Sıkıldım, bunaldım, döngüden çıkamıyorum

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Hanımlar selam,

Size günlük rutinimi anlatacağım. Sıkılmadan okuyanlara şimdiden teşekkürler.

Sabah 6’da kalkıyorum, 6.25’te evden çıkıp işe gidiyorum. Saat 8’de mesaim başlıyor. 16.00’da işten çıkıyorum, normal çıkış saati 18.00 ama ben kısmi çalışma hakkımı kullanıp eksik maaş alıyorum. İş yüküm normal çalışanlarla aynı, 2 saat erken çıktığım halde bu zaman dilimine tam mesaili kişinin yaptığı işi sığdırmaya çalışıyorum. 16’da çıktıktan sonra 17.30’da evde oluyorum.

Bundan sonrası tam kaos. Kendime zaman ayırıp sporu, kitap okumayı geçtim. Duş alabilirsem mutlu oluyorum. Eşim bana iş bırakmamaya çalışıyor, çocuğun uykusu vs her şey onda. Onun iş yeri eve 5 dakika. 10’da gidiyor, 17’de eve gelmiş oluyor.

Eve geldiğimde o kadar yorgun oluyorum ki oturduğum yerde uyukluyorum. Halbuki oğlumu çok özlemiş oluyorum, tam 2 yaşında. Yeterince ilgilenemiyormuşum gibi geliyor. İzin alıp evde onunla zaman geçirdiğimde çok bağlanıyoruz, ama iş yerimden izin almak sıkıntı.

Bugün eşimle konuştuk. Çocuk sana çok bağlı dedim. “Evet çünkü sen yoksun, sabah uyandığında yoksun gece uyurken yoksun, doktora aşıya götürürken yoksun, günlük kapasiten bu, ben senden fazlasını beklemiyorum” dedi. Suçlar gibi demedi zaten suçlamaz ama söylediklerine çok üzüldüm. Hesapladım, gerçekten de yokum. Onun hayatında günde 4-5 saat varım.

O zaman işten çıksam diye düşündüm, eşimin şu an işleri çok durgun. Yanındaki elemanları işten çıkartmayı düşünüyor, o kadar durgun işler. Ev bütçesini baştan yapmamız gerekecek.

Yakın bir yerden iş baktım, görüşmelere de gittim. Her yerden iş görüşmemiz olumlu geçti ama işe alımlar durdu yanıtını aldım.

Evi, işe biraz daha yakın bir yere taşımayı düşündüm. Bu sefer ailelerden çok uzaklaşmış olacağız. Onlar hem yaşlı, acil bir şey olabilir. Hem de bize yardımları dokunuyor, bakıcı ile ilgili bir durum olduğunda beş dakikada geliyorlar, çoğu zaman yemeğimizi yapıyorlar. Çocuk büyümeden çok uzaklaşmaya eşim de ben de sıcak bakmıyoruz.

Ama ben artık tükendiğimi, yorgunluktan ve stresten bunaldığımı hissediyorum. Çok planlı programlı, dakikası dakikasına kurallı yaşıyorum ama olmuyor yürütemiyorum. Sanki hiçbir şeyi tam yapamıyorum, ne iyi bir çalışanım, ne iyi bir anneyim ne de iyi bir eşim. En mantıklı, en faydalı seçim ne bilmiyorum. Artık düşünemiyorum.

Durumunuz gerçekten zor
1- ücretsiz izin alma gibi bir durumunuz yok mu
2- işinizden ziyade yolda çok vaktiniz geçiyor ekstra onun yorgunluğu da oluyordur
3- evi işinize yakın bir yere alsanız ailelerde de size gelip dönüşümlü kalma durumları olamaz mı
4- en son olarak bir süre isten çıksanız, eşiniz 17.00'den sonra ek iş vb. çalışamaz mi
5- çocuğunuz bir daha bu yaşta olamayacak ve sizinle arasında güvenli bağlanma sorunu olursa bu bütün hayatını psikolojik yönden etkileyebilecek bir durum malesef 😔

