Sıhhat Allahtan huzur insandan imiş

Yorumlara alınmadığınız için rahat rahat yazacağım. Ben almanyada yaşıyorum, mesela burada emzirme için 12 ay tavsiye ediliyor, sonrasında isteyen devam ediyor. Aynı şekilde uyku eğitimi için de farklı bir yaklaşım var.
Ne zamanki mutsuz, eşiyle sorun yaşayan, çocuklu hayatta yorulmuş bir insan gorsem aman çocuk üzülmesin, eksik kalmasın diye 2 yaşına kadar emzirmis aynı odada uyumuş, 2 saat bırakıp eğlenmeye çıkmamış oluyor. Ne zaman ki mutlu, çocuğundan eşinden memnun birisini gorsem, 1 yaşında emzirmeyi bırakmış, 6 ayda ayrı odaya almış, deşarj olmak için çocuğu eşine bırakıp çıkıp gezmiş oluyor. Tabi ki aksi durumlar da olabilir ama yüksek bir oranda bu şekilde gözlemledim. Annenin mutluluğu da çocuk için çok önemli, bir şey size iyi gelmiyorsa kitapta yazıyor diye yapılmak zorunda değil.
Doğrudur.zaten bir uzmanın söylediğini öteki uzman onaylamıyor.sonuçta hepimiz en iyisi olsun derdindeyiz umarım neticesi güzel olur.ben yanarım yavruma yavrum yanar yavrusuna hesabı annemde çok kızıyor:biz sizi böyle mi büyüttük diye.annenin varlığı hali tutumu çocuk çok önemli tabi.iyim kızlar çok teşekkür ederim o gece çok bunalmıştım dertleşmek çok iyi geldi bana♥işe pijamaları çıkarıp saça fon çekmekle başladım bu kadarı bile iyi geldi.kabul ben de dalmıştım kenfimi🙈
Zamanla daha iyi olur inşallah. Beklentilerinizi nazik bir dille birbirinize kızmadan anlatırsanız belki daha da iyi olabilir
Öyle olmalı tabi ama insan bazen hakim olamıyor sinirine.hep ben adım attım sen ben olmaz derler ama oluyor işte bi kere de o anlasın istiyorum ama çok şey gibi anlıyor galiba hayırlısı teşekkürler

Tekrar tekrar okudum yorumları.çok tatlısınız,bebekten korkmayın insana verdiği haz yorgunluğundan çok daha fazla.ne kadar uyumuyor diye mızmızlansam da uyduğu vakit videolarını izlerken buluyorum kendimi.bebişten yana şikayetim yok bin şükür varlığına kızdığım eşim.Bir de kusura bakmayın bana aşk sevgi öyle plan program işi gibi gelmiyor.samimiyetinizi iyiniyetinizi görüyorum teşekkürler belki biraz politik biri olsam ya da oyunu kuralına göre oynasam öyle cilve iş naz yapabilirsin.ama kırgınken buzdolabı benden daha sıcak olabiliyor.bir de sevgi emekse paşam ilgi göstersin.bem harikayım mükemmeli demiyorum hadi eşim desin tamam bu kızçe deli ben iyi olayım diye.yani içim bu kadar kırgınken bi de çaba göstermesi gereken kişi ben değilim diye düşünüyorum🙈
Teşekkğrler yanlış anlamadığınız için yorumumu❤️ ancak rekabet alanı değil ki evlilik o yapsın ben yapayım diye savaşın. Emin olun siz yapınca eşiniz de sizden öğreniyor. Şey açıkçası, ben ters tripli bir kadındım ve eşim öğretti bunları da bana. Bir arkadaşıma da ben anlattım. Eşi gerçekten sinir küpü bir çocuk ama arkadaşım huyuna gittikçe eşi de değişti. Yani eşi için bir şey yapmadı, mükafat yine kendine🌟 ben de buzdolabı gibi olan, gözyaşını tutamayan kin besleyen biriyim ama çözdüm işi. Tabi herkeste işe yaramayabilir, öneri olsun❤️

