- 25 Mayıs 2018
- 748
- 366
- 33
- Konu Sahibi mellifluous
-
verdigim aralarda buraya giriyorum normal degil mi 7/24 ders mi calısayımSen sınava çalıştın mı ki? Ne zaman girsem burdasın.
ablalarım biliyosunuzdur az kaldı üniversite sınavına. artık ine çıka bir sürecin sonuna geldik. yalnız bende gün yaklaştıkça bir stres başladı. sanki böyle bildiklerimi unutacakmışım gibi saçma sapan bir his var içimde gerçekten yenemiyorum bunu.
zaten herkes denemelerde yaptığından daha düşük yapıyosun normal sınavda çünkü stres oluyo falan diyo. benim netlerimi korumam gerek. böyle ağlıcak gibi hissediyorum yapamayınca. bu çok korkutuyo beni. anksiyetem de var zaten.
sizce nasıl bunu aşabilirim?
netlerimi korursam istediğim yer gelir ama düşürürüm diye korkuyorum çok sınırdaÖnemli olan sıralama. Herkes daha düşük yaparsa sizin için bir şey değişmez. Bazı yıllar sorular zor olur puanlar düşer, bazı yıllar kolay olur yükselir. En azından benim zamanımda öyleydi.
Denemeleriniz istediğiniz gibi gidiyorsa problem yok. İstediğiniz gibi değilse de bir sonraki sene tekrar denersiniz şansınızı. Ordan bakılınca 1 yıl kayıp gibi görünüyor biliyorum ama inanın bir kaç yıl sonra hiçbir önemi kalmayacak hatırlamayacaksınız bile.
Sizin eski konularınızı hatırlıyorum sanırım korona endişeniz falan da vardı. O yüzden gereksiz stres yaptığınızı düşünüyorum. Bildiklerinizi unutmazsınız, sınav çoktan seçmeli zaten en azından sözel bölümler için şıklarda görünce aklınıza gelir :) Hatta biraz daha detaya gireyim ben geçen sene spor olsun diye üniversite sınavına girdim. Normalde ösym sınavlarında iyiyimdir, Alese çalışmadan ilk girişimde 90 üstü almıştım ve ales dahil hiç bir ösym sınavında süre sıkıntısı yaşamamış bir insandım ama geçen sene ilk kısımda fene neredeyse bakmamama rağmen çok zor yetiştirdim sınavı. Bu sene fazla süre vereceklermiş sanırım ama yine de süreniz yetmezse falan stres yapmayın sınavın ortasında, beni hatırlayın :) Yapabileceğinizi düşündüğünüz sorulara odaklanın.
çikolata/şeker tavsiye edilmiyo aslında çünkü glikoz beyinde kısa süreli açılma uzun vadede uyuma yapıyo yani ilk yarım saat beyin besinleniyo uyanıyosa sonrasında yemekten sonra uyku moduna geçiyo.Ha bi de sınav sabahı 2 kare bitter çikolata yemiştim ben.Enerji ve mod açısından iyi geldiğini düşünüyorum.
netlerimi korursam istediğim yer gelir ama düşürürüm diye korkuyorum çok sınırda
çok teşekkür ederim❤Ona yapabileceğiniz bir şey yok tabi çıkabilir de düşebilir de ama dediğim gibi sıralama önemli olan. Ama siz acaba netlerim düşer mi ye takılıp stres yaparsanız gerçekten düşebilir de o yüzden elinizden geleni yapın ve buna inanın yeterli. Ben üniversite sınavında beklediğimden kötü net yapmıştım yani hiç yapmadığım kadar kötü değildi ama kötü geçen denemelerim gibiydi. Ama sıralamam beklediğimden ve istediğimden çok çok iyi geldi.
Olur da istediğiniz gibi gitmezse sınav dediğim gibi bir sonraki sene sınava girmek de çok kötü bir durum değil. Yani sizi bu sene üniversiteye gitmeye zorlayan bir şey yoksa ailevi sebepler vs. en kötü (ki kötü değil sadece size öyle görünebilir) ihtimalle bu seçenek var. Bir de her şeyin hayırlısı olsun. İstediğiniz yer olup gittiğinizde mutlu olamayabilirsiniz ya da başka yere gittiğinizde mutlu olabilirsiniz. Okulun adına yerine puanına bakıp bir şeyler isteniyor ama içine girince neler olacağını kimse bilemiyor. Biraz şans biraz kısmet. Yolunuz açık olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?