Durumunuz gerçekten zor
1- ücretsiz izin alma gibi bir durumunuz yok mu
2- işinizden ziyade yolda çok vaktiniz geçiyor ekstra onun yorgunluğu da oluyordur
3- evi işinize yakın bir yere alsanız ailelerde de size gelip dönüşümlü kalma durumları olamaz mı
4- en son olarak bir süre isten çıksanız, eşiniz 17.00'den sonra ek iş vb. çalışamaz mi
5- çocuğunuz bir daha bu yaşta olamayacak ve sizinle arasında güvenli bağlanma sorunu olursa bu bütün hayatını psikolojik yönden etkileyebilecek bir durum malesef 😔

1. Ücretsiz izinlerimi doğumda sonuna kadar kullandım.
2. Katılıyorum
3. belki olabilir ama iki ailede de bakım gerektiren hasta var, biraz zor olabilir onlar için.
4. Yapabileceğimiz alternatif iş sahaları bakıyoruz ama umutlu değiliz, kendi alanımız dışında pek bir şeyden anlamıyoruz, iş kuralım desek şu devirde pek iyi bir fikir gibi gelmiyor, onun için de biraz beklemek lazım.
5. Tamamen katılıyorum bunun için çözüm bulmam gerekiyor.

1. Ücretsiz izinlerimi doğumda sonuna kadar kullandım.
2. Katılıyorum
3. belki olabilir ama iki ailede de bakım gerektiren hasta var, biraz zor olabilir onlar için.
4. Yapabileceğimiz alternatif iş sahaları bakıyoruz ama umutlu değiliz, kendi alanımız dışında pek bir şeyden anlamıyoruz, iş kuralım desek şu devirde pek iyi bir fikir gibi gelmiyor, onun için de biraz beklemek lazım.
5. Tamamen katılıyorum bunun için çözüm bulmam gerekiyor.
Kendi is alanlarınız neler mesela evet bu zamanda iş kurmak riskli

Eşimin inşaat :( benim taşımacılık.
Aslinda lojistik alanında işsiz kalınmıyor filan diye geçen konuşuyordu arkadaşlar ama ekonomi malum, illa kendi alanınızda olmasa da evinize yakın yerlerde farklı işlerde çalışmayı degerlendirseniz sonucta üni. mezunusuz belki böyle bir seçenek daha vardır ❤

Hanımlar selam,

Size günlük rutinimi anlatacağım. Sıkılmadan okuyanlara şimdiden teşekkürler.

Sabah 6’da kalkıyorum, 6.25’te evden çıkıp işe gidiyorum. Saat 8’de mesaim başlıyor. 16.00’da işten çıkıyorum, normal çıkış saati 18.00 ama ben kısmi çalışma hakkımı kullanıp eksik maaş alıyorum. İş yüküm normal çalışanlarla aynı, 2 saat erken çıktığım halde bu zaman dilimine tam mesaili kişinin yaptığı işi sığdırmaya çalışıyorum. 16’da çıktıktan sonra 17.30’da evde oluyorum.

Bundan sonrası tam kaos. Kendime zaman ayırıp sporu, kitap okumayı geçtim. Duş alabilirsem mutlu oluyorum. Eşim bana iş bırakmamaya çalışıyor, çocuğun uykusu vs her şey onda. Onun iş yeri eve 5 dakika. 10’da gidiyor, 17’de eve gelmiş oluyor.

Eve geldiğimde o kadar yorgun oluyorum ki oturduğum yerde uyukluyorum. Halbuki oğlumu çok özlemiş oluyorum, tam 2 yaşında. Yeterince ilgilenemiyormuşum gibi geliyor. İzin alıp evde onunla zaman geçirdiğimde çok bağlanıyoruz, ama iş yerimden izin almak sıkıntı.

Bugün eşimle konuştuk. Çocuk sana çok bağlı dedim. “Evet çünkü sen yoksun, sabah uyandığında yoksun gece uyurken yoksun, doktora aşıya götürürken yoksun, günlük kapasiten bu, ben senden fazlasını beklemiyorum” dedi. Suçlar gibi demedi zaten suçlamaz ama söylediklerine çok üzüldüm. Hesapladım, gerçekten de yokum. Onun hayatında günde 4-5 saat varım.

O zaman işten çıksam diye düşündüm, eşimin şu an işleri çok durgun. Yanındaki elemanları işten çıkartmayı düşünüyor, o kadar durgun işler. Ev bütçesini baştan yapmamız gerekecek.

Yakın bir yerden iş baktım, görüşmelere de gittim. Her yerden iş görüşmemiz olumlu geçti ama işe alımlar durdu yanıtını aldım.

