Mutfak Püf Noktaları silikon kaliplar hakkinda yardim !!

SARIKABAGIM

sennle hayata silba$tan..
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
90
1
26
Diğer
merhaba hanimlar,
sizlerden silikon kaliplar hakkinda bilgi almak istiyorum.

$oyle ki ; benim firinim gazli, ve ben bir suru silikon kalip almi$tim çok oncelerden, bir kaç kez firinimda kek pi$irdim silikon kaliplarimda fakat keklerin ustu yandi ya içi pi$medi..
geçenlerde bir markette silikon kaliplara bakarken, kaliplarin di$ kabinda, gazli firinlarda kullanmayiniz yaziyordu :/
eve gelince ggl amcadan arattim, kullananlar varmi$, fakat yinede sonuçlardan tatmin olmadim :(

sizler hiç denedinizmi ? varmi aranizda gazli firinda silikon kaliplar kullananlar ? eger varsa ve kekleriniz kivaminda pi$iyorsa, nedir bu kaliplarin puf noktasi ?
beni bu konuda bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :))

merhaba canim,

benim firinda elektrikli, slikon kap kullaniyorum bende. acaba sen ayarinimi cok yuksek aciyorsun? kek yavas yavas demlene demlene pismesi gerekir ya?!?

hayir canim, benim firinim elektrikli degil ki gazli..
borcamlar olsun, porselen kaliplar olsun, metal kaliplar olsun, ben hepsinde keklerimi pi$iriyorum, çok da guzel pi$iyorlar çok $ukur ;
benim sorunum silikon kaliplarla, gazli firinlarda pi$irmenin bir yontemi varmidir, onu du$unuyorum :/

bu arada gebeligin, bizim gelinle ayni, bebeklerinizin dogum tarihleri yani ;))
Rabbim tamamina erdirsin hayirli ve saglik ile in$aallah ;))

anladim canim, gazli firin kullanan pek yok sanirim. zaten bu slikon kaplarda son yillarda cok fazla ragbet gordu. borcamda filan oluyorsa dert etme bence, bendede tam tersi borcamda ustu kizariyor bazi seylerin mesela alti kizarmiyor :1: hepsinin kendine gore iyi ve kotu yanlari var yani. ama firininizin kiymetini bilin bence, cunku gazli firinda cok daha lezzetli oluyor hersey :56:

iyi dileklerin icinde tesekkur ederim canim :54: Allah senide yegenine sag saglim kavustursun :16::16:

Back
X