Sıkıntılı hamilelik geçirenler buraya

Cnm oncelikle hayirli olsun rabbim sonuna kadar gtursun insallah . Benim progesteron degerim 60 cikmisti ama dr riske atmamak icin bama progestan basladi 12. Haftaya kadar 200 mg gunde 2 kere sabah aksam ictim. Asiri yan etkisi var uyku ve bas dönmesi yapıyo o yuzden sabahkini vajinal aliyodum fitil olarak. Aksamda icip direk yatiyodum. Sana tavsiyem dr yazsada yazmasada sen kendine progestan basla aile hekimin yaziyor. Burda bir cok ark sorun olmadigi halde progestan kullandi. Bebegine bir zarari yok yani. Her seyi o kdr cok araştırıyorum ki kafana takilan olursa yardimci olurum.
Saol canim tesekkur ederim. O zaman yarin aile hekimizede gider sorarim. Peki hani diyorlar ya sagliksiz bebekler duser ya gebelik sagliksiz olursada ben onun tutunmasini saglamis olursam onada uzulurum. Henuz ilj bebegiminde neden dustugu ile ilgili bir arastirma yapilmadi ya ondan diyorum. Diktorumda oyle bir ilactan fln bahsetmedi. Benim anladigim bazi doktorlar dusme durumu olan bebegin tutunmasini saglamiyor problem varki dusuyor diye galiba. Degerlerim nasil sence. Bakakim yarin ne cikacak sonuc

D
Saol canim tesekkur ederim. O zaman yarin aile hekimizede gider sorarim. Peki hani diyorlar ya sagliksiz bebekler duser ya gebelik sagliksiz olursada ben onun tutunmasini saglamis olursam onada uzulurum. Henuz ilj bebegiminde neden dustugu ile ilgili bir arastirma yapilmadi ya ondan diyorum. Diktorumda oyle bir ilactan fln bahsetmedi. Benim anladigim bazi doktorlar dusme durumu olan bebegin tutunmasini saglamiyor problem varki dusuyor diye galiba. Degerlerim nasil sence. Bakakim yarin ne cikacak sonuc

Sen naparsan yap sagliksiz gebelik dusukle sonuclaniyor

Canim rabbim yardimcin olsun . Sen icini ferah tut ve dinlen. Bol bol allaha dua et. Herzmn pozitif ol. Tatil gibi gör. Yat dinlen hizmet etsinlar sana :) insirah suresini oku ihlar ve ayetelkursuyude ihmal etme. Bak nasil icin ferahlayacak

Canim sana soyle soyleyim. Gebelik sagliksiz ise sen ne yaparsan yap bebek düşer. Bazi gebelerde zamanla progesteron degeri azalir gebeliğin devami icin progesteron hormonu destegi icin bu ilaci veriyorlar. Senin bide dusuk hikayen varki bu tur gebelerde direk baslaniyor ilaca. Yinede sen bilirsin kafani bulandirmak istemem. Ben hala kullaniyorum ve 3gunde birde ignesini oluyorum erken dogum riskim oldugu icin cnim . Ilaci yazmazlarsa ananas ye rahmi güçlendiriyor.

Cnm oncelikle hayirli olsun rabbim sonuna kadar gtursun insallah . Benim progesteron degerim 60 cikmisti ama dr riske atmamak icin bama progestan basladi 12. Haftaya kadar 200 mg gunde 2 kere sabah aksam ictim. Asiri yan etkisi var uyku ve bas dönmesi yapıyo o yuzden sabahkini vajinal aliyodum fitil olarak. Aksamda icip direk yatiyodum. Sana tavsiyem dr yazsada yazmasada sen kendine progestan basla aile hekimin yaziyor. Burda bir cok ark sorun olmadigi halde progestan kullandi. Bebegine bir zarari yok yani. Her seyi o kdr cok araştırıyorum ki kafana takilan olursa yardimci olurum.
Merhaba arkadaşlar,8 haftalık hamileyim.2.kez anne olucam inşallah.Tüp bebekle oldu hamilelik.Benim sıkıntım dişlerimde.Yirmilik dişim ağrıdı önce.Doktor antibiyotik verdi o bittikten sonra çekelim dedi.Tüp bebek doktorum ilaçta içebilirsin çektirebilirsin de dedi.Fakat gebeliğimi takip eden doktor bu antibiyotik olmaz şu antibiyotik olur diyerek ilacı değiştirdi ve 14. Haftaya kadar çektirme dedi.Kafam allak bullak olmuşken bu seferde başka dişim ağrımaya başladı.İlacın etki etmediğini farkedip tekrar dişçiye gittim niye değiştirdin ilacını dedi.doktorunun değiştirdiği ilacın hiç faydası olmaz ki dedi sen tüp bebek doktorunu dinle bence dedi.Açıkçası gebeliği takip eden doktora güvenim azaldı.Sizce ne yapmalıyım.Bir dişimi çektirip diğer dişime kanal tedavisi yaptırmalı mıyım? Yoksa 14. Haftayı beklemeli miyim? Beklersem bu seferde çürük kandan geçip bebeğe zarar vermez mi? Deliricem artık resmen

