sınav sınav sınav...

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.256
15.285
448
öyle doluyum ki aslında. ne yapacağımı bilemedim açtım yazıyorum işte.
yarını düşündükçe deliriyorum. sabah 7.30da okula gitmek üzere evden çıkıcam. 16.30 da eve gelicem 17.00 de dersanede olmam gerekiyor. 19.30 da dersim bitiyor 20.00 de çalışma etütüm başlıyor. 21.30 da dersaneden çıkıyorum.

18 yaşındayım sizce bu bana reva mı? şimdi böyle dediğime bakmayın seneye bugünlerde üniversiteli olabilmek için her şeyi yaparım ama şöyle bi düşününce de çok zorlandığımı reddedemiyorum...
kahve içmekten midem delinicek ev yemeği yiyemez oldum otobüs duraklarında elimde sandviçle kahvaltı yapmak, otobüste soru çözmek, odamda kafamı çevirdiğim yerde formüllerin yazması... midem bulanıyor. ama sabırlı olucam... oh rahatladım en azından

18 yaşındasın eğer şimdi bu saydıgın ezıyetlere katlanmazsan
ileride hayatında hiçbirşey elde edemediğini gördüğünde pişman olacak ve herseye baştan başlamak zorunda kalacaksın..
ben 18li yaşlarda kolayı seçip kaçmıştım herşeyden ..
şimdi başa dönüp kaçtıklarıma savaş açmış durumdayım ama zaman geç artık .. hersey daha zor ..

Sen ve senin yaşındaki arkadaşlar bizden daha önde ve daha sağlam adımlarla ılerlıyorsunuz ..
Eminim ki sen başaranlardan olacaksın ve güzel bir üni. bugun çektıgın sıkıntıları hatırladıkça güleceksin ..
Bana öyle olmuştu :))
Allah sabrını veriyor, mukafatınıda verecektır ..

canım allah kolaylık versin...hepimiz aynı sıkıntıları yasadık..ben meslek lisesiydim ve alan dışı bi bölüm kazanmak çoook zordu benım zamanmda ve bunu yasamak için çok çaba sarfettim...ve belki inanmazsın biyolojik uyku saatim sadece 4 saatti...kafama koymuştum ve başardım...meslek lisesi olmasaydım çok daha iyi bi ünv okurdum ama neticede istedğim bölüümü kazandım...kardeşimde aynı şekilde..senin gibi çok sıkntlar yasadı ve şimdi istedği blm olan hukukta 2.snfa geldi bile...anlatmaya çalştğm zaman hızla geçiyor emin ol...şimdi geriye baktğmda iyikide bu kadar zahmet çekmişim diyorum...emin ol değicek...daha çok gençsın...sadece sağlam bir gelecğin için bu skntları yasamak zorunda oldgnu unutma..hep rahatlat kendni....

bu birtek sizin değil, türkiyedeki tüm gençlerin kaderi.
yorulmak yok, yola devam. bu bir sene ne kadar zor geçerse bundan sonraki hayatın bir okadr güzel ve kolay geçecek.
şimdi şikayet değil ders çalışma zamanı :34:

yarını düşündükçe deliriyorum. sabah 7.30da okula gitmek üzere evden çıkıcam. 16.30 da eve gelicem 17.00 de dersanede olmam gerekiyor. 19.30 da dersim bitiyor 20.00 de çalışma etütüm başlıyor. 21.30 da dersaneden çıkıyorum.

18 yaşındayım sizce bu bana reva mı? şimdi böyle dediğime bakmayın seneye bugünlerde üniversiteli olabilmek için her şeyi yaparım ama şöyle bi düşününce de çok zorlandığımı reddedemiyorum...
kahve içmekten midem delinicek ev yemeği yiyemez oldum otobüs duraklarında elimde sandviçle kahvaltı yapmak, otobüste soru çözmek, odamda kafamı çevirdiğim yerde formüllerin yazması... midem bulanıyor. ama sabırlı olucam... oh rahatladım en azından

biliyorum şu an çok sıkılıyorsun
mutlaka etrafında senin yarın kadar bile çalışmayan insanlar var
sen dersaneye gidip gelirken kafelerde takılan ya da sinemaya rahat rahat gidebilen arkadasların var
ama inan ki öss sonucunu alıp o cok istedigin üniversitede 4 ya da hazırlık okuyacaksan 5 yılını gecirebilecegini ogrendigin zaman butun emeklerine degicegine emin olabilirsin.
8 aycık bir sıkıntı inan ki degicek tüm elde ediceklerine
cok basarılar diliyorum sana.
bir de tavsiye o formüllerin yanına gitmek istedgin üniversitenin resimlerini de as, cok motive edici oluyor

Şuanda seni çok iyi anlıyorum canım. Bende 18 yaşındayım ve gerçekten çok sıkı bir hayatım var. Meslek lisesi olduğumdan ötürü pazartesi,salı,çarşamba günleri stajdayım. Salı ve çarşamba çalıştıgım yerden erken çıkıp dershaneye etütlere gidiyorum. Perşembe ve cumalarda okuldayım lanet olsun ki öğlenciyim ve perşembe günü ki etüte sabah tek gitmek zorunda kalıyorum. Hocalarla bire bir ders çalışıyorum. Unutmadan hafta sonlarıda sabah dershaneye 08,50 de girip 18,00 da çıkıyorum. Seni anlamak hiç zor değil. Ama böyle bir yaşam olmaz en azından 1 saat kendine ayırmalısın .

kendi halimi hatırladım. lise sondayken sabah 5'te kalkar, 6'da servise binerdim. 2'de okuldan dersaneye giderdim. akşam 9'da evde olurdum. çalışırken masada uyuyakalırdım.

o yıl annem ve babam boşandı, en yakın arkadaşım trafik kazası geçirdi. ÖSS'ye ağlayarak girdim ama kazandım ve okudum.

sen de başaracaksın!:54:

Bunları sadece sen yaşamıyorsun. Bi sürü genç aynı durumda. Bu şekilde düşünüp rahatlayabilirsin biraz olsun. Rakiplerini alt etmek için çalışabildiğin kadar çok çalışacaksın mecbur.

