şimdi ben ne yapayım

Gabriel_

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
2.885
3.699
658
kızlar ben yeni nişanlandım.şuan istanbulda çalışıyorum kamuda. nişanlım ise ankarada. bn de ankaeralıyım ve 3 yıldır ışarda calıştığım için ankaraya tayin olmayı çok istiyordum.ailem orada. nikahı daha önce yapıp bu yaz es durumundan tayin isteyevektim. çojk rahat çıkacağını düşünüyordk çünkü nişanlımın tek çalılşma yeri ankara idi. fakat onların bağlı bulunduğpu kurumla ilgigi son çıkan kararname herseyi alt üst etti ve nişanlımı artık o kadroyla ankara dışında ( taşrada ) çalıştırabiliyormuş benim kurumum ise tayin konusunda cok katı ve benim gidebilmem için onun benim bulunduğum yerde çalışamıyor olması gerekiyordu. daha önce durum buna uygunken işte bu son düzenleme harseyi mahvetti.
şimdi nikah yapsak bile ben gidemeyeceğim. onun buratya gelmesini de ben istemiyorum. hem kariyeri açısından hem de ist.da kişmsemiz yok ve burası yabancı için çok zor bir şehir.....
koskocaman bir belirsizlik var önümde ne yapacağım dünden beri başımın ağrısı dinmiyor..

devlet memurlugu kanunları her yerde aynı işlemiyor mu bende 6 yıllık memurum ve böyle birşey duymadım daha önce iyi araştırdınız mı?

bence duygusal düşünüyorsun istanbulda kimsemiz yok diye istanbulda olma taraftarı değilsin ama ekmek nerdeyse orda olmalısın ki sen memursun herkesten daha sanslı sayılabilirsin

ist. da olmak istemiyorum evet. alışamadım burayta 1 yıldır buradayım ve sevemedim gercekten. nişanlımın kurumunda Türkiye genelinde sadece 8 kişi ankara dışında çalışıyor o kadroda. ama bu bile benim kurumumun beni göndermemesi iiçin yeterli.o buraya gelsin dicekler. eş durumu tayinleri eskisi gibi değil malesef. memuriyet sartları çok zorlaştı

gerçi ben sağlık bakanlıgındayım ama ne bileyim hiç öyle zorlanan bir arkadasım olmadı eş durumu olsun becayiş olsun tayin zamanları şakır şakır gittiler geldiler ...istanbulda doğup büyümediysen sevemezsin dogru cok ta pahalı bir şehir memura göre..

evet sevemedim bu yüzden. sağlık bak. nın tayin sistemi daha farklı ama ben maliyedeym ve maliye ciddi anlamda cok katıdır...

yapacağınız şey çok basit aslında eşiniz sizin bulunduğunuz yere gelecek.
ikinizde ne güzel memursunuz,sizde söylüyorsunuz kuralların katı olduğunu.
işten çıkmak dışında yapabilceğiniz birşey olmadığı için bulunduğunuz yeri sevmeye başlayın bence.

kurum değiştirme şansın varmı.
657 den 657 ye yada 399 dan 399a
bilmiyorum hangi kanuna tabisin.

maliyedeysen becayişi denedin mi hiç??
çok var istanbula gitmek isteyen, bence bi araştır becayiş istersen bi sorun çıkarmazlar..

nişanlımın buraya gelmesi demek onun kariyerinin önüne gecmesi demek. çünkü dediğim gibi önceden sadece merkez elemanıydı, sonradan çıkan kararname ile bu oldu. onlardan sadece 8 kişi ( TR genelinde) ankara dışında çalışıyor. merkezdekilerin hiçbiri taşraya tayin istemiyor çünkü dediğim gibi kariyer acısından cok dezavantaj. resmen sürgün yemiş gibi olucak. o yüzden istemiyoruz. şuan çalıştığım yerde de personel sıkıntısı yok ama yine de sıkıntı çıkaracaklar işte.......

istifayı düşünmedim değil ama insanın hep emekleri gözünün önüne geliyor.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…