Kusura bakmayın görmedim msjnızı ben teşekkür ederim desteğiniz için ayrıca nahoş konuşmak ne haddine; ben sordum sağolsun canım kadınlar fikrini belirtti.akıl akıldan üstün elbet eleştirilen de.önerilerinizi dikkate alıcam aslında çok uzun süredir bu haldeyiz nerdeyse 1 aydır konuşmuyoruz.Kaldı ki kırıcı sözlerin ardından yaşandı bu küslükte.duygusal açlığımı bebeğimle doldurdum.bu bir hata olabilir.Aslında hatam önceliklerimden,mesela ilk sıraya kendimi koyamıyorum.ya dile getirmeye utanıyorum ama eşim ilginin bölünmesinden şikayetçi olmuş olabilir çünkü bebeğim bebeğim derken eşimi ihmal ettim.ama o da kusura bakmasın eşime gelene kadar zaten ben bittim.bu süreçte destek istedim çok değil manevi açlık.sil baştan başlamanıza sevindim.Hiç bir şey aynı kalmaz hayatta ne acı ne neşe.sonsuz mutluluk da yok keder de.geçer elbet bilincindeyim iş ki yıpratmadan geçsin.ha büyük konuşmayım eşimi seviyorum-ne kadar kırgın olsam da- ama olaki bir gün boşanırsam çok zor arkadaşım beni aşka küstürdüler.sarılırım çocuğuma bakarım yoluma.bebekli yalnızlık korkutmuyor beni,bebeğim kırılır mı üzülür mü o endişelendiyor.Ama herkes ailesini seçenekte gelmiyor sonuçta hayata yaşayıp göreceğiz tekrardan çok teşekkür ederim
Hic zor degil yeniden aşık olmak inanın🌷🌷🌷

Çocuğum yok henüz ama internette bebeği ortalama 6. Aydan sonra gece emzirmeye gerek yok diyor. Yani siz bebeğinizi başka odaya koyabilirsiniz ve gece uyandırmayabilirsiniz. O ayları çoktan geçmiş
İnternette bilgi kirliliği çok dolaşıyor.çoğu bilgi üzerinde uzmanların hem fikir olduğu konular yok denilecek kadar çok.bu konuda farklı yaklaşımlar mevcut.benimde yüksek lisans tezim çocuk bağlanmaları üzerineydi.kişilik temeli için kritik dönem; Terzi kendi söküğünü dikemez derler belki bende fazla hassas düşünüyorum ama emzirme dönemi anne bebek aynı odada kaldığında anne içinde ayrıca kolaylık oluyor🥰

Hic zor degil yeniden aşık olmak inanın🌷🌷🌷
Ahahaaahah doğrudur eskiden hayalperest im galiba.pembe gözlüklerim eksik olmazdı cebimde.evlenirkende mantık mı aşk mı deseler şaka mısınz aşksız olur mu derdim.sütten ağzı yananlardanım birgün biri bana danışma aşk meşk geçici şeyler kafanı kullan beraber güldüğünü evlen derim.aşktan öyle uzağım ki filmlerine tahammülü kalmadı sanki bir kuşak gençleri böyle böyle kandırdırdılar gibi.umarım ben yanılıyorumdur arzu eden herkes aşkı yaşar diyelim♥️

Teşekkğrler yanlış anlamadığınız için yorumumu❤️ ancak rekabet alanı değil ki evlilik o yapsın ben yapayım diye savaşın. Emin olun siz yapınca eşiniz de sizden öğreniyor. Şey açıkçası, ben ters tripli bir kadındım ve eşim öğretti bunları da bana. Bir arkadaşıma da ben anlattım. Eşi gerçekten sinir küpü bir çocuk ama arkadaşım huyuna gittikçe eşi de değişti. Yani eşi için bir şey yapmadı, mükafat yine kendine🌟 ben de buzdolabı gibi olan, gözyaşını tutamayan kin besleyen biriyim ama çözdüm işi. Tabi herkeste işe yaramayabilir, öneri olsun❤️
Evet işte bizde bir şeyler ters oldu.eşim a kadro iyi bir kamu görevinde bir çok personeli var.hiyerarşinin keskin olduğu bi görevi mevcut.farkında olmadan emir komuta modunda sanırım ben de yıllar içinde işi ego savaşına çevirdim birde bir müddet sonra görevler paylaşılmış oluyor hiç hissedilmeden yani halimiz hal değil .bazen teşhis belli tedavi yok diye düşünüyorum.duygusallık mı bencillik mi diye düşünüyorum bazen kendi halime de sonra diyorum ki saçmalama adam fosur fosur uyusun sen düşün taşın kendince saçma sapan hallerde bulun.her şey paylaşılmalı üzüntü de sevinçte de işte ortada haden anlayan yok