Valla ben de aynı durumdayım 18 yaşında iken üniversite için böyle dersanenin yollarını aşındırıyordum üni bitti şimdi 22 yaşındayım bu sefer de yeniden kpss için dersane yollarını aşındırıyorum ama bu sefer son olucak en azından onu biliyorum. Sen de Üniversiteye gireceğin anı düşün hep tatlım o aman bütün bu sıkıntıları unutacaksın emin ol.

Son düzenleme:
kardeşimde aynı durumda sınava hazırlanıyo,okuldan eve gelip,yemek bile yemeden koştur koştur dersaneye gidiyo..bende böyleydim zamanında 8 saat okulda ders ordan doğru dersane 4 saat,sonrada 2 saat etüt...şimdi üniv bitti.ama ing kursuydu kpss siydi yine aynı tempo devam.
sadece sen yaşamıyosun bunu,bi yerlere gelmek isteyen herkes aynı durumda maalesef:5:

Hafta içi 3 gün stajım var 08.00 - 18.00 10 saat.
2 gün okulum var ögleden sonra çıkıyorum.
Üstüne etütlerim var.
Hafta sonu dersanem var.
Çözmem gerekenbi ton soru var ve zamanım yok.Televizyonu en son 10 gün önce filan izleyebildim.
Evet çok zor bi sene.Sonu güzel olacaksa 1 sene hayattan kopalım.

merhaba herkese... hepinize çok çok teşekkür ederim kiminiz benim zor durumumu paylaştığınızı,kiminiz bu günleri atlattığınızı yazmışsınız içimi rahatlattınız. bugün okula gitmiyorum pazartesi denemem var ona çalışacağım rapor alacağım. o yüzden boş vakit buldum yazabiliyorum.
ben de hukuk istiyorum ankara hukuk ya da gazi hukuk. eğer çalışmalarımın karşılığını yüzde yüz alabilirsem -biliyorum çok zor- bilkent burslu istiyorum. bugüne kadar hep okulumun birincisi oldum hep parmakla gösterilen bir öğrenci oldum, annemle babam ayrı kendimi bildim bileli, bu yüzden ayakta durmam gerektiğini adımı öğrendiğim günden beri aklıma kazıdım, annemin yaşadıklarını gördükten sonra hele. bir erkek arkadaşım var o da hukukta okuyor ne kadar tartışmalarımız olsa da bana çok destek oldu bu dönemlerimde, ama en büyük destekçim hepinizin olduğu gibi benim de anneciğim... bu klavyenin tuşlarına basarken bile içimde bir şeyler kopuyor, kimilerine saçma gelir bir sınavı böyle abartmak ama sizler de tecrübeli olduğunuz için beni anlarsınız ki bu sadece bir sınav değil, geleceğini şekillendirmenin bir aracı bu. çok nadir girebilsem de internete,girdikçe buraya yazacağım yaşadıklarımı, sonra da sınav sonuçları açıklandığında size müjdemi vereceğim.
günde 400 soru altına düşmüyorum netlerim çok iyi gidiyor moralim bu aralar oldukça iyi. hepinize tekrar teşekkür ederim ve benimle aynı kaderi paylaşan tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim, fikir alışverişi yapmak isterim çalışma stratejileriniz gibi konularda

Aynı sorun bendede var 3 gün staj 2 gün okulda.Stajdan çıkıp etüte gidiyorum.Üstelik sayısalcıym sayısal desen hiiç yok elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.Çok bunaldığımda oluyor olmuyor değil,ama üniyi kazanmak için yapmalıyım başka çarem yok. :(

hadi bakalım kızlar ben dersaneye bu kadar net yeter... akşam vaktim olursa görüşmek üzere, herkese sabır ve başarı :)

merhaba arkadaşlar... nasılsınız? beni sorarsanız gayet iyiyim, netlerimde az da olsa bi yükselme oldu. yıl sonuna kadar böyle devam ederse, gayet güzel bir iş çıkarıcam :))

Sabırlı olman çok önemli, bundan 2 yıl önce bende aynı şeyleri yaşıyordum.
Sabah 5'te kalkar 6:15'te otobüse biner 7:00 da okulda olurdum. 14:00 da okuldan çıkar dersaneye gider 18:30 a kadar ders çalışırdım. Aklıma geldikçe dişlerimi gıcırdatıyorum ancak şuan ne mi yapıyorum. İstediğim üniversitede olamasamda (ailem yüzünden) istediğim bölümü okuyorum. Ben de meslek lisesi çıkışlıyım ve yabancı dili çok istiyordum. Azmettim başardım.
YGS/LYS derdin bitince kendine şöyle uzun ve güzel bir tatil hediye et, ben onu da yapamamıştım.

istediğim okulda, istediğim bölümde okumayı çoook istiyorum... sana da çok başarılar diliyorum:) ben de atlatıcam umarım bu zorlu sınavı, senin gibi tavsiyeler veririm benden küçüklere:)

Back
X