Sıkıntı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

escuer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
474
312
113
Merhaba kizlar, ben gecmiste cok yiprandim bircok psikolojik rahatsizliktan gectim. Simdide yorgun ve kati görunumlu bir insanim, bakislarim bile degisti, kimseye sert bakmiyorum ama olgunluk var belli masum bakamiyorum icimde sanki sinsilik varmis gibi, halbuki bunun altinda ben kötu bir insan degilim öyle görunmeyeyim diye daha cok mutlu, neseli ve konuskan olmaya calisiyorum... böyle olunca da sanki yanlis mi anlasiliyorum hep bilmiyorum... agliyorum gercekten... beni en basindan beri taniyanlar benden ayrilmaz ama yeni yeni tanidiklarim beni sevmemeye uzaklastigini gördukce takinti yapiyorum bunlari... özguvensizmimyim bilmiyorum ama migdeme agrilar giriyor

Her sabah yirmi dakika aynada gulme egzersizi yap, ya da kendinin gulen bi fotografina 20 dk bakip gul

Gun icinde cogu kez gulerim, ama bu icimdekilerini saklamak mi bilemiyorum ki

en cok ne zoruma gitmisti biliyormusunuz, herkes okadar kötu davranirken, arkasindan konusurken ben hep iyi davrandim. Iyi davranmanin bedeli de onlarin deger görmesiymis, senin degil, bu durumda en cok uzen deger görmemekmis. ama ben artik anladim, yada anlamiyormuyum? bilmiyorum gercekten kafam kime nasil davranacagimi hala ögrenememisim, insan iliskilerini cözemedim. Herkes yokken okadar samimiyetsiz ama bir araya gelsinler okadar samimiler… örnek olarak mesela bi yere cagirmalari degil derdim, beni sormalari degil derdim… sadece dusunmeleri. Kimseyi uzmemekti derdim, en cok ben parcalandim. onlar dusunmesin diye… ama benim kafam bitti,

Lutfen biri bana birsey desin... ben sevilmeyecek birseyler mi yapiyorum ki deger görmuyorum. kimseye kötu bi sözum olmadi, iyiler deger görmez mi? illa samimiyetsiz ve gururlu mu olmak lazim? bende gururluyum bana selam vermeyene selam veremiyorum ama onun disinda kötu birimiyim bilmiyorum...sizce?

Anladığım kadarıyla bu bir süreç.Yani bir süreçten geçiyorsun.Ne kadar sağlam atlatırsan kişiliğin o kadar sağlam olur.
Kişiliğin dedim çünkü henüz kendini tanımıyorsun ve bize soruyorsun.Klişe olacak ama, seni senden daha iyi kim bilebilir ki

İyi ile kötüyü biliyorsun.Bilmem kötü bir insan mısın? Belki de öylesindir.Ama bu neyi değiştirir ki.

Herkeste biraz iyilik biraz kötülük vardır.Ben kötü yönlerimi kabul ediyorum.Kendimi de böyle seviyorum.Mükemmel olmak zorunda değilim.

Çünkü kimse mükemmel değil.Bazen yalan söylüyorum bazen küfür ediyorum bazen tembellik yapıyorum bazen hayvanlara ve kimsesizlere yardım ediyorum, bazen insanları barıştırıyorum vs vs..

İyi de benim kötü de benim.
Topluma kendimi kabul ettirmek zorunda değilim.Kimse için yaşamak zorunda değilim.

Bunların hepsi senin için de geçerli.

Bence kendini korumaya almaya çalışıyorsun bikez daha kırılmamak için.yüzündeki o soğuk maske bundan dolayı.Haketmeyen birine değer verdin diye şimdi tüm insanlara olan güvenini kaybedemezsin.Yine kendin ol.Farklı bi sen yaratmaya çalışma.sadece kimse için fazla fedakarlık yapma.Kimseyi tamamen memnun edemezsin ve etmende gerekmiyor.Seni sen olduğun için seven insanlar lazım sana gerisi teferruat..

Kasma kendini,
kim ne düşünürse düşünsün seni bilen tanıyan geçmişte yanında olan zaten bırakmaz
niçin birde dışarıdan nasıl görünüyorum yeni tanıyanlar benden soğuyor diye dert edip birde bunu yük ediyorsun ki kendine
hayat kısa,
nasıl rahatsan öyle ol ve yaşa
ekstra çaba harcama elalem için elaleme iyi görünmek için
amann......