İyi geceler,aslında bu mesaj bir iç döküş olucak sanırım,uzun olursa ya da imla hatalarında bulunursam şimdiden affola.yıllardır forumu takip ediyorum bir kere dayanamayıp yazmıştım da şimdi o köprünün altından çok sular geçti.o zaman daha ümitvar idim daha sabırlıydım sanki yıllar birer birer değil 10ar 10ar geçti bedenim gereğinden fazla yaşlandı derken ruhum göçtü.kendime de kızıyorum mühim olan sensin diye ama olmuyor insan yine de kafaya takıyor.eşimle evliliğin ilk zamanlarında çok problem yaşadık,adapte olması zaman aldı.tayin olduk,şehir değiştirdik, aile danışmanı dan yardım aldık yavaş yavaş toparladık derken -ki eşimin çok çok istemesi üzerine- dünya tatlısı bi bebeğimiz oldu.gebelik süreci ufak tefek tartışmalar olsada problemsiz geçti diyebilirim.bilmiyorum herkes aynı duyguları yaşıyor mu ama benim için hem heyecan hem endişe bilinmezliğin verdiği bir korku vardı hep.odak noktam bebeğim olmuştu.zaten eşim de önceden onu çok darladığımı falan söylerdi sorumluluk almamasına kılıf olarak.bebekle dünyam değişti.hala korktuğum endişelendiğim zamanlar oluyor ama birini bu kadar sevebilmek ne demekmiş şaşıyorum.annelik zor zanaat eşim normalde de pek yardımsever değildir bana karşı.pardon yanlış oldu yardımsever değil denmez ona işbölüşümüne yaklaşmaz diyelim.bebek bakımı,yeni düzene alışma derken iyice uzaklaştık birbirimizden.ne kadar yoruldugumun farkında bile değildi.tabi ki tek doğuran tek büyüten ben değilim dünyada ama herkesin yapısı farklı.doğum öncesi ne kadar okusam, eğitim alsam da sudan çıkmış balığa döndüm.bebekle beraber pişiyorum ben de çok şükür.ama çok yalnızım ailem ya da kaınvalideler burdalar.benim yalnızlığım eşimin yoksunluğu aynı evin içinde iki yabancıya döndük.bebeğin öz akımından ziyade oyun saatlerinde bulunuyor.zaten kendisi yoğun çalışıyor ben evdeyim.ama mesai saatlerini kendi belirliyor.içimde ona karşı öyle büyük bir yılgınlık var ki.Eskiden olsa oturur ağlasam da bağırsam da anlatırdım hiç olmadı mektup yazardım şimdi tüm yollar tükenmiş.Kendimi yanında değersiz hissediyorum o zamanda öfkeleniyorum..en acısı umrunda bile değil.
bu kadar mutsuzsanız neden ayrılmıyorsunuz? Çocuğunuzun böyle soğuk bir ortamda büyümesi ona iyi gelmeyecek emin olun. Siz evliliğinizi sürdürmek için sürdürüyor gibisiniz. Aynı evde iki yabancı olmak tahmin edemediğim kadar zordur. Ancak yapmanız gereken de açık görünüyor.

bu kadar mutsuzsanız neden ayrılmıyorsunuz? Çocuğunuzun böyle soğuk bir ortamda büyümesi ona iyi gelmeyecek emin olun. Siz evliliğinizi sürdürmek için sürdürüyor gibisiniz. Aynı evde iki yabancı olmak tahmin edemediğim kadar zordur. Ancak yapmanız gereken de açık görünüyor.
Öncesinde böyle değildi.ayrılmak dünyanın sonu değil ama aklımda acaba mı olsun istemiyorum.Çok bunaldığım bir zamanda yazmıştım dertleşmek iyi geldi içimi ferahlattı.umarım bundan sonrası daha güzel olur.belki de yalnız olmadığımı bilmek istedim.sonuçta her şey filmlerdeki gibi değil.doğum sonrası çiftler arasındaki soğuklukta çok sık görülen bir problem.daha önce bu yollardan geçmiş kimselerin tecrübelerini dinlemek istedim.

Back
X