sıkıntımmm

mikimaus

Kalır dudaklarda şarkımız bizim
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2014
883
1.210
113
Merhaba kizlar.benim sikntim şu ki kendimi değersiz hissediyorum.sanki hicbirseye layik değilmişim gibime geliyor.neden boyle hissediyorum bilmiyorum ama ozguvenim sifir.bu sene üniversiteye baslicam ne yapar ne e der im diye düşünüyorum.insanlarla iletişim kurarken kizariveriyorum.insanlar beni pisirik zannetsin istemiyorum.ama ister istemez ses tonum inceliyor falan...topluluk içerisinde iki kelime edemiyorum...bu çekingenlik ve özgüven eksikliğinden Nasil kurtulabilirm sizler neler tavsiye edersiniz ?yardmci olabilirsiniz sevinirim:)

kendinden emin ol önce ..
cesur ol,silkelen topla kendini ..
güven kendine .. sen iyisi olamaz ..
birazcık böyle düşünmekte fayda var ..
okul hayatında basarılar cnm ..

kendinden emin ol önce ..
cesur ol,silkelen topla kendini ..
güven kendine .. sen iyisi olamaz ..
birazcık böyle düşünmekte fayda var ..
okul hayatında basarılar cnm ..

Teşekkür ediyorum :) kendi kendime söylüyorum bunlari..fakat bir sure sonra yine ayni yere geliyorum...

Kendi kendini motive et canım değer görmek istiyorsan önce kendin farketmelisin ne kadar değerli oldugunu kendine güven biraz sorunu aşarsin eminim

Zaman zaman bana da olur. Bi dönem çok iyim bi dönem dediğin gibi; insanlarla konuşurken kızarıyorum fln. Bu özgüvenle alakalı ama bi derdim varsa ve huzursuzsam eğer ondan oluyor. Bence biraz rahatla; kafana fazla bişey takma.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Orda arkadas ortamin olustukca bu endiselerinin yersiz oldugunu goreceksin...
Senin gibi dusunun pek cok kisi olacak, oncelikle sunu bil yalniz degilsin.
Sonra zamanla kmisi dengeyi tutturacak kimisi de bi bakmissin kabak cicegi gibi acilmis :))

Tavsiyem, ne kadar cekingen olsan da topluluklar/klupler bunlara katilmaya calis.
Orda cok girisken olanlar da olacak, senin gibi sosyal aktivite ile bu durumu ustunden atmaya calisanlar da. Orda da cekingen olabilirsin ama hem bunu zamanla aşacaksin hem de farkli alanlarda birseyler yapiyor olmak kendi arkadas grubun icinde daha ozguvenli olmana da katki sunacak.

Bu arada heycandan ses kisilmasi burda yazdigin kaygilarin azaldikca gececektir.
Herkes yanlis birsey soyleyebilir, bundan korkmana gerek yok.
Onemli olan yanlislardan ders alabilmek kuru kuruya onu savunmamak.
Az ama oz konus yeterli zaten
Ayrica hitabini gelistirmek(etkileyici konusmaktan bahsetmistin ya hani...) ve ses kisikligini (heycandan yanlis nefes alma ile alakali birsey) bir nebze azaltmak icin evde tek basina yuksek sesle kitap okumani oneririm.

bir odaya gir ve sesli bir şekilde kitap oku, kendini daha rahat ifade etmene yardımcı olacaktır

Dün bir arkadaşa önerdiğimi sana da önereyim ,taklit et.
Kendine öz güveni olan insanların nasıl davrandığını incele.

Hepinize tesekkur ederim yardimci oldunuz :) dediklerinizi uygulicamm:)

Dün bir arkadaşa önerdiğimi sana da önereyim ,taklit et.
Kendine öz güveni olan insanların nasıl davrandığını incele.

Bunu bende denicem; cidden merak ettim çünkü :)

Bence sen kendini sevmiyorsun.Veya seni sevdirememişler.
Bi ara bende özgüven eksikliği hissediyordum çünkü yapıldığım hiç birşey taktir edilmiyordu,ne yapsam yetersizdi onlara göre. Ve en sevdiğin insanlar bunu söylediğinde onlar haklıymışcasına davranıyorsun.Kendini sevmiyorsun. Kendine güvenmiyorsun. Ses tonunu bile beğenmiyorsun.
Sonra birşey farkettim.
Yahu bu insanlar ben ne yapsam beğenmiyorlar. Eee ? Bi baktım ben elimden geleni yapıyormuşum meğerse,ben buyum ve elimden gelen bu.Mükkemmel değilim ve olmaya da hiç niyetim yok.. Ben standartım. Kendimi sevdim.
Çünkü bu insanlar sen dünyayı dahi kurtarsan eksiklik bulur. Birinin açığını yakalyıp kullanmanın kendi açığını kpattığına inanır çünkü böyleleri.

Ve bence insanlar ne der diye yaşamayı bırakıp nasıl mutlu olurum derdine düşmelisin.
Evet heycandan iki kelimeyi biraraya getiremiyor olabilirsin ama biyerden başlaman lazım. Bir bebek gibi düşün kendini. Anneyi bile zor derken cümleler kurabilirsin.Sadece kendine güven duyman lazım. Ve fiziksel olarak kendine dikkat et.Bu da çok önemli bi durum bence. Dış görünüş olarak kendini yeterli bulmayan insanlar kendilerini ifade etmekte zorlanırlar.

Üniversite senin için yepyeni bir başlangıç olsun.
Kendine güven,sen busun ve kabul edeceklerse böyle etsinler.
Herkes kendi değerini kendi belirler ayrıca. Sen değersiz olmayı hakediyor musun sence ?

Bunu bende denicem; cidden merak ettim çünkü :)

Dene tabi ki , anneni babanı incele bir çok mimigimiz onlara diğerleri ise günlük yaşantımızda çevremizde alelade farkinda olmadan kaptiklarimiz. Bunu niçin bilinçli bir şekilde yapmayalım. Hususi Marilyn Monroe açıp Mimiklerini incelemişligim vardır.

Son düzenleme:
Nerden öğrendiniz bunu? İnsanların davranışları ilgimi çok çeker ama bu özgüven konusunda bu şekilde incelemeyi ilk kez duydum :)

Nerden öğrendiniz bunu? İnsanların davranışları ilgimi çok çeker ama bu özgüven konusunda bu şekilde incelemeyi ilk kez duydum :)

Ben de tevafuk farkettim,bir gün ünlü bir sunucunun hareketi çok ilgimi çekti .Dikkat ettim,inceledim daha sonra ben de o şekil uygulamaya başladım ve ciddi anlam da farkını gördüm .Çoğumuz bilmeden bunu yapıyoruz , uzun süre yan yana bulunan kişiler bile bir müddet sonra birbirlerine benziyor.
Etkileşim muhakkak oluyor,ben bunu kendime uyarlıyorum , bazen nerde nasıl davranacağımı kestiremiyorum misal olgun olduğunu düşündüğüm birini,o olsa nasıl davranırdı acaba diye örnek alıyorum .
Ancak bu söylediklerim kendin olmaktan çıkarmamalı , herşeyde olduğu gibi dozun da olmalı.
Zaman zaman yardıma ihtiyaç duyuyoruz,kestirme bir yol geliyor bana .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…