• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigorta Olayi (Lutfen yardim) :(

sirineceren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2010
170
96
73
İzmir
Merhaba. Ben mayis ayinin sonunda 18 yasini doldurdum. Bir ay once universiteyi kazandim ama daha kayit yaptirmadim. Merak ettigim sey benim su an saglik sigortam var mi? Cunku resit oldum ve resmi olarak issiz gorunuyorum. Kimileri kiz cocuklari evlenene kadar anne babalarinin ustune oluyor ve sigortalari devam ediyor diyor, kimileri ise hayir ogrenci oldugunu kanitlaman lazim diyor. Ben annemin uzerineyim sigortada bu arada. Sgk anlasmali bir ozel hastaneye gittim su an sigortan yok gibi gorunuyor dediler ama cogu arkadasim bizde oyle bir sey olmadi falan dedi, belki de sorun annemin sigortasindadir. Bu konuyla ilgili bilginiz var mi, ogrenci oldugumu kanitlamam gerekiyor mu? Hastaneye gitmem gerekiyor gidemiyorum, cok zor durumdayim.

evlenene kadar annenin sigortası üzerindesin erkeklerde 25 yaştan sonra öğrenci olduğunu kanıtlamak zorunda olduğunu biliyorum

evlenene kdr kız anne yada babadan bakılıyor oğlan da belirli br yaşa kadar bakılıyor sgk ya başvur düzeltir onlar br sorun varsa

Erkekler 18 yasindan sonra kanitliyorlar da iste kizlari bilmiyorum, annem bugun bir doktora sormus o da kanitlamasi lazim demis siz emin misiniz acaba?

ben eminim,evlenene kadar annenizden yararlanırsınız he o arada sigortalı işe başlarsanız ordan kesiliyor ama çıkına yine anneden..evlenene kadar

Merhaba. Ben mayis ayinin sonunda 18 yasini doldurdum. Bir ay once universiteyi kazandim ama daha kayit yaptirmadim. Merak ettigim sey benim su an saglik sigortam var mi? Cunku resit oldum ve resmi olarak issiz gorunuyorum. Kimileri kiz cocuklari evlenene kadar anne babalarinin ustune oluyor ve sigortalari devam ediyor diyor, kimileri ise hayir ogrenci oldugunu kanitlaman lazim diyor. Ben annemin uzerineyim sigortada bu arada. Sgk anlasmali bir ozel hastaneye gittim su an sigortan yok gibi gorunuyor dediler ama cogu arkadasim bizde oyle bir sey olmadi falan dedi, belki de sorun annemin sigortasindadir. Bu konuyla ilgili bilginiz var mi, ogrenci oldugumu kanitlamam gerekiyor mu? Hastaneye gitmem gerekiyor gidemiyorum, cok zor durumdayim.

sgk ya git bence,
ya da e-devlet şifren varsa oradan da öğrenebilirsin sanırım.

Evlenene kadar anne uzerinde. Devam eder ama esgmden sorgulatin adiniza gss acilmis olabilir

Kim üzerinden sigortalıysanız evlenene ya da işe girene kadar onun üzerinde devam eder sigortanız.

2000 den önce doğan kızlar evlenene kadar anne-babanın sigortasından faydalanır
E SGK sitesine gir hizmet dökümüne gir ordan proviZyon alabilio musun bi bak alabiliyorsanız sorun yok alamışsan annenin sigortasında sorun var

Erkekler 18 yasindan sonra kanitliyorlar da iste kizlari bilmiyorum, annem bugun bir doktora sormus o da kanitlamasi lazim demis siz emin misiniz acaba?
Eger dul yetim ayligi almiyorsa annen 18 yasini doldurdugun icin bagli bulundugun sgk mudurlugune gideceksin ogrenci oldugunu belgeleyeceksin gss 25 yasina kadar annenin sigortasindan devam edecek

Evet ben de simdi eczaneye gittim sigortam yokmus. Ogrenci belgenle git dediler. Devam falan etmiyor yani. Daha kayit yaptirmama da 10 gun var. Osym sonuc belgemle gitsem kabul edilir mi acaba, sonucta o da bir okul kayitli oldugumu belgeliyor

Evet ben de simdi eczaneye gittim sigortam yokmus. Ogrenci belgenle git dediler. Devam falan etmiyor yani. Daha kayit yaptirmama da 10 gun var. Osym sonuc belgemle gitsem kabul edilir mi acaba, sonucta o da bir okul kayitli oldugumu belgeliyor
Hayir canim okuldan ogrenci belgesi alman lazim ama o 10 gun icin 1 aylik gss isler sosyal yardimlasmaya gidip gelir tespiti iste

Back
X