Merhaba kizlar, ben gecmiste cok yiprandim bircok psikolojik rahatsizliktan gectim. Simdide yorgun ve kati görunumlu bir insanim, bakislarim bile degisti, kimseye sert bakmiyorum ama olgunluk var belli masum bakamiyorum icimde sanki sinsilik varmis gibi, halbuki bunun altinda ben kötu bir insan degilim öyle görunmeyeyim diye daha cok mutlu, neseli ve konuskan olmaya calisiyorum... böyle olunca da sanki yanlis mi anlasiliyorum hep bilmiyorum... agliyorum gercekten... beni en basindan beri taniyanlar benden ayrilmaz ama yeni yeni tanidiklarim beni sevmemeye uzaklastigini gördukce takinti yapiyorum bunlari... özguvensizmimyim bilmiyorum ama migdeme agrilar giriyor
İnsanların düşüncelerine neden bu kadar takılıyorsunuz ki? Bana da hep şunu derler " ay biz seni burnu havada ukala bi kız sanıyorduk. Sen iyimişsin be!" Gülüyorum geçiyorum ne yapabilirim. Sen de takılma bırak insanlar seni keşfettikçe tanısınlar.

• Beğen
Reactions: Yeu
İnsanların hakkında ne düşündüğünü boşver. Sen olduğun gibi kal, kalan sahalar senindir ;)

Anladığım kadarıyla bu bir süreç.Yani bir süreçten geçiyorsun.Ne kadar sağlam atlatırsan kişiliğin o kadar sağlam olur.
Kişiliğin dedim çünkü henüz kendini tanımıyorsun ve bize soruyorsun.Klişe olacak ama, seni senden daha iyi kim bilebilir ki

İyi ile kötüyü biliyorsun.Bilmem kötü bir insan mısın? Belki de öylesindir.Ama bu neyi değiştirir ki.

Herkeste biraz iyilik biraz kötülük vardır.Ben kötü yönlerimi kabul ediyorum.Kendimi de böyle seviyorum.Mükemmel olmak zorunda değilim.

Çünkü kimse mükemmel değil.Bazen yalan söylüyorum bazen küfür ediyorum bazen tembellik yapıyorum bazen hayvanlara ve kimsesizlere yardım ediyorum, bazen insanları barıştırıyorum vs vs..

İyi de benim kötü de benim.
Topluma kendimi kabul ettirmek zorunda değilim.Kimse için yaşamak zorunda değilim.

Bunların hepsi senin için de geçerli.

Bu sureci nasil atlatacagim, kisiligimin saglam oturmasi icin ne yapabilirim? Kisiligim degisti, eskiden bana selam vermeyene selam verirdim, gurur yapmazdim, kiskanmzdim ... ama simdi tam tersi. Gurur yaparim bana selam vermeyenin yuzune bakmam öyle bir insan oldum ve bu en cok beni kiriyor

size bir örnek vereyim amcamin cocuklari sogukturlar görduklerinde selam vermezler, iki tane abi kardes evlendi gelinleri var cok tatlilar, ben o gelinlere iyi davrandim gördugumde hal hatir sordum.. onlar hakkinda kötu bir söz bile söylemezken diger amcamin kizini seviyorlar, cagiriyorlar...

bu sefer onlara mesafeli davranmaya mi basliyim bilemedim ne yapsam suc belki hatam oldu diyecegim ama yaptigim birsey gelmiyor aklima hep guleryuzluydum

Bence kendini korumaya almaya çalışıyorsun bikez daha kırılmamak için.yüzündeki o soğuk maske bundan dolayı.Haketmeyen birine değer verdin diye şimdi tüm insanlara olan güvenini kaybedemezsin.Yine kendin ol.Farklı bi sen yaratmaya çalışma.sadece kimse için fazla fedakarlık yapma.Kimseyi tamamen memnun edemezsin ve etmende gerekmiyor.Seni sen olduğun için seven insanlar lazım sana gerisi teferruat..