Evi, işe biraz daha yakın bir yere taşımayı düşündüm. Bu sefer ailelerden çok uzaklaşmış olacağız. Onlar hem yaşlı, acil bir şey olabilir. Hem de bize yardımları dokunuyor, bakıcı ile ilgili bir durum olduğunda beş dakikada geliyorlar, çoğu zaman yemeğimizi yapıyorlar. Çocuk büyümeden çok uzaklaşmaya eşim de ben de sıcak bakmıyoruz.

Ama ben artık tükendiğimi, yorgunluktan ve stresten bunaldığımı hissediyorum. Çok planlı programlı, dakikası dakikasına kurallı yaşıyorum ama olmuyor yürütemiyorum. Sanki hiçbir şeyi tam yapamıyorum, ne iyi bir çalışanım, ne iyi bir anneyim ne de iyi bir eşim. En mantıklı, en faydalı seçim ne bilmiyorum. Artık düşünemiyorum.
5.30 da evde olmak çok iyi bence....oğlunuzla hareketli olmayan etkinlikler yapabilirsiniz sonradan.. Bence enerjiniz düşük.

Doktor bana anneligin kitabi yok kizim demisti. Iyi anne olamiyorum diye bir sey yok. Duygularin sana ne yapman gerektiginj soyler demisti. Icgudulerimiz bunun icin varmis. Cocukla cok vakit gecirmek degil onemli olan demisti. Kaliteli vakitgecirmek...Onun senden bekledigi sadece sevgi.. sev onu... o yaninda gecirdigin 5 saatin iki saatini kaliteli gecirmeye calis...
Tek onerim bu. Isten cik diyemem cunku is bulmak kolay degil. Evi de tasiyamiyorsun anladigim kadariyla.. Baska bir is bulana kadar devam et... Eminim bir kapi acilacaktir. Kul sıkısmayinca Hizir yetismezmis...
Sevgiyle kal...

Ne yaparsan yap süreyi uzatabileceğini sanmıyorum ben
Çalışan kadınlar için günde 4 5 saat bebeğine bakabilmek çok normal zaten

5:30 da evde olmak bence büyük bi lüks. Enerjiniz çok düşükse tahlil yaptırıp değerlerinize baktırın.
Lüks mu neye göre 7'de isten çıkanlara göre evet ama bu çıkış saatine;
sabahin köründe kalkmasini,
sabah işe gidiş saatini,
yolda geçirdiği zamani,
iş stresini
İşte çalışmanın yorgunluğunu
Ve önemlisi çocuğundan ayrılmanın verdiği vicdan azabını
ekleyin ve hala lüks mu o zaman elinizi vicdaniniza koyarak cevap verin
Bu arada siz çalışıyor musunuz

yol yoruyor. benim de her gun toplam 4 saatlik yolum vardi. dayanamadim ucretsiz izne ayrildim tekrar. donusumde evi tasimayi dusunuyorum. bence yolun zamandan calmasi disinda bir de yorgunluğu artiriyor. trafik araba sesi araba sarsintisi vs.. buyuk oglumda cok yoğundum. simdi alti yasinda. hala burnumun diregi sizliyor. evde babaanne vardi baba cok ilgiliydi falan derken ilk cocuk oldugundan cok idrak edemedim. mecburiyetlerim vardi. ama simdiki aklim olsa hicbir mecburiyeti de dusunmeden ogluma vakit ayirmak isterdim. kucuk olanla vakit gecirdikce buyukle neleri kaçırdığımi gorup uzuluyorum.

calisan anne cocugu olarak aslinda cok yaraliydim ben de bu konuda. gecen oglumun okulunda anneler gunu gosterisi oldu. vir cocugun annesi gelemedi calistigindan. cocugun gozleri nasil aradi annesini. onun gozleri aradikca benim aglayasim geldi. ve tabi kimbilir ben de ne kadar ihmal ettim oglumu. gormedim ki ne kadar beni aradigini. bazen derdi anne sen ne zaman bana bakacaksin.
iste calismak mesele degil de. calisan anne olmak gercekten mesele. oyle de olmuyor boyle de. herseye yetmeye calisirken kendimizi tuketiyoruz. ustelik vicdanımız hic rahat etmiyor.
eve yurume mesafesinde calistigim gunler olurdu eski isyerimde. hic calismamis gibi hissederdim kendimi. eve yakin tasinin derim imkaniniz varsa. benim isyerimin oldugu yerler pahali. maasim yetmez. yetseydi o kadar yakin tasinmak isterdim. yine en az 40-50 dakikalik mesafeye tasinacagim ama hic yoktan iyidir yine her gun iki saat faydasi olur bana.
çocuga bakici bakiyorsa yakina tasinin derim

