- 7 Ekim 2014
- 1.255
- 757
- 73
- Konu Sahibi _donukpudra_
-
Bahtiniz açik olsun.
Devlette olan ezilmiyor muymuş? Onu anlayamadim. Bence üst ü olunan heryerde ezilirmişsiniz gibi geldi bu düşüncenizle.
Tek nokta hedefiniz varsa ona cabalayin.yoksa farkli bakiş acilariyla düşünün
Ezilmek nasil oluyor? Neden kafanizda boyle bir onyargi olusturdunuz ?
Senelerce ozel sektorde calistim , cok para kazandim , kariyer yaptim ama hic ezilmedim
Kim sokuyo kafaniza boyle sacma dusunceleri
Aileniz siz bunca imkansızlık içinde birşeyleri başarmışken keşke yapamayız edemeyiz demek yerine şartları zorlasaymış. Hayatınızla ilgili her ayrıntıyı bilemeyiz tabiki ama buradan bakınca size destek çıkılmamış ve hakkınıza girilmiş gibi duruyor.
3 Lisans mezunuyum hepsi teknik sınıf. Eğitim masraflarını aileden kimse karşılamadı .( annem ağır hastaydı zaten) 2 işte çalışıp devlet kredisi alıp bitirdim okulumu.
Hiç bir şey imkansız değil. Yaşadığın şehirde bir okul kazanırsan liseye gider gibi okula gidersin . Bu kadar karamsar olma. Biz çok şanslı bir ülkede yaşıyoruz. Kore gibi eğitimin ve sağlığın çok pahalı olduğu bir ülkede yaşasan ne yapacaktın ?
Kendin için yeni bir başlangıç yapmaktan korkma
Bölümünüz nedir ? Belki o bölümde okumuş olanlarımız vardır ve fikir veririz. Bu şekilde yorum yapmak zorlaşıyor.
Şubat ayında üniv. sınavları başlıyor önce bir sınava girin. Sonra olmadı devlet kredisi alır burs başvurusu yapar gerekirse bir de işe girersiniz. Olumsuz düşünmeyin.
Okuduğunuz bölüm aslında güzel bir bölüm maddi durumunuz olsa çiçekçilik yapın derdim. Ama anladığım kadarıyla siz bölümünüzden memnun değilsiniz. O zaman yeni bir başlangıç yapın.
Okurken devletten burs almıştım. Krediye başvurunca kabul edilir mi bilmiyorum. Zaten okula başlarsam kredi mutlaka alırım. İşe de girer çalışırım o sorun değil. 2 yıl daha sıkarım dişimi. KPSS'ye de çalışırım atanabilmek için. Bölümümde kendi işimi yapabilmek için sermayeye ihtiyacım var. Staj yaparken çalıştığım yerin sahipleriyle konuşmuştum bunu. Çok fazla sermaye lazım malesef.
Arkadaşımın kuzeni bu bölümle devlete atandı yani öyle demişti bilmiyorum ne kadar dogru ama çalışıyordu ve hep anlatiyorduKorkmuyorum asla. 2 yıllık sağlık bölümü okusam mı diye düşünüyorum. Düşünmüyorum değil ama bunu ailemle yaşadığım yerde yapamam çünkü burada özel üniversite dışında bir üniversite yok malesef.
Peyzaj ve Süs Bitkileri okudum.
Arkadaşımın kuzeni bu bölümle devlete atandı yani öyle demişti bilmiyorum ne kadar dogru ama çalışıyordu ve hep anlatiyordu
Çok fazla paraya ihtiyacınız yok. Arkadaşım geçen ay 13.000 tlye çiçekçi dükkanı açtı. Hadi siz 20.000 harcayın konu o değil. Madem yeni bir başlangıç yapmak istiyorsunuz biraz zorlanıp emek harcamanız gerekecek. Ama sabrederseniz kazanan siz olursunz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?