- 31 Temmuz 2008
- 580
- 24
- 643
- Konu Sahibi kumralimkumral
-
Merhaba herkese,
Ne zaman darlansam bunalsam açıyorum" bir derdim var"ı . "Bak senin ki dert mi? insan nelerle uğraşıyor" demek için. Yine o anlardan biri ama dayanamadım açtım konuyu. Kimsenin kafasını şişirmeden kısaca anlatayım. 1 yıllık evliyim. S.m.m.m. stajımı ocakta bitirdim. Vermem gereken bir yeterlilik sınavım var.Fakat ocaktan bu yana sirkelenemedim.Çalışamıyorum dünya para döktüm emek verdim stajı bitirdim şimdi son nokta ama olmuyor. stajım bitti hemen iş değiştirdim 4yıldır çalışıyordum ama mutsuzdum eski iş yerimde.Yeni işyerim tamamen hayal kırıklığı oldu.Yeni evliydim ama eve 10 11 12 de falan gelıyordum toplantılar yüzünden.Tabi bu esnada 3 ayda bir sınavlar yapılıyor ve ben çalışmıyorum hatta girmiyorum.Birden bir karar aldım ve 1,5 ay önce işten ayrıldım.Düğün borcumuz var hayli fazla ve hiç bir desteğimiz yok . Buna rağmen eşimde destek oldu ayrıldım evde sınava hazırlanmak için.Gelin görün ki olmuyor.Kitabı elime alıyorum bırakıyorum.İnterneti açıyorum konu okuyayım diye yok.Hayatım boyunca başarılı oldum çok şükür ama olmuyor çalışsam olacak ama çalışamıyorum.7 ders var vermem gereken 1 tanesine bile çalışmadım. Resmen psiklojim bozk eşim tek başına didiniyor ben sınavı kazanayım diye. Ben napıyorum evde yatış. Rüyalarıma giriyor artık.Dua ediyorum Allah ım çalışma şevki ver diye. Hepsinden önemlisi bebek istiyoruz özellikle eşim ve ben bu sınav yüzünden o hayalimi erteliyorum.Hayatımı yoluna koymak istiyorum artık.uzun oldu biliyorum okuyan herkese çok teşekkürler, belki beni anlayan bir yol gösterecek, akıl verecek arkadaşlarım olur.Kızlar dualarınızda bana da yer verin.Şu sınavı vereyim, bir işim ve bebeğim olsun artık....
evet sanırım ilk yapmam gereken bir program.dua okuyorum hep ama İhlas ve fatihayı okuyarak başlamayı deneyeceğim.Çok teşekkürler.silkelenmeniz gerekiyor, kendinize bir ders programı hazırlayın bence, günün belirli saatlernde çalışın,bunalınca çıkın dışarı hava alın,sonra tekrar derse koyulun, derse başlamadan önce ihlas ve fatiha okuyun, fatiha sadece ölüler için okunmaz çünkü kalp ferahlığı içinde okunuyor
hımm bence bu sınava girmek isteyen başka birini bularak adım at.
belki seni şevke getirir ben kpss bir arkadaşımla çalıştım. ikimizde başardık. hatta uzaktan telde başka arkadaşımı da başlattım o da başardı.
sınavdan önce bebek zor olur. ya vücudunuz zorlanırsa. mide bulantısı, halsizlik, baş ağrısı. bu şekilde hiç ders olmaz.
çocuk olduktan sonrası tam curcuna..
o yüzden ilk hedefiniz sınav olsun. verin sınavı eşinizin üzerinden de alın yükü biraz.
sonra güzel bir iş inş. ondan sonra çocuk Allah ın izniyle.
kendinizin de morali bozuk böyle eşinizinde. ve hepsi sizin elinizde. bence silkelenin ve başlayın artık...
Şöyle düşünün iyi bir işim olursa iyi bir hayatım olur bebegim iyi sartlarda yaşar mutlu olur
Kitapların üzerine yazın bebeğim için diyeBelki açtıkça kitabı çalısmak istersiniz
Bir aylık evlisiniz bebek düşünmek için erken değil mi ? Bu piskolojide hamileliği kaldırabilir misiniz ? Artı bir de borçlar varmış düğünden...
canım 1 yıllık evliyim. Borçların büyük bir kısmı kasımda bitiyor birazda ona güvendim açıkçası
zaten şu sınavı bi versem daha da girmem sınav falan :) maşallah sana. resmen soğumuşum ders çalışmaktan falan. çocuk düşünmüyordum bende ama son 1 aydır kocamda çok istediğinden sanırım çok düşünmeye başladım. evet bir an önce çalışıp sınavı vermeliyim...Dunyaya getirdigin bebege iyi bir hayat sunabilmek icin once sinavlarini verip iyi bir is sahibi olmalisin. Cunku iyi bir isin olursa o bebegi icin rahat bi sekilde buyutebilirsin.