bir de kismi calisiyorsaniz yarim maas yarim gun olmasi gerekmiyor mu. evden çıktıktan sonra erken gelmek cok fark etmiyor. günlerini toplayip bir gun fazla izin yapmaya calisin bence. ben yarim gun calisiyordum ayni oluyordu gene yorgunluk olarak. sonra iki-uc gun gidip diger günler izin yaptigimda daha faydali oldu

Çalışmanız gerekiyorsa yapabilecek bir şey yok, benim çocuklarım da kreşlerde büyüdü malesef,
Kadınlar için en güzeli evde oturup çocuklarına bakmak, bir mesleğimiz olmalı elbette ama gerekli olduğunda çalışmalı, çalışan kadın özgürdür vs doğru değil malesef ,ortada kadın kalmıyor ki özgürlüğü kalsın, işte kostur evde kostur, her şey yarım yamalak kalıyor

Çalışmanız gerekiyorsa yapabilecek bir şey yok, benim çocuklarım da kreşlerde büyüdü malesef,
Kadınlar için en güzeli evde oturup çocuklarına bakmak, bir mesleğimiz olmalı elbette ama gerekli olduğunda çalışmalı, çalışan kadın özgürdür vs doğru değil malesef ,ortada kadın kalmıyor ki özgürlüğü kalsın, işte kostur evde kostur, her şey yarım yamalak kalıyor
İMZAMİ ATARİM KESİNLİKLE KATİLİYORUM!!!

Sekizde evden çıkıp çocukları kreşe bırakıp işe gidiyorum 5 te onları alıp 5.30 da evde oluyorum bende 6 civarı kalkoyorum hatta çoğu zaman sabah 5 i geçe kalkıyorum zamanı yetirememek bendede var ama ben genelde az uykuyu tercihedip bıcırıklarımla vakit geçirmeyi tercih ediyorum...
Mesela değerlerinize baktırarak başlayıp vitamin kullanın
Uykuya yatırmadan önce beraber kucak kucağa kitap okuyun
Eve gelince banyo yaptırın sulu oyunlar eşliğinde
Beraber kek kurabiye yapın
Sohbet edin
Kucağınıza alın ışıkları söndürün gece lambası yskıp gölge oyunu oynayın vs alternatif üretilrbilir tabi
Ama sizi en çok yol yoruyor onu nasıl aşarsınız bilemedim öğlen iş yerinin mescidi varsa orada uyuma imkanınız varsa onuda değerlendirebilirsiniz böylece enerji depolarsınuz akşam uyuya kalmazsınız

Lüks mu neye göre 7'de isten çıkanlara göre evet ama bu çıkış saatine;
sabahin köründe kalkmasini,
sabah işe gidiş saatini,
yolda geçirdiği zamani,
iş stresini
İşte çalışmanın yorgunluğunu
Ve önemlisi çocuğundan ayrılmanın verdiği vicdan azabını
ekleyin ve hala lüks mu o zaman elinizi vicdaniniza koyarak cevap verin
Bu arada siz çalışıyor musunuz
İyide bu dediklerinizi çalışan herkes yasıyor. Ben size çalışmayın oturun desem oturacak mısınız :)
Sadece işten çıkış saati çoğu insana göre iyi demek istedim.
Bu sadece size özel bi şey değil. Madem öyle oturun çocuğunuza bakın. Sizinki saçma bi çıkış olmuş.

Özel sektör en erken 18.30 da çıkış saati buralarda

Eve geldiğimde 19-1930 aradı oluyordu mesela

Oğlum da 10-10.30 aradı uyurdu

Ama o süreçte tüm anım onundu

Gece emiyor mu

Evet erken kalkıyorsunuz evet yolda yoruluyorsunuz ama çoğu anne böyle yaşıyor hatta sizin eşiniz yardım ediyormuş çoğu onu da yapmıyor

Kan değerlerinize baktığım biraz da depresif bir dönem mi değerlendirin

Back
X