Sigortasız İş ( Öğrenciyim)

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
559
198
Merhabalar.Üniversite 1.sınıfım kyk bursu alacağım bu seneden itibaren.Bildigim kadarıyla sigorta yamaya başladıgı an kesiliyormuş burs.Bu sıralar ailemin maddi durumu pek iyi değil.Birikim yapmam lazım bu yüzden .En azından yaz dönemi için çalışabileceğim iş alternatififlerine bakıyorum ama fikirlenirinze ihtiyacım var.Bir öğrencinin yapabileceği sigorta gerektirmeyen işler neler?
Yanlış anlamayın tecrübelerinize dayanarak soruyorum sadece.

Istanbul da yaşıyorsan hafta sonları marketlerde satış desteklerde çalışabilirsin

İstanbul'da okuyorum.Yaşadıgım şehir farklı.Marketler de ssk ile çalıştırıyor diye biliyorum.Durumu izah etsem de kabul edeceklerini sanmıyorum cezası da varmış.Kimseyi de kötü duruma düşürmek istemem.

Yok tatlım sen ajanslarla muhatap oluyorsun zaten büyük marketler sigorta istiyo sende büyük marketler de çalışmazsin sigorta bi şart değil yani

Hangi şehirdesin bilmiyorum.Fakat benim olduğum şehirde sigortasız günlük çalışılan günlük paranı aldığın bir iki yer biliyorum.Mesela paketleme gibi.

ben de kyk bursu alıyorum yazın 2 ay mcdonaldsta sigortalı olarak çalıştım ne bursum kesildi ne ceza geldi.3 ayı aşmadığı sürece ceza yok yaz için düşünüyorsan çalıs gırdı cıktı yaptığından sorun olmaz burda amaç belirli bir işi olup da burs alanları engellemek sen kısa süre çalışıcam diyorsun birşey olmaz ama sen yıne de ıyıce araştır

Kırklarelideyim.Aslında lisede kimya çıkışlıyım.Sanayi bölgesindeyim de.Kimya teknisyeni olarak laboratuvarlarda çalışabilirim ama kısa süre için riske de atmak istemiyorum.İhtiyacım var işte :50:Dedikleriniz için çok teşekkürler.

Otellerin restorant bölümlerinde servis elemanı olarak çalışabilirsin...İyi de para kazanırsın en son günlüğü 50 tl filandı.Sigortada yapmıyorlar. :34::34:

marketlerde falan standlarda çalışabilirsin....
çoğunluğu öğrenci olduğu için rahatçada söyleyebilirsin sigorta yapılmamamlı diye... zaten sadece büyük marketlere giderken sigorta yapıyorlar.... eğer adı duyulmuş market söylerlerse her seferinde hatırlatırsın benm sigortam olmamalı biliyorsunuzdur problem olmaz değil mi dersin :34:

İstanbul'da okuyorum.Yaşadıgım şehir farklı.Marketler de ssk ile çalıştırıyor diye biliyorum.Durumu izah etsem de kabul edeceklerini sanmıyorum cezası da varmış.Kimseyi de kötü duruma düşürmek istemem.

Öğrenciyken ben de kyk bursu alıyordum, iki kez de markette çalışmıştım, sigortamı da yaptılar ama bana hicbir sakıncası olmadı, burs kesilmedi.

Merhabalar.Üniversite 1.sınıfım kyk bursu alacağım bu seneden itibaren.Bildigim kadarıyla sigorta yamaya başladıgı an kesiliyormuş burs.Bu sıralar ailemin maddi durumu pek iyi değil.Birikim yapmam lazım bu yüzden .En azından yaz dönemi için çalışabileceğim iş alternatififlerine bakıyorum ama fikirlenirinze ihtiyacım var.Bir öğrencinin yapabileceği sigorta gerektirmeyen işler neler?
Yanlış anlamayın tecrübelerinize dayanarak soruyorum sadece.

Ben unude okurken benımde kesılcekndedıler. Ama kesılmedı sonra ben almaktan vaz gectım Iptal ettırdım bursumu

Ama sana tawsıyem buyuk marketler var mıgros carfur fıln yada praktıker. Oralarda hafta sonları stand hosteslıgı yapabılırsın. Ajansa uye ol gunluk sabah 9 aksam 5 6 fılan gunluk 40 50 tl yanı ogrencılere goredır bak bu ıs

Organizasyon firmalarında çalışabilirsin ,düğünlerde süsleme veya hosteslik 3 saat için 60 lira gibi bir ücret söz konusu yaptığın çok fazla birşey de değil sadece gelenleri karşılayıp masa numaralarını söylemek bu kadar.

marketlerdeki ürün tanıtımı sigortasız. kazancı da öğrenciyi rahatlatır.
dersane ya da etüt merkezlerinde derslere yardımcı olması için üni. öğrencileri de çalıştırıyorlar. bunu da araştırabilirsin.

Marketlerde ürün tanıtımı sigortasız değil ama ben 2,5 yıl yaptım sigortan yapılmazsa eğer ajans tanıtımını yaptığın firmadan firmadan para alamıyormuş zaten carrefora asla giremezsin sigorta belgen sen gitmeden faxlanıyor çok yaptım ben o işi. Ama istersen senin için araştırırım daha bugün arkadaşım soruyorda günlük 50 tl ye 4 gün çalışacak birini

marketlerdeki ürün tanıtımı sigortasız. kazancı da öğrenciyi rahatlatır.
dersane ya da etüt merkezlerinde derslere yardımcı olması için üni. öğrencileri de çalıştırıyorlar. bunu da araştırabilirsin.

Bu sene olmasa da seneye ya da yazın özel ders vermeyi düşünüyorum alan olursa.
Fikirleriniz için çok teşekkür ederim.Yaz için düşünüyorum bir şeyler.Evdekilere söylesem biliyorum istemeycekler otur çalış dersine diyecekler eminim buna.Ama kararımı verdim.
İlginiz için fikkirleriniz için çooooook teşekkürler.

Back
X