Simdiden askerime hasretlik basladi:(((

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
118
12 aralikta teslim oluyor sevdigim.. Yarin sabah sinava girecek, uzun dönemmi kisa dönemmi belli olacak. Yarim saat önce telefonda görüstük, geceden yola cikacaklarmis kuzeniyle beraber, kuyruk cok olur, gece gidip sabaha hemen sinava girmeliyim dedi.

Bu gece msnde görüsemiyoruz, ki ben buna cok aliskinim, 2.5 yildir nerdeyse her gece sabahlara kadar konusuyoruz. Ama bugün konusamadigimiz diger günler gibi degil.. Askerlikle ilgili diye icimde bir burukluk var.. Ben o kadar ay napacam onsuz:gitme:
Zaten uzaktayiz birbirimize, ve sanki o mesafe dahada uzayacak. Bütün bunlar azmis gibi acemi birliginde sanirim kimseyle görüstürmüyorlarmis 20 gün boyunca.. ooffff Allahim offf..Yinede sükrediyorum, dua ediyorum sag saglim gidip gelmesi icin, ama hakkaten asker beklemenin zorlugunu simdiden tattim, Allah hepinize sabir versin kizlar..

Simdi ben o yokken ne yapmaliyim? Erken yatip erken kalkmayi düsünüyorum, onsuz gecelerin bir anlami olsun istemiyorum, zaten onsuz geceler cekilmez.. Bunun disinda calisiyorum,spor yapiyorum.. Okulda bitiyor az kaldi, iyice ise veririm kendimi sanirim..
Acaba bunlar sIkIntimi gidermeye yeterli mi? Hadi beni bosverinde, caniminici napacak oralarda:gitme:

Allahim, herkesi sevdigine sag saglim kavusturmayi nasip eyle AMIN AMIN AMIN:Saruboceq:
 
valla çok zor bi durum canım ya. inan çekmeyen anlamıyor. ben 12 ağustosta gönderdim ve sadece 1 kez gördüm nişanlımı... yakın yerlere gelirse ayda bir falan görebilirsen inan daha kolay geçer... ama çok zor bişey beklemek. tabi ki gitmek daha da zordur ama beklemekte bi o kadar yorucu. çok şey alıp götürüyor senden,ben en az 2 yıl yaşlandım inan ki.ama döndüğünde engeliniz olmayacak o da tabi işin güzel yanı. Allah yardımcın olsun,ve bolca sabır versin .sen güçlü ol ki o daha iyi olsun.
 

Canim simdiden hayirli teskereler size.. Nisanlimda agustosta gidecekti askere, fakat 1 gün arayla kacirdi. Bu yil ünv'den mezun oldu, diplomasini zamaninda vermedikleri icin memleketine gidip kayit islemlerini yapamadi. Öyle olsaydi ocakta bitiyordu askerligi, ama nasip degilmis herseyde bir hayir vardir. Ben bu kadar zor olacagini tahmin etmiyordum, bugün daha iyi anladim, cok zor gececek biliyorum. Askerligi nereye cikar bilmiyorum ama ben yurtdisindayim, sanirim askerlik bitmeden göremeyecegim. Büyük sehirlerden bitanesine cikarsa sayet, belki gidip görebilirim ama aksi taktirde yazdan önce biraz zormafoldumben. Tabiki en güzelide askerlik bittikten sonra engellerin kalkmasi, Allah cümlemize sabir versin, sevdiklerimizide korusun insallah.
Nisanlin nerde askerlik yapiyor?
 
benim nişanlım ankarada .16 saatlik yol var o yüzden sadece 1 kez gidebilidim. yurtdışı yazdığını sonradan gördüm. ama yanında değilmiş zaten biraz daha rahat geçer senin için. askerdeyken naz ve kapris yapabilme kapasiteleri 5 kat artıyor inan.senin sabırlı olman ve alttan alman gerekiyor. bi de şu var ki hep engel olacak askerlik ne kadar erken biterse o kadar rahat oluyor.ve bir olgunluk,özgüven geliyor onlara.bu işin güzel yanı tabi ki,askerlik yapanla yapmayan bir olmuyor. ama sakın onu beklediğini yüzüne vurma o zaman hiçbir değeri kalmıyor. sabır diliyorum
 

Yeri iyiymis canim, bu yönden sanslisin. Rahat olsunda birak senden 16 saat uzak olsun. Tabi askerocagi mutlaka her sehirde asker yapmanin bir zorlugu vardir ama en azindan sen sansli kesimdensin, doguda degil. Evet, burdan takip ediyorum, bunlar askere gidince baya bi degisiyorlarmis:) Zaten geneldede alttan alan taraf ben oldugum icin bu sorun olmaz insallah diyorum. Sag saglim gidip gelsinde, cekerim nazinida kaprisinide, baska yolu yok. Hem onlara cok cok daha zordur eminim, anliyorum yani ruh hallerini. Tamam bekledigimi söylemem, zaten bekledigimizi kendileride biliyor, dedigin gibi yüzlerine vurmak hos olmaz. Biran önce askerlik bitsin diye ugrasiyoruz bizde. Agustosta gitseydi yaza evleniyorduk ama simdi mayista gelecek Allahin izniyle, bende temmuz gibi Türkiyede olacagim insallah. Bu 1.5 ay icinde is mi bulsun, ev mi tutsun, dügün mü yapsin. Hepsini yetistirmemiz zor. En gec ekim gibi dügün olsun istiyor da iste bakalim, herseyin hayirlisi ya, Rabbim sag saglim kavustursunda gerisi gelir.
Kisa dönem askerlik kac gün canim? 500lerde sanirim..
 
