Sıktı artık şu askerlik psikolojisi...

_Aquarius_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
180
0
0
Diğer
Arkadaşlarım herkese merhaba;

2 yıla yakın bir ilişkim var ve erkek arkadasım bu subat ayında haftaya askere gidiyor ve acemi birliği bize cok yakına cıktı sansımıza...sorunum şu ki:sevgilimle yaklasık 2-3 aydır aramız bayaga limoni..hep benim alttan almalarımda yürüdü herşeyi benim üzerime yıktı...askere gidecek diye kıyamadım ve üstüne gitmedim...son 2 haftadır cok agladım üzüldüm hep bitti bitti deyip durdu...sonra gene aradı...bu böyle devam etti ben üzülmemeye takmamaya başladım vs vs...gecen gün artık canıma tak etti ve dedim ki keske senden vazgecebilsem dedim...cok seviom gecemiorum dedim o da yoksa hemen bırakıcaksın demi dedi...EVET! ddm ben de...aylardır cok kllandı cnku sabrımı,iyi niyetimi...gecen gün de bana askerlik sarkıları dinletip aglatmaya calıştı...anneme de dinleticem ben yokken hehe falan diyip duruo durmadan...

bugun de gitmek istemiom işte saglık sorunum var bacagımda işte almazlar kasıo ayagım zorlanıom dicem falan dedi...ben de öle deyince actım agzımı yumdum gözümü...askerlik cok serefli bişeydir herkes yapıor paşa paşa yapacaksın! dedim.doguda o kdar insan yapıor onlar da ana evladı ddm.sen bu topraklarda yasıosan ataların sayesinde o cocukların sayesinde dedim.biraz sinirli dedim bunları...sonra ben askere gitmessem benden ayrılıcaksın biliom dedi benn hiçç ses vermedim.evet evet bırakıcaksın dedi..işim var ddm kapadım.şakayla karısık diyor ama artık katlanamaz oldum kızlar.sanki bizim sucumuz (annesi ile benim)gitmesi.herkesin sevgilisi cocugu gidiyor allaa allaa yaa.

cok mu ileri gittim di,ye düşünüorum şimdi..su olayı cok byütmemiş mi sizce de fikirlerinizi bekliorm kızlarrrr:16:

Arkadaşlarım herkese merhaba;

2 yıla yakın bir ilişkim var ve erkek arkadasım bu subat ayında haftaya askere gidiyor ve acemi birliği bize cok yakına cıktı sansımıza...sorunum şu ki:sevgilimle yaklasık 2-3 aydır aramız bayaga limoni..hep benim alttan almalarımda yürüdü herşeyi benim üzerime yıktı...askere gidecek diye kıyamadım ve üstüne gitmedim...son 2 haftadır cok agladım üzüldüm hep bitti bitti deyip durdu...sonra gene aradı...bu böyle devam etti ben üzülmemeye takmamaya başladım vs vs...gecen gün artık canıma tak etti ve dedim ki keske senden vazgecebilsem dedim...cok seviom gecemiorum dedim o da yoksa hemen bırakıcaksın demi dedi...EVET! ddm ben de...aylardır cok kllandı cnku sabrımı,iyi niyetimi...gecen gün de bana askerlik sarkıları dinletip aglatmaya calıştı...anneme de dinleticem ben yokken hehe falan diyip duruo durmadan...

bugun de gitmek istemiom işte saglık sorunum var bacagımda işte almazlar kasıo ayagım zorlanıom dicem falan dedi...ben de öle deyince actım agzımı yumdum gözümü...askerlik cok serefli bişeydir herkes yapıor paşa paşa yapacaksın! dedim.doguda o kdar insan yapıor onlar da ana evladı ddm.sen bu topraklarda yasıosan ataların sayesinde o cocukların sayesinde dedim.biraz sinirli dedim bunları...sonra ben askere gitmessem benden ayrılıcaksın biliom dedi benn hiçç ses vermedim.evet evet bırakıcaksın dedi..işim var ddm kapadım.şakayla karısık diyor ama artık katlanamaz oldum kızlar.sanki bizim sucumuz (annesi ile benim)gitmesi.herkesin sevgilisi cocugu gidiyor allaa allaa yaa.

