Silik otizm nedir allah aşkına

bilgebirisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-8
Puanlar
3
Merhabalar.
Alanında iyi bir çocuk ergen psikiyatriste gittik durumu anlattık silik otizm gibi görünüyor dedi.
Ben anlamıyorum zira çocuk çatır çatır konuşuyor. Göz teması var. Bazen ismine bakmama var ama bazen.
Bunların dışında arkadaş edinemiyor sosyal olarak çok zayıf.
Unutkan ve aşırı dikkatsiz.
Ana sınıfına gidiyor öğretmeni tek başına oynamayı seviyor diyor ama teşvik edince kısa süreliğine de olsa oyuna dahil oluyor hayali oyun da kuruyor
Evde de oynuyoruz gayet.
Çok hareketliydi ama 4 yaşından sonra duruldu. Bazı konularda aşırı odaklanıp standart işlerde çok dikkatsiz.
Öğretmeni uyum sorunu yaşayabilir 1. Sınıfta bi gösterin dedi anlattık otizm diyor
Yanlış anlamayın konduramadığımdan değil otizmse otizmdir ama ya değilse ya yanlış şekilde yaklaşıyorsak ?

Başka bir doktora daha gidin.
Dehbe sosyal zorluk eklenirse otizm açısından değerlendiriyorlar.
Farklı görüş her zaman iyidir, aynı şeyi söyleseler bile.

Merhabalar.
Alanında iyi bir çocuk ergen psikiyatriste gittik durumu anlattık silik otizm gibi görünüyor dedi.
Ben anlamıyorum zira çocuk çatır çatır konuşuyor. Göz teması var. Bazen ismine bakmama var ama bazen.
Bunların dışında arkadaş edinemiyor sosyal olarak çok zayıf.
Unutkan ve aşırı dikkatsiz.
Ana sınıfına gidiyor öğretmeni tek başına oynamayı seviyor diyor ama teşvik edince kısa süreliğine de olsa oyuna dahil oluyor hayali oyun da kuruyor
Evde de oynuyoruz gayet.
Çok hareketliydi ama 4 yaşından sonra duruldu. Bazı konularda aşırı odaklanıp standart işlerde çok dikkatsiz.
Öğretmeni uyum sorunu yaşayabilir 1. Sınıfta bi gösterin dedi anlattık otizm diyor
Yanlış anlamayın konduramadığımdan değil otizmse otizmdir ama ya değilse ya yanlış şekilde yaklaşıyorsak ?
Otizmse otizmdir diye bir şey yok
Bu bir spektrum. 0-100 arası bir skala düşünün her şiddette olabilir. Siz çok güzel anlatmışsınız çocuğunuzu aslında evet otizm spektrum bozukluğu olabilir.

Ailelerin hata yaptığı yer isimlendirmeye takılmak oluyor genelde. Sosyal olarak zayıfsa ve desteklenmesi gereken noktalar var ise desteğini alacak ve gelebildiği en iyi noktaya gelecek. Tanısı önemli değil.

adi ustunde Otizm Spektrum Bozukluğu diyorlar yani cesit cesit derecesi var. benim bir arkadasimin hem teknik bir isi vardi hem heykeltraslik yapiyordu. gayet sagligi yerinde biriydi hatta dunyayi gezerdi bos vakitlerinde turkiyeye geldiginde tanismistik. ama otizmin bir cesidine sahipmis, mimiksiz biriydi. yani bulusunca anlayamamistim su an burada olmaktan mutlu mu sıkıldı mı diye. ortalama iki yilda bir gorusuyoruz ama hic gülümsemesine tanik olmamistim. hani bu yuzunde bir sorun var diye degil, istese güler ama sosyal becerisinde bu yok.
yani bu bile bir otizm cesidi.
bazen sosyal medyada karsima cikiyor gayet isinde hayatinda insanlar 30undan sonra otizm oldugunu acikliyorlar "keske zamaninda teshis koyulsaydi, kendimi tuhaf zannetmezdim" falan diye anlatiyorlar. oysa baksan belirtileri yok, ama demek ki iclerinde bazi seyler var.
sizin cocugunuzda da zaten "silik" otizm demis. yani cok belirgin degil. belki de sosyal hali ya da empatik duygulari yoksa vs buralardan tani almis olabilir.
yine de guvenmediyseniz baska yere de goturun hic "eski doktor boyle dedi" falan demeyjn, bakalim o ne diyecek

Doktor da bana aynen bu şekilde açıkladı tanının bir önemi yok bu vakada dedi sosyal olarak desteklemeniz gerekiyor dedi
Biz zaten halihazırda sosyal beceri eğitimi alıyoruz
bazı spor dallarından kurslara da gidiyoruz
Benim kafamı karıştıran şey evde o kadar otizmli gibi değil ki ya yanlış bir şey yaparsan diye korluyoruz
Çok güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim

Bence de farklı bir doktordan görüş alın bu çok kapsamlı bir durum, 40 yaşında sayılırım otizmli olduğumu düşünürüm genelde :D

Back
X