canım kısa dönem askerlik izin kullanmazsa 5 ay 5 gün
ayrıca acemilikte telefon yok diye bişey yok
ankesörlü telefondan arayabilir
canım biran önce askerliğini yapıp
engelleri kaldırsın
bizde bekliyoruz
ilk zamanlar çok zor oluyor ama mecbur alışıyoruz artık
sayılı gün çabuk geçer canım
dertleşmek istersen her zaman yanındayız yerimseniben
 
kızlar yapmayın özellıklede sen yapma canım lutfen daha gıtmeden boyle düşünmeye başlarsan dayanamazsın hasretıne.ınan askerlık sabır işi ve Allah sabrını verıyor ben asla asker bekleyemem dıyen bırısıyken 15 ay asker bekledım sevdgım adamı beklemek bır gurur verıyor zaten ınsana.ama sürekli farklı şeylere yogunlaş hatta o burdayken yapmadıgın farklı hobıler edın,ben oyle yapmıştım ve beklemesı daha kolay olmuştu.evet acemı bırlıgınde görüştürmüyorlar.ama telefon edebılır,mektup yazabılır.hem sonrada çarşı ızınlerı ıolacak usta bırlıgınde eger doguya düşmezse batıda yaparsa msnde kameralıda görüşebilirsiniz.
 
Hey gidi hey ne günlerdi

Saatlerce telefonda konuşmalar, ağlamalar, mektuplaşmalar,patrona yalan söyleyip günü birlik İzmire kaçmalar, yemin törenine katılmak için patrona yine yalan söylemeler, törende onu görüpte anasının babasının yanında sarılamamak, sonra da amaaaan salla deyip dakikalarca ana babasına rağmen sımsıkı sarılmalar (sadece sevgiliydik o zamanlar) özledim o günleri yav
 

Canım hiç üzülme bende ilk başlarda senin gibiydim sn 2,5 yıldır berabersi bn 1 ay konuştuğum insanı bekliorum inan zaman su gibi akıp geçiyor bende ilk başlarda bende öle diodum nasıl geçer diiye ama şu an şafak 321 400 lerde bunalıma girdiydim zaman geçmicek die ama sanırım seninsewgilin kısa dönem yazmışsın çok büyük sabır istiyor özlemek biyandan ama o kadar çok gurur vericiki allah sağsalim dönmeyi nasip etsin canım hepimize allah kavuştursun..
 
Allah kavustursun 20 gün kimseyle görüstürmüyolar diye düsünme gittigi yerine sartlarına baglı olarak 1-2 gün arayamayabilir o da belki benimki teslim olduktn 3 saat sonra aramıstı akşam diye serbest bırakmıslar zaten heryer ankesörlü kaynıyor o yüzden rahat ol simdiden üzme kendini hem belki kısa dönem cıkar 15 ayın yanında 5 ay dedigin nedir ki su gibi akıp gecer bi de iyi tarafından düsün..
 
sevin bence cnm bak en büyük engel aradan kalkmış olacak bitirip geldiğinde.. keşke benim sevgilim de gitse. ama erteleyip duruyo okulu uzattıkça uzatıyo.. bugün gidecem dese valla göbek atacam gitsin gelsin ki nişan hazırlıklarına başlayalım dimi =)) su gibi gecer zaman hiçç üzülme sevginiz bağliliğiniz daha da artar inan bana
 
Ben de 13 Ağustosta gönderdim eşimi.
45 günümüz kaldı sabırla bekliyoruz bitmesini.
Gittiğinden beri 1 kerecik görebildim 3-4 kere de msnde görüştük.
İlk 2 günüm çok zor geçti sürekli ağladım onsuz evime bile giremedim.
Ama sonra geçti.Çok özlüyosun,yanında olsun istiyosun, bi kerecik kokusunu içine çekmek istiyosun çok zor geliyo ama emin ol hayat kargaşasında bir zaman sonra nasıl geçtiğini anlamıyorsun.
Uğraşıcak zaman geçirecek elbet bir şeyler bulursun.
Acemilikte görüştürmeme olayı olduğunu sanmıyorum çünkü ben eşim 23 günlük askerken gittim yanına 6 saat görüştük.
Uzak bi yer olmazsa gidersin görüşürsün.
Benimki şimdi Adana'da ve uzak az kaldı diye gitmiyorum.O da bir an önce gelmek için izin kullanmıyo.
Şimdi anlıyoruzki askerlik bir çok şeye engelmiş.Askerlik ortadan kalkmadan evlendiğimiz için kızdık bazen kendimize bu sıkıntıları yaşadığımız için.
Ama Allah yardım ediyor bir şekilde geçiyor ve bitiyor.
Biliyorum daha 45 günümüz var ama 113 gün geçti bu da geçecek sağ salim gelecek inşallah.
Allah gönlünüze göre versin.İnş hayırlısıyla bitirir gelir.
Şimdiden Hayırlı tezkereler tüm asker bekleyenlere
 

amin.. canım benim nişanlımda bugun sınava giriyor. bende uyuyamadım gece. HErkesin hakkında hayırlısı olsun . burada paylaşmak da iyi oluyor. İnsan en azından yalnız olmadığını kendisi gibi hissedenlerin olduğunu biliyor ve rahatlıyor.
 
benim eşimde seneye Aralıkta gidicek ama bende şimdiden kuruntular sıkıntılar başladı

o zaman ben hiç normal değilim kaydirigubbakcemile3

Allah tüm askerlerimizi tez zamanda kavuştursun yuvasına sevdiceğine inşallahhhh turkbayragi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…