Sıkıntı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
niye kendini bu kadar kasiyorsun.nasil istoyorsan oyle davran.varsin soguk desinler sinsi desinler kimene?baskalari iyi gorecek diye niye zorluyorsun kendini.ayrica insanin zamanla yasanmisliklari artikca eskisi gibi surekli herseye gulen biri olamasi son derece normal.bence kotu birseyde degil.ben bazen isteyerek boyle olmak icin ugrasiyorum.mesafeli olmak iyidir bence.ben basaramadigim hep pozitif enerji verdigim icin sonra onlar bana fazlasiyla negatif olarak donuyor.disariya karsi surekli gulen insanlar iclerinde duygulari uzuntuleri daha derin yasayan insanlardir.icinizdekini yansitin siz dusuneceginize karsidaki dusunsun..bende bir hayata gecirebilsem su dediklerimi cok daha mutlu olacagim..

Allah der ki: ''Kimi benden çok seversen,onu senden alırım ''
Ve ekler:''Onsuz yaşayamam deme,seni onsuzda yaşatırım.''
Ve mevsim geçer,gölge veren ağaçların dalları kurur,sabır taşar,canından saydığın yar bile birgün el olur...
Aklın şaşar,dostun düşmana dönüşür,düşman kalkar dost olur,öyle garip bir dünya...
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur...
... Düşmem dersin düşersin,şaşmam dersin şaşarsın.
En garibide budur ya...
Öldüm der durur,yine de yaşarsın.
Önce kendini sev. Gerisi teferruat. :KK36:

Konuya cok uygun oldu. Dert ettiklerim belkide Allah'i hatirlamam ona siginmam icindir belkide <3

niye kendini bu kadar kasiyorsun.nasil istoyorsan oyle davran.varsin soguk desinler sinsi desinler kimene?baskalari iyi gorecek diye niye zorluyorsun kendini.ayrica insanin zamanla yasanmisliklari artikca eskisi gibi surekli herseye gulen biri olamasi son derece normal.bence kotu birseyde degil.ben bazen isteyerek boyle olmak icin ugrasiyorum.mesafeli olmak iyidir bence.ben basaramadigim hep pozitif enerji verdigim icin sonra onlar bana fazlasiyla negatif olarak donuyor.disariya karsi surekli gulen insanlar iclerinde duygulari uzuntuleri daha derin yasayan insanlardir.icinizdekini yansitin siz dusuneceginize karsidaki dusunsun..bende bir hayata gecirebilsem su dediklerimi cok daha mutlu olacagim..

Oldugum gibi davranmam zaman alacak insAllah basaririm, insan yeterki kendi bilsin durust ve iyi oldugunu, ama özguven problemi de burdan cikiyor zaten, bir turlu yeterli oldugunu hissetmemekten...

evet neden negatif oluyor insanlar orasini cözmeye calisiyorum iste!! cok guzel yazdin, burayi cözemedikce deliriyorum zaten... keske böyle ince dusunen biri olmasaydim zihin hic birseyi unutmuyor.......

Oldugum gibi davranmam zaman alacak insAllah basaririm, insan yeterki kendi bilsin durust ve iyi oldugunu, ama özguven problemi de burdan cikiyor zaten, bir turlu yeterli oldugunu hissetmemekten...

evet neden negatif oluyor insanlar orasini cözmeye calisiyorum iste!! cok guzel yazdin, burayi cözemedikce deliriyorum zaten... keske böyle ince dusunen biri olmasaydim zihin hic birseyi unutmuyor.......

Olduğun gibi davranman zaman almaz aslında.Bunca zaman olmadığın bir insan gibi davranıp sevgi beklemişsin.En zor olanı yapmışsın yani.

Kendin olmak en kolayı ve en güzeli.Şimdi büyük ihtimal soracaksın kendine peki ben nasıl biriyim diye :)
Muhtemelen bir cevap da bulamayacaksın çünkü çok fazla rol yapmışsın.
İyi niyetle de yapsan bunu kendine kötülükten başka bir şey değil..

Psikolog değilim ancak bu konuda çok fazla tecrübe edindim.Çok ağır şeyler yaşayıp atlattım.Kendimi düzeltmek için de bu konuda çok fazla kitap okuyup bilgili bir sürü kişiyle konuştum.

Sana kendi yaptıklarımı anlatayım.Belki senin de işine yarar.

Günlük tuttum.(Bunu bana çok güvendiğim bir psikolog söylemişti.''Ruh günlüğü'' deniyor.Yaşadıklarını değil sadece hissettiklerini yazıyorsun) Bilgisayardan da yapabilirsin bunu.Ancak koşul şu,geri dönüp okumayacaksın.Bir dosya oluşturmuştum.Ruh Günlüğüm diye.İçinde 20-30 tane metin belgesi vardı herhalde ve sayfalarca yani :)
Zamanla daha umutlu şeyler yazmaya başladım.Aslında nasıl mutlu olacağımı böyle keşfettim.