Merhaba arkadaşlar,8 haftalık hamileyim.2.kez anne olucam inşallah.Tüp bebekle oldu hamilelik.Benim sıkıntım dişlerimde.Yirmilik dişim ağrıdı önce.Doktor antibiyotik verdi o bittikten sonra çekelim dedi.Tüp bebek doktorum ilaçta içebilirsin çektirebilirsin de dedi.Fakat gebeliğimi takip eden doktor bu antibiyotik olmaz şu antibiyotik olur diyerek ilacı değiştirdi ve 14. Haftaya kadar çektirme dedi.Kafam allak bullak olmuşken bu seferde başka dişim ağrımaya başladı.İlacın etki etmediğini farkedip tekrar dişçiye gittim niye değiştirdin ilacını dedi.doktorunun değiştirdiği ilacın hiç faydası olmaz ki dedi sen tüp bebek doktorunu dinle bence dedi.Açıkçası gebeliği takip eden doktora güvenim azaldı.Sizce ne yapmalıyım.Bir dişimi çektirip diğer dişime kanal tedavisi yaptırmalı mıyım? Yoksa 14. Haftayı beklemeli miyim? Beklersem bu seferde çürük kandan geçip bebeğe zarar vermez mi? Deliricem artık resmen
Gecmis olsun rkadasim. Bebeginde hayirli olsun . Bu konuyla ilgili bilgim yok ama dise tedavi yapilmiyo benim duygugum kadariyla gebeliktw kullanilan antibiyotikler var elbette ama 8 hafya cok erken gibi geldi bana dış tedavisi icin. Baska bi kadin dogum uzmanindan gorus alsan nasil olur

Selam kızlar kanamadan bahsetmişsiniz. Benim de ayın 13 ünde pazar günü şiddetli bi kanamam oldu korkumdan ağlamaktan helak oldum acile gittik. Kendi hastanem değildi ama. Kanamayı ilaçla durdurdular bi sürü test muayene fln yaptılar plasentayla fln ilgisi yokmuş bulamadılar serviks kısa dediler (27mm) ben o sırada yurtdışındaydım mecburen 2-3 gün sonra uçak yolculuğu yaparak eve döndüm
Uçaktan iner inmez kendi dr uma gittim 1cm açılma var dedi progestan magnorm ve yatak istirahati verdi
o gün akşam yine kanamam oldu :( bir kaç gün de kalan pıhtılar gelmeye devam etti bi kere de şeffaf sümüksü bişey geldi ama emin olamıyorum bu gelen nişan mıydı. Çünkü nişan ya kanlı oluyor ya da sarımsı renkte oluyor benimki baya şeffaftı ve jöle gibiydi. Şimdi yatıyorum ama hem kanamanın nedenini bulamadıkları için hem de ben doğum için amerika düşünüyordum orda herşeyi ayarladık evi tuttuk vs. Hepsi riske girdi bu yüzden moralim çok bozuk :( yattıkça boğuluyorum

Selam kızlar kanamadan bahsetmişsiniz. Benim de ayın 13 ünde pazar günü şiddetli bi kanamam oldu korkumdan ağlamaktan helak oldum acile gittik. Kendi hastanem değildi ama. Kanamayı ilaçla durdurdular bi sürü test muayene fln yaptılar plasentayla fln ilgisi yokmuş bulamadılar serviks kısa dediler (27mm) ben o sırada yurtdışındaydım mecburen 2-3 gün sonra uçak yolculuğu yaparak eve döndüm
Uçaktan iner inmez kendi dr uma gittim 1cm açılma var dedi progestan magnorm ve yatak istirahati verdi
o gün akşam yine kanamam oldu :KK43: bir kaç gün de kalan pıhtılar gelmeye devam etti bi kere de şeffaf sümüksü bişey geldi ama emin olamıyorum bu gelen nişan mıydı. Çünkü nişan ya kanlı oluyor ya da sarımsı renkte oluyor benimki baya şeffaftı ve jöle gibiydi. Şimdi yatıyorum ama hem kanamanın nedenini bulamadıkları için hem de ben doğum için amerika düşünüyordum orda herşeyi ayarladık evi tuttuk vs. Hepsi riske girdi bu yüzden moralim çok bozuk :KK43: yattıkça boğuluyorum
Gecmis olsun :( canim az zamanin kalmis bence yerinden kıpırdama bebegini ve kendini riske atma. O heken nisan olsaydi devaminda sanci su kanama vs bisey gelirdi mutlaka yatak istirahati ile duzene giriyor cnim bende hala yatiyorim ve yatacahimda dr normale donmus durum dedi ama riske atmak istemiyorum artik . Rahim agzi biranda gevseyebiliyo ve açılma oluyo benimde acilmam varsi rahim agzi kisalmisti progestan basladik yeniden iğnesini oldum yarin bitiyor hapa devam edecegim . Rabbim saglicakla bebeklerimize kavuştursun. Yatmak zorunda olma psikolojisi insani cok fena bunaltiyor cok haklisin ama bebeğin icin cnm senin az vaktin kalmis ne guzel ;)

