• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkıldım artik kayinvaldemin.yaptiklarindan

Bak benımde kayınvaldem arka mahallemde oturuyor bende haftada bır yada ıkı haftada bır goruyorum cunku onlarda gıdıp gelen tıpler degıller bende genelde onlara gıderım oda esımle bırlıkte ayrıca kımse kımseye karısamaz az mesafenı koru canım ısım var de hastayım de bebek var zor oluyo de uyku saatı bozuluyo de bahane bul zamanla uzaklasırsın.. kımseyıde ozel hayatına karıstırtma.

Bu nasıl yazı okurken içime fenalık geldi. Bir de kayınvalde değil kayınvalide yazılır

Yapılacak şey çok açık.buraya bize anlattıklarınızı derleyip toparlayıp uygun dille ,zamanı geldikçe kayınvalidenize de anlatmak.

Etkiye tepki yapmadıkça hayat devam ettirmek zor.yaşam acımasız.kendi değerini kendin belirlersin.acı gerçekler....

Konu sahibi "lütfen nokta kullanalım parayla değil ya"yı çok yanlış anlamış:KK70:

ecimede gelirler yemegede cagiririm.annemler ise bana gelmeZler kendileri cagirir.haftada birgun giderim.yemegimi.yer hemen.kalkariz

kayinvaldemde yemege cagirir sabahdan.cagirir giderim ama otur.otur.sıkılim.

hemen kalkmak sizin tercihiniz olmasa da, kayyum valideye erken gidip, uzun oturmak gibi annenizle de boyle bir paylasim yapmak sizin tercihiniz. dolayisiyla 'kayyumda oturur da sikilirim' demek yerine 'anneme erken gider dertlesirim' diyememekten dolayi kendinizi sorgulayin, kayyumu degil.

bana annem dahi.karismasini.istemem sıkıyor bazen

evladima takilan.altinlari.bile.kendi.aldi.esime verdi ben.annesiyim sanki.icinden alacagim bana guvenmiyor

annenizin size karismasina nasil bir cizgi cektiyseniz, kayyuma da cekebilirsiniz. saygisiz olmak baska, mesafeli olmak baska. altin konusuna gelince, esinize vermis. esiniz de size vereydi.

Bu kadar olmasa da benim kaynanam da herşeye karışan birisi. Bugün ya sabır çekmekten başım çatladı. Şu saat oldu uyuyamadım yaptıklarını, söylediklerini düşünmekten. Ama canım sen tepkini koymadıkça hiç durmaz, susmaz bunlar. Saygı çerçevesi içinde, net bi tavırla tepkini koy ortaya. Bir yere çağırdığında yok şu işim var yok bu işim var de bahane uydur istikrarlı olarak. Eşinin de adaletli olması lazım aileleri ziyaret konusunda. Eşin hangi dilden anlıyorsa bu konudaki sıkıntını ona da söyle. Benimki asık surattan, soğuk davranmaktan anlıyor mesela hemen yumuşuyor, bakmışım ki dediğim olmuş :KK76:

Kayinvaliden.kim.oluyor.da.gidecegin.yere.karar.veriyor.cocugunun.altinina.el.suruyor.Cevap.veremeyecek.yasta.degilsin.Saygi.gostereyim.esim.bozulmasin.diye.diye.ezdirme.kendini.Saygi.da.bir.yere.kadar.Tavrini.koy.Mesafeni.koru.cenesini.kapat.Öptüm :KK15:

Dört yıllık üniversite mezununun Türkçesi ve anlatımı bu haldeyse üniversiteler de bitmiş demektir.

Sanki dert sahibi 31 yaşında 4 yıl üni okumuş biri değil de, liseyi yeni bitirmiş 18 yaşında bir kız. Yazim hataları yüzünden söylemiyorum, onu arkadaşlar yeterince belirtmiş zaten. Zihniyet yüzünden. Ben 28 yaşındayım, istemediğim bişeyi bana kimse hayatta yaptıramaz, değil benim yerime karar almak, bebeğimin altınlarını almak. Bunları yaparken siz ne yapıyorsunuz susup seyredip sadece sıkılıyor musunuz?

Gitmeyin.sıkılmazsınız.böylece.
Eşiniz.size.altınlarınızı.toplayıp.annesine.verecek.kadargüvenmiyorsa.neden.evlenmiş.sizinle.
Cidden böyle yazmak zormuş,sadece 1 paragraf yazdım bol noktalı,baya uğraştırıyor,üsenmediniz mi onca noktayı koyarken? 4 yıllık üniversite bitirmiş birinin düzgünce yazması çok zor olmamalı,cidden olmamalı.

canm benm seni cok iyi anlyorum. bu tarz insanlar zorba ve arsiz olurlar bas gelemzsn restini cek gitsn ucunda olum yok ya esin en azndan farkina varir bsylern seslenmezsen senii anlamalarini bekleymsn anlamazlar.... duzelir insallah dua et... bu arada imla kurallari benm icn sikinti degl diledgn gibi yazabilirsn belliki bir hirs ve sinirle yazmisn elin ayagina dolasms :KK52:

Noktalardan kelime kelime çözmeye çalıştım ne yazdığınızı, 4 yıllık üniversite size birşey katmamış sanırım. Karıştırmayın bu kadar net, koyun tavrınızı, ezik gibi devam etmek istiyorsanız karar sizin tabi.

Çok fazla tölerans gösteriyosun. Ne evime ne kararlarıma karıştırırım kimseyi. Eşim annemde öyle 1 saat mi oturuyo, onun annesine de aynı muameleyi yaparım. Açıkça söylerim de, kendi kararlarımı alacak kapasiyeteye sahibim senin söylediklerin ancak öneri olur bana diye. Yapma allahaşkına.. Ama böyle bir yaklaşımda eşinin vereceği tepkiyi de önemli. Ondan bahsetmemişsin ama anneci sanırım öyle geliyo bana. Bu kadar müdahaleden rahatsız değilse...

benim dikkatimi eşinizin sizin ailenizde 1 saat bile zor oturmuyor yazmaniz çekti.hersey karşılıklı sizde aynısını yapın madem bukadar rahatsız oluyorsunuz karıştırmayın kendi hayatınıza.düğün takılarını karışan görmüştüm de bebek altinlarina karışan ilk defa duydum.

kusmak istiyorum
bu nasıl bir yazı yazmaktır yaaa
konunuza gelince fazla yüz vermişsiniz

Back
X