İkincisi bir amaç belirlemelisin.Bu herhangi bir şey olabilir.Ben ingilizce öğrenmek demiştim.İnsana her zaman lazım olan bir şey sonuçta.İngilizce kitaplar aldım basit resimli boyamalı falan :) Alice harikalar diyarında, Robin Hood, Rapunzel vs vs.. bunların ingilizce çocuk kitaplarını aldım.Ancak bu alışkanlığım sayesinde B1 seviyesine kadar çıktım.

Üçüncüsü insanlara olan yaklaşımımı değiştirdim.Aslında bu spontane oldu.Ben kendime yararlı şeyler yaptıkça özgüvenim arttı.Bir yabancı diziyi, çizgi filmi alt yazısız izlemek.Ve anlamak. Kendimce bir şey başardım.

Dördüncüsü odamı değiştirdim.Bunun için öyle çok para harcamana gerek yok.İnan insanın yaşam alanı o kadar önemli ki.. Yattığım çarşafları değiştirdim beyazı çok severim.Gittim bembeyaz çarşaf yastık kılıfı aldım.Tül aldım pembeli morlu bir şey :) Yatağın dolabın falan yerini değiştirdim.İstemediğim şeyleri attım odadan.Tahmin ettiğinden çok daha iyi geliyor.

Beşincisi arada sırada maddi durumum elverdikçe kendimi değiştirdim.Sürekli siyah,kahverengi giyen ben sevmesem de istemesem de mavi,bordo,kırmızı vs kıyafetler tercih ettim.Saçlarımı değiştirdim..

Bunlar sana çok basit gelebilir.Ama değişim böyle başlıyor.İnsana manevi bir güç veriyor.Hele ki kadınlara..:)

Altıncısı ve en zoru ama yaptıktan sonra keşke daha önceden yapsaydım diyeceğin şey. Hissettiklerini ailede yakın gördüğün birine anlatmak.Hatta herkese anlatmak. Ancak ciddi bir şekilde ve sakın ağlayarak anlatma :)
Ben şöyle girmiştim konuya : son zamanlarda karmaşık duygular içerisindeyim ve bu duygular beni olduğum kişiden uzaklaştırdı, gitgide kendime içten içe daha çok zarar vereceğim ........ devamı geldi.İlk etapta ne diyor bu diye ilgisiz ve garip bir şekilde baktılar.Konuşmanın sonunu getirdiğimde herkes şok içerisinde bana bakıyordu.Maaile :)Sülalecek:)

Yedincisi başarabiliyorsan çevre değiştir.Örneğin iş, örneğin kurs. Yeni bir yüz yeni bir ortam.Yeni bir sen :) O ortamda olduğun gibi davranırsın.Sıfırdan.

Sekizincisi bunları yaparken utanma.Şöyle düşün yeni bir yıl.yeni bir sen.Seneye , 2017 benim en uğurlu senemdi hayatım değişti diye anlat.

İlk hedefimiz MUTLULUK. MUTLU ETMEK DEĞİL !

Yani ben bunları sana hepsini birebir yap diye anlatmadım.Belki ufak bir yardımım olur belki senin mücadelende bir faydası olur diye anlattım.Zor oluyor, ama geçiyor.
Güçleniyorsun böyle böyle.Her zaman yeni hedefler koyabiliyorsun.
Sen insanlara bağlı bir şekilde yaşarken birdenbire insanlar sana bağlı hale geliyor.Çünkü herkes güçlünün yanında durmak ister.Ve sen güçlü oldukça enerjin de öyle olacak.Ben önceden bir ortama girdiğimde fark edilmezdim bile.Şu an başka.

Saf saf gülüyorsun demişler, çünkü gözlerinde ışıltı yoktur.Ayrıca kimsenin sana kötü sözler söylemesine de izin verme.Herkesin kullandığı bir kelime var çok anlamlı :) ''Sana ne?'' Öyle de geç.
Zaten sana öyle bi şey diyebilen insanların senden daha çok zihinsel ve psikolojik problemleri vardır da fark edebilecek kadar zekaları yoktur.

Yesil Cilek Yesil Cilek

Demekki tek ben degilmisim bu dusuncelerden gecen, sirf bunun icin cok sevindim :KK200:...
Evet bir kac senedir yapiyorum bunu.... hemde degmemis diyebilecegim insanlara!!
Kimin samimiyetsiz olup kimin olmadigini göremiyorlar. Ve haklisin aslinda kimse gucsuzun yaninda olmak istemez ki gulumseyenler nese ile karsilayanlar genellikle öyle algilanir... hic agir bir insan olamadim son zamanlarda en buyuk kötulugu ettim kendime durust olmayarak, yiprattim kisacasi..