evet hep kendimi yoruyorum beni sevsinler diye, uzaklastiklarinda da anlamiyorum beni degilde arkasindan konusanlar daha kiymetli herhalde (tabi bilmiyorlar bu kismi)

Kasma kendini,
kim ne düşünürse düşünsün seni bilen tanıyan geçmişte yanında olan zaten bırakmaz
niçin birde dışarıdan nasıl görünüyorum yeni tanıyanlar benden soğuyor diye dert edip birde bunu yük ediyorsun ki kendine
hayat kısa,
nasıl rahatsan öyle ol ve yaşa
ekstra çaba harcama elalem için elaleme iyi görünmek için
amann......

dogru onlar beni bildigi icin onlar ustume dusuyorlar.
size bir örnek vereyim amcamin cocuklari sogukturlar görduklerinde selam vermezler, iki tane abi kardes evlendi gelinleri var cok tatlilar, ben o gelinlere iyi davrandim gördugumde hal hatir sordum.. onlar hakkinda kötu bir söz bile söylemezken diger amcamin kizini seviyorlar, cagiriyorlar...
bende benim selam vermedigimi hakli görsunler diye onlara gereginden fazla cani yakin davraniyorum sanirim hata bende...
nekadar haklisiniz takintiliyim herhalde:(

İnsanların düşüncelerine neden bu kadar takılıyorsunuz ki? Bana da hep şunu derler " ay biz seni burnu havada ukala bi kız sanıyorduk. Sen iyimişsin be!" Gülüyorum geçiyorum ne yapabilirim. Sen de takılma bırak insanlar seni keşfettikçe tanısınlar.

bende kendime gelip öyle mi olsam, cunku birak havali desinler.... ne dusunurlerse dusunsunler .... of of, deger görmekte istemiyorum bundan sonra!

İnsanların hakkında ne düşündüğünü boşver. Sen olduğun gibi kal, kalan sahalar senindir :KK66:

Evet bundan sonra öyle dusunmeliyim.. takintili olmak istemiyorum belki psikolaga gidip, takinti ve özguven problemlerim vardir.....

Hayatımızdaki hic birsey sebepsiz degil.
Belki de sizin boyle olmanızda bile bir sebep yatıyordur.
Belki de yeni bir siz doğuyorsunuz,
Nasıl sancı cekmeyince doğum gerçekleşmez ise,
Sizinde bu hissettiklerinizdir,size yol gösterecek olan.

Hayatımızdaki hic birsey sebepsiz degil.
Belki de sizin boyle olmanızda bile bir sebep yatıyordur.
Belki de yeni bir siz doğuyorsunuz,
Nasıl sancı cekmeyince doğum gerçekleşmez ise,
Sizinde bu hissettiklerinizdir,size yol gösterecek olan.

21 yasindayim, ergenlik cagimi da gectigimi dusunuyorum neden böyle sacma dusunceler ve hareketler icindeyim bilmiyorum , psikologa mi gitsem diye dusunuyorum , lise yillarimda gitmistim belki yine giderim... kendimi tanimiyorum, kendimi degersiz göruyorum cunku

Bugun biri dedi bana gereksiz bir gulumseme var diye saf saf suratimda ..... kirildim. Ben böyle biri olmak istemiyorum, icimde kötu niyet yok sadece mutlu etmek isteyen biriyim, kirilmak nedir bilirim diye. Diger bir özelligimde (beni sinsi olarak gösteren) , bana kötu davrandigina emin oldugum kisiye selam bile vermemem, iyi degilim kötu de degilim böyle sacma sapan bi hal aldim resmen, kendime "seni sevmeselerde olur" özguvenini ögretmem gerek...

Allah der ki: ''Kimi benden çok seversen,onu senden alırım ''
Ve ekler:''Onsuz yaşayamam deme,seni onsuzda yaşatırım.''
Ve mevsim geçer,gölge veren ağaçların dalları kurur,sabır taşar,canından saydığın yar bile birgün el olur...
Aklın şaşar,dostun düşmana dönüşür,düşman kalkar dost olur,öyle garip bir dünya...
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur...
... Düşmem dersin düşersin,şaşmam dersin şaşarsın.
En garibide budur ya...
Öldüm der durur,yine de yaşarsın.

Önce kendini sev. Gerisi teferruat. :KK36:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X