilirler ama bana sırf çalışmıyorum şu an da diye evin hizmetçisi gibi pislikmişim gibi davranmak ne kadar doğru. Benim kardeşim okumadı ve ben bu mesleği yapmak için okudum. Ki üniversitede kredi aldım ailemden ayda bir çıkan para 100tlyi geçmez. Ve evet kendi işimi yapmak istiyorum çünkü ben bu mesleği okudum. Öteki türlü yine normal bir yerde çalışcaksam bu kadar sıkıntı çekip hiç okumasaydım daha iyiydi. Ayrıca ben evde öyle 1 yıldır durmuyorum işten çıktığımdan beri en fazla 2buçuk 3 ay geçti evde duralı

Prenses diye kardeşim için dedim ben :)

Fazla alingansiniz bence.

Biz de kardeşime git başka işlerde ömürlük sürün demiyoruz ki.. kendi mesleğine tutunana kadar is hayatında bir yer edin. Hiç olmazsa harçlığını cikarirsin el acmazsin ihtiyaclarin için diyoruz.

Herkes kendi mesleğini yapmak ister ama geçim zor ortada işsizlik gibi bir sorun var ve hayat devam ediyor anlıyor musunuz?

Haa ben her işi yapmam diyorsanız da evet ev işlerinde sizden fazla fedakarlık yapmanız beklenir. Çünkü çalışmayan varken çalışan yapacak değil. Böyle de bir gerçek var diyorum.

Aileniz yanlis davraniyor.sizin bir mesleginiz var ve kendi mesleginiz disinda farkli sektor istememenizi anliyorum.
Su ara issizlik had safhada ha deyince bulunmuyor neticede.
Is bulamiyorsunuz diye aileniz ya da bir baskasi size ise yaramaz muamelesi yapamaz.

Yazdığım yazıyı iyi okuyun sağlık problemlerinden çıktım ve şu anda iş bulmakta sıkıntı çekiyorum. Ayrıca sen bir anne olduğunda inşallah çocuğunu bu amaç için doğurmazsın
Ben ailenin seni bu amaç için dünyaya getirmiş demedim ki. Bir şekilde öyle ya da boyle eve katkida bulunmak zorunda sin. Ben dahil insanların bir suru sağlık problemleri var. Emin ol benim yanimda oldukça saglikli sayilirsin. Ama bir gün bile isi birakmadim. İsi birakman bir şey değil ama hic olmazsa evde yardim etmek zorundasin. Şikayet etmeye hakkin yok. Bir de çok alingansin.

ülke şartlarını biliyoruz. kendi mesleğini yapmak için daha çok beklersin kusura bakma. ingilizce mi lazım ilerlet. etrafa haber sal. biyerlerde bişeyler yapmaya çalış. hep evde oturursan ve bu durumdan memnun görünürsen sana laf çarparlar. haklılar demiyorum ama yaparlar

Kafam da deli sorular.
Sen evlenince ne yapacaksın? Kendi ailen de sığıntı gibi hissediyorsun da evlendiğinde hem para getiriyorsun, hem temizlik yapıyorsun bi de uykun olsa bile adamın gönlünü yapıyorsun.
Ben sana şu kadar söyleyim, ailen evlendikten sonra melek oluyor.
Kansızlığın varsa ilacı var, git sekreterlik yap bi şey yap ama eline maaş geçsin.
Şimdi sana laf eden ailen de eşin ve ailesi olunca daha farklı oluyor
Ooo sen yandın ben sana deyivereyim.

illaki çalışılır da ailenin yaptığı muamele ne kadar doğru?
İtmeye azarlamaya ne gerek var..
İnsanı hayattan soğutur valla böyle aileler.
Aileyseniz ne var yani idare etseler ne olur.

Back
X