cok mu ileri gittim di,ye düşünüorum şimdi..su olayı cok byütmemiş mi sizce de fikirlerinizi bekliorm kızlarrrr:16:

ay çocuk oyuncağımı bu bi bitti diyo bi bitmedi
valla şu askerlik psikolojisi diye erkekleri alttan almayı anlamıyorum
onlar kadınlar hamile kalınca hiç hamilelik psikoloji demiyolar ama, tarladaki kadın tarlada doğruyo sen burda naz yapıyosun diyolar, yani geneli öyle
bence askere gitmek istememesi konusunda onu eleştirmesen iyi olurmuş, maksadı sadece naz yapmaktı muhtemelen
:1:

ay çocuk oyuncağımı bu bi bitti diyo bi bitmedi
valla şu askerlik psikolojisi diye erkekleri alttan almayı anlamıyorum
onlar kadınlar hamile kalınca hiç hamilelik psikoloji demiyolar ama, tarladaki kadın tarlada doğruyo sen burda naz yapıyosun diyolar, yani geneli öyle
bence askere gitmek istememesi konusunda onu eleştirmesen iyi olurmuş, maksadı sadece naz yapmaktı muhtemelen
:1:

ama bütün erkekler gidiyor,ve askerlik erkekler için cok önemli sadece onlar bunun farkına döndükten sonra anlıyorlar...tamam naz yapılır ama benim bildigim kızlar yapar :)) ama abarttı bence:(( napıcam smdi ben ya nasıl davranayım sastım kaldım:50:

Ben erkeklerin de, bayanların da askerlik psikolojisini anlayamayanlardanım.
"Vah vah askere gitti, ne yapacağım?" . "vah vah askere gidiyorum, ne yapacağım?".
Herkes paşa paşa gidiyor, paşa paşa geliyor.Tamam giden de buruk, kalan da.
Ama bunu uzaya gidiyorcasına ve sadece kendisine nasip olmuşcasına davrananları anlamıyorum.
Allah vermesin ama hayatta hastalıklar olacak,ölümler olacak, çaresizlik dolu anlar olacak.Adam, adam gibi dik duracak ki bugün askerlikten tavuk gibi kaçıp yarın da bu sorunlar karşısında tavuk gibi yıkılmayacak.Kadın da bir ayrılıkta yıkım yıkım yıkılmayacak ki hayatta dik ve güçlü durabilsin.
Sanırsın dünya sonu.
İyi demişsiniz, az bile demişsiniz.

"Vah vah askere gitti, ne yapacağım?" . "vah vah askere gidiyorum, ne yapacağım?".
Ama bunu uzaya gidiyorcasına ve sadece kendisine nasip olmuşcasına davrananları anlamıyorum.
Allah vermesin ama hayatta hastalıklar olacak,ölümler olacak, çaresizlik dolu anlar olacak.Adam, adam gibi dik duracak ki bugün askerlikten tavuk gibi kaçıp yarın da bu sorunlar karşısında tavuk gibi yıkılmayacak.Kadın da bir ayrılıkta yıkım yıkım yıkılmayacak ki hayatta dik ve güçlü durabilsin.
Sanırsın dünya sonu.

ben de aynen sizin gibi düşünüyorumm...şimdi kaçarsa ileride daha önemli şeylerden kaçabilir...teşekkkür ederim cevabınız için:16:

askere gitmeden once ,askerde,askerden geldikten sonra 3 asamalı sendaha birinci asamadasın zor vallahi sabırlı olmak gerekiyor...

Sanırsın dünya sonu.