Ben iki senelik evliyim. Girmedigim sinav yok, simdi yuksek lisans bile dusunuyorum. Ama cocuk yok planlarimda. Bazen esiyor, sonra geciyor. Once kendimizi garantiye alalim ki, bebisler rahat etsin
canım maşallah sen en azından bir düzen oturtmuşsun ben başlayamadım bile. O hırsı şevki uyandırmam lazım. kafayı yicem yaCanım ben de senin durumundayım.Ayrıca eşimin maaşı de pek iyi değil.çalışıyoruz.evimiz yok.Bebek düşünemiorum.2 yıllık okulu bitirdim .Şimdi akşama kadar işteyim 17.00-18.00 gibi çıkıyorum işten eve gidiyorum üst baş namaz derken yarım saat geçiyor.sonra oturuyorum bi gece önce çözdüğüm denemenin sonucuna bakmaya.Eşim geliyo 19.00 gibi birşeyler yiyoruz sağolsun sınavdan dolayı birşey beklemiyor.21.00 gibi geçiyorum masanın başına eşimin müsadesiyle deneme çözüyorum süreli tabi bazen 00.00 da bitiyor yatıyorum 1-2 aydır böyle kpss çalışıyorum
Benim annem babam torun konusu acmaya basladilar. Uzuluyorum onlara da, ama kimseye guvenip cocuk yapmam. Bi hayatimizin nereye gidecegi netlessin bakalim...zaten şu sınavı bi versem daha da girmem sınav falan :) maşallah sana. resmen soğumuşum ders çalışmaktan falan. çocuk düşünmüyordum bende ama son 1 aydır kocamda çok istediğinden sanırım çok düşünmeye başladım. evet bir an önce çalışıp sınavı vermeliyim...
işte hep bunu diyorum bu sınavı ver gerisi çok kolay ve güzel olcak diye... teşekkürler canım, allah sana da hayırlı zamanda bebek nasip etsin inşallahBenim annem babam torun konusu acmaya basladilar. Uzuluyorum onlara da, ama kimseye guvenip cocuk yapmam. Bi hayatimizin nereye gidecegi netlessin bakalim...
Allah yardimcin olsun canim, disini sik biraz, her cefanin bi sefasi olur
off çok sevindim benimle aynı hedefleri taşıyan biriyle karşılaştığıma :) benimde ders çalışma sıkıntım zaman darlığı değil tamamen isteksizlik. düşün bak işten ayrıldım. dersaneyi araştırdım deha çok uçuk 2450 tl veremedim o parayı. 8. ders bizi kapsayacak mı ? stajı biteni etkilemiyor sanıyordum 2015 yılı ıtıbariye girecek olanları kapsıyor sanıyordumOoo meslektaş merhaba, Bende aynı durumdayım.Sınava hazırlanıyorum.. Hatta dershaneye gıdıyorum.. Buna rağmen ders calısma konusunda sıkıntılarım var .. Hem zaman darlığından hemde ısteksızlıkten..
Sonra ıs yerınde YMM ve Fınans Mudurumuzle bırlıkte yaptığımız toplantıda , Bana fınans mudurumuz zamanında YMM olma fırsatını kaçırdığından ve emek vererek bu noktaya gelmıs olduğumdan dolayı benı takdır ettı.. Ve bende ders calısma sevkı oluşturdu Halıyle..
Sunuda belırteyım eger 2015 yılına dersınız kalırsa hem maddı hem manevı olarak zorlanacaksınız.. Hemde Yenı ders programına 8. ders eklendıgı ıcın buyuk bı sıkıntı yasayacaksınız.. Onuda vermenız gerekecek.. Derdınız 7 ıken 8 olacak.. Ben yorgunluıktan gozumu açamazken calısmaya çabalıyorum.. Esınız ıcın sızde bı caba gosterın.. Ve fırsatınızı kaçırmayın..
Bloglar var smmm stajyerlerı ve yeterlılık sınavlarına gıreceklerın oluşturduğu.. Buralara uye olursanız sızınle aynı duyguları paylasan ınsanlarla bır arada olmak sızı daha cok hırslandıracaktır emın olun..
off çok sevindim benimle aynı hedefleri taşıyan biriyle karşılaştığıma :) benimde ders çalışma sıkıntım zaman darlığı değil tamamen isteksizlik. düşün bak işten ayrıldım. dersaneyi araştırdım deha çok uçuk 2450 tl veremedim o parayı. 8. ders bizi kapsayacak mı ? stajı biteni etkilemiyor sanıyordum 2015 yılı ıtıbariye girecek olanları kapsıyor sanıyordumo gruplardan bır kaçına üyeyim. Buralar bana destek vereceğine bunalıma sokuyor. resmen kendimi yetersiz başarısız hissediyorum.bugüne kadar isteyipte yapamadığım bir şey olmadı. İlk kez bir sınav beni bu kadar yıpratıyor.Peki nasıl çalışıyorsun ne tavsiye edersin bana ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?