Benim cok merakim vardir gelisim konusunda, keske sizden kitaplari, dizileri ögrenebilsem inanin hepsini uygularim ki bu yazinizin hepsini kaydedecegim ve yapmaya calisacagim:)...

Bende gecmiste cok seyler yasadim teshisler konuldu, o zaman icerisinde cok sey ögrendim bende ama bir turlu kendime gelemedim, kendimi buldum ama olamadim.

Ara sira yaziyorum kagitlara ama bi A4'u gecemiyor, kisa kisa anlatiyorum herseyi sanki birseyleri sakliyormus gibi.
Gercekten icten söyluyorum COK tesekkur ederim zahmet edip bukadar guzel aciklamissiniz, faydasi nasil olmaz <3 cok guzel tavsiyeler vermissiniz,,, keske sizinle uzun uzun konusabilseydim, isterdim. insallah bir ömur böyle mutlu olursunuz, parayla satin alinmayacak birsey huzur denilen sey..

Bir iki kitap tavsiyesi verebilirim.Ama Kişisel gelişim kitapları genelde sıkıcı ve uzun oluyor.

Yurt dışında psikoloji ya da benzeri bir bölüm okuyan birinci sınıf öğrencilere 2 kitap tavsiye edilir.Birincisi The Power Of Now(Şimdinin Gücü) yazarı Eckhart Tolle. Çok eski bir kitap 1996 1995 miydi öyle bir şey.
Diğeri %100 Düşünce Gücü . Yazarı Jack Ensign Addington. Bunun yılını bilmiyorum unuttum o_O İkisi için de hayatımı değiştiren kitaplar diye yorumlar var .

Diğeri de eğer gizemli şeylere yatkınsan Bir FBI Ajanının yazdığı kitabı söyleyebilirim.''Beden Dili '' Yazarı Joe Navarro.

''İnsanları 'okuma'nın en hızlı yöntemi bu kitapta...
Karşınızdakinin bedenine bakarak aklından geçenleri okumanız mümkün. Duygu ve düşünceleri çözümlemek, insanları doğru tanımak, tuzağa düşmemek, yalanı ortaya çıkarmak itin beden dilini bilmeniz yeterli. Ayrıca beden dilinizi kullanarak patronunuz, aileniz, arkadaşlarınız ve diğer insanların sizinle ilgili düşüncelerini de değiştirebilirsiniz.'' Arka kapak yazısı.Sana göreymiş gibi geldi :halay: Güzeldir.

Dizi yerine film tavsiyesi verebilirim.Muhtemelen izlemişsindir bunları.Ama yine de izlemediysen güzel filmlerdir.

Umudunu Kaybetme. Sanırım Puanı en yüksek filmdi.(9.8)10 üzerinden.İzlemişsindir.
Memento. 15 dakikada bir her şeyi unutan birini anlatıyor.
Fight Club Bunu izlemişsindir büyük ihtimal

Yani aslında baya artırılabilir.Ama hobi olarak film güzel bir aktivite.Hatta şimdi mısır patlatıp film izleyeceğim.2 saat faydalı bi şey yapmış olurum :)

Bir de son olarak istersen evde hayvan besleyebilirsin.
Bir çok elit bölge psikoloğu evcil hayvan tavsiyesinde bulunur.Her hastalığa.Eşiyle kavga edene de evcil hayvan, depresyona da evcil hayvan, sorumluluk sahibi olmayana da evcil hayvan. :KK51:
Ben kedi besliyorum. Bir petshopta 800-900 tlye satılan kedilerden ayrı bir kafese koyulmuştu.Neden bu ayrı diye sorduğumda hasta dediler.Ücret almadılar.1,5 senedir benimle. Taş gibi maşallah. Ve benim neşe kaynağım.

Genelde aileler eve kedi köpek kabul etmiyor ama kuş alabilirsin.Sultan papağanları falan oluyor ya da muhabbet kuşu.İlk küfür öğretirsin :P

Olsun Yesil Cilek Yesil Cilek ben her turlu kitabi severim :KK200:
The power of now'u görmustum onu alirim mutlaka, diger kitaplarda benim ilgi alanima giriyor onlarida arastirayim :)!

Senin dedigin filmerden birtanesine de bakayim simdi, facete de birsuru sayfa var filmlovers diye, dil ögrenmek icin altyazili veren bir sayfa bulursam bakacagim.....

Bir kedim var benimde ve su an yavrularini bekliyoruz cok severim kedileri hayvanlari *_*
Nekadar tatlisiniz iyilestirmissiniz sevginizle yerim ben onu masallah öyle olur huzur verirler insana....

Bugunluk olarak tek kirildim amcamin gelininin kuzenimi cagirmasi ama beni sormamasi...belkide yakin görmedi kendisini bana karsi, ben kinci bir insan olmak istemem kötuyle kötu olmaya sevk edilmek öyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X