Vallahi ayni benim dusuncelerim.
Bir de, 21 gundu degil mi bedelli? Imkani olan, parasi olanlar rahat ediyor. Keske herkes esit olsa bu konuda...

kusura bakma kızma bana böyle diyeceğim için ama kendimi tutamadım..arkadaşın çok dengesiz ve kaprisli.psikopat birine benziyo.ben olsam ondan nasıl kurtulucam diye düşünürdüm.kendine boşa eziyet ediyosun boşa üzüyosun.sana da yazık değil mi?seni düşünmeyen ayrılalım diyen böyle dengesiz biriyle günlerini heba etmene değmez..ya gerçekten kusura bakma ama tutamadım kendimi..lütfen beni yanlış anlama..senden daha değerli değil bence üzme kendini.hayatına yeni bir yol seç ve dengeli kıymetini bilen biriyle birlikte ol..ne yani tek askerliği o mu yapıyo?bence duygularından çok mantığını dinle..ayrıldığında bikaç gün acı çekersin sonra unutur gidersin..ama ayrılmazsan bir ömür acı çekersin..kendine yazık etme...

canım biliosun benimde sevgilim askere gidio şubat 23 te ama sizinki kapris falan yapmıo ikimizinde içi çok buruk birbirimizi özliycez ailesini özliycek ama bunu günün birinde yapması gerekiodu sonuçta askere gitmesini en çok ben istedim yoksa 2 yıl daha okuyup kısa dönemde gidebilirdi ama ben hemen bitirip gelmesini istedim oda öyle düşünüodu şimdi oda benimi suçlasın sen istedin diye askere gidiorum ben diye bizdeki psikolojide daha farklı askerdeyken beni bırakırmsın psikolojisine girdi ama bana normal gelio sadece soruo beklicem diyincede bişey demio bence fazla bu konuda konuşmamaya çalış canım sen zaten sayılı günler kaldı ondada biribirinizi üzmeyin

canım ayrılacaksan da gitmeden ayrıl, askerdeyken yaparsan çok kötü olur. benüm eşm sürekli asker olduğu için biliyorum sevgilisi askerde terkedenler çok dengesiz şeyler yapabiliyorlar kendilerine.

Anlamıyorum ki askere gidecek diye niye onu altan alıyorsun ki?
Çocuk oyuncağına döndürmüş o da
Bence askere ilk gitti gün ayrılda , seni üzmek nasıl oluyormuş anlasın..
Değmez böyle tip erkeklere..
Kimse içinde kendini üzme..

Gidecek paşa paşa yapacak askerliğini gidenler sanki ana baba kuzusu değil .....

Bayrağımızın dalgalandığı her yer bizimdir :72:

askere gidince bunalıma gireni duymuştum ama gitmeden bunalıma gireni ilk kez duyuyorum. bence sevgiliniz içinde bulunduğu nazik durumu olabildiğince kullanıyor. siz ve muhtemelen aileside "aman askere gidecek" mantığıyla alttan aldıkça daha çok şımarmış.

açıkcası askere gittikten sonra daha zor gececek günler baştan söyleyeyim. sivil hayattan kopup, alışkın olmadıkları bir disiplin içine girince daha zorlanacağı, sizi daha yiyip bitireceği kesin. bende aynı şeyleri yaşadım. askerlik içinde olan şeyleri bana anlatmıyordu eşim ama burnumdan getiriyordu. yapmayacağı şeyleri yapıyordu. bigün çok ağladım telefonda "bıktım yaptıklarından" diye. sonra "ayrılalım" dedi . bende "aynı şeyleri askerlik dönüşü yap oz aman 1 dk durmam" dedim. neyseki 6 aydı da gelince kalmadı bi sorun atlattık.

artık aileler erkek evlatlarını ağam, paşam diye büyütüyolar. sıkı gördükleri yok. askere gidincede apışıp kalıveriyorlar. ondan sonra kim çekiyor tabi ki biz!!!!

bence gitmeden adam akıllı konuşun. böyle davranırsa aranızın çok açılacağını, kendisi içinde askerlik döneminin zor gececeğini söyleyin. çokta allattan almayın. çünkü iyice tepenize çıkar. ailesine yapamadıklarını da size yapacaktır. sanırım biraz korkuyorda ... saha önce askerlik yapmış birileri ile konuşşa. erkekler sever askerlik anlarını anlatmayı. gırgır şamata şeyler anlatılırsa oda biraz rahatlar. birde ne güzel yakınınıza gelmiş acemiliği... hafta sonları falan gider görürsünüz.

Back
X