Gecmis olsun :KK43: canim az zamanin kalmis bence yerinden kıpırdama bebegini ve kendini riske atma. O heken nisan olsaydi devaminda sanci su kanama vs bisey gelirdi mutlaka yatak istirahati ile duzene giriyor cnim bende hala yatiyorim ve yatacahimda dr normale donmus durum dedi ama riske atmak istemiyorum artik . Rahim agzi biranda gevseyebiliyo ve açılma oluyo benimde acilmam varsi rahim agzi kisalmisti progestan basladik yeniden iğnesini oldum yarin bitiyor hapa devam edecegim . Rabbim saglicakla bebeklerimize kavuştursun. Yatmak zorunda olma psikolojisi insani cok fena bunaltiyor cok haklisin ama bebeğin icin cnm senin az vaktin kalmis ne guzel :KK66:
Sen 4 ay yatıcak mısın ya bana bunaltılar geliyo bebeğime kapı süsü fln yapıyorum oyalanmak için ya bu nişanla alakalı da okudum bişeyler bazen nişan geldikten haftalar sonra bile doğum olabiliyormuş. Ama nişan gelince bebek enfeksiyona açık oluyormuş bu yüzden endişeleniyorum. Enfeksiyon fln kapmasın yavrum :( ya Allahım inşallah bütün gebeler sağlıkla kucağına alsın bebeklerini lütfen :(

Sen 4 ay yatıcak mısın ya bana bunaltılar geliyo bebeğime kapı süsü fln yapıyorum oyalanmak için ya bu nişanla alakalı da okudum bişeyler bazen nişan geldikten haftalar sonra bile doğum olabiliyormuş. Ama nişan gelince bebek enfeksiyona açık oluyormuş bu yüzden endişeleniyorum. Enfeksiyon fln kapmasın yavrum :KK43: ya Allahım inşallah bütün gebeler sağlıkla kucağına alsın bebeklerini lütfen :KK43:
Icine sinmiyosa dr a git cnm muayene ol icin rahat etsin böyle kendini yiyip bitirme. Bana suan sirun yok dedi ama benim psikolojim cok kotu ayakta durmaya korkar oldum o yüzden en az 30.haftaya kadar yatarım cnm. Beterin beteri var 9 ay yatam var sende kendini bunaltma bak az zaman kaldii ;) bebeklerimizi kucagimiza alınca hepsi gecicekAllahin izni ile :)

26 haftalık hamileyim ve çok sıkıntılı bir dönem geçiriyorum en başından beri kalp çarpıntıları ağız kuruluğu nefes darlığı ölüm korkusu bunların hepsi bende var geçiçek mi acaba yoksa ben panik atak mı oldum var mı bnm durumum da olanlar ne olacak bnm sonum
Canim ayni seyleri bende yasiyorum ve artik dayanamayip surekli aglar hale geldim psikolojim alt ust oldu surekli mutsuzum depresyona girdim daha oncede panik atak gecirmistim sanirim tekrarladi ama nasil ustesinden gelicez bilmiyorum destek olalim birbirimize

Canim ayni seyleri bende yasiyorum ve artik dayanamayip surekli aglar hale geldim psikolojim alt ust oldu surekli mutsuzum depresyona girdim daha oncede panik atak gecirmistim sanirim tekrarladi ama nasil ustesinden gelicez bilmiyorum destek olalim birbirimize
Benim de tekrar etti 34 hafta bitti

26 haftalık hamileyim ve çok sıkıntılı bir dönem geçiriyorum en başından beri kalp çarpıntıları ağız kuruluğu nefes darlığı ölüm korkusu bunların hepsi bende var geçiçek mi acaba yoksa ben panik atak mı oldum var mı bnm durumum da olanlar ne olacak bnm sonum
Bütün bu belirtileri ilk kez duydum

Bütün bu belirtileri ilk kez duydum
Ben su içerken panik atak yaşadım boguluyorum sandım ogünden beri hayatım mahvoldu herşeyden korkar oldum geçti derken yine su içersen bogulucan vesvesesi tekrar etti çok saçma biliyorm ama olmuyor Allah kimsenin başına vermesin hamilelikte bütün korkular acığa çıkıyor kat ve kat

Herkes nerde destek olalım birbirimize

Back
X