• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınav stresim yetmiyormuş gibi..(Fikirlerinize ihtiyacım var)

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Merhaba kızlar. Konuyu nereye açacağımı bilemedim ama düşündüm ki bana en iyi yardımcı olabilecek yer burası.
Bu sene 12. sınıfım , ygs ye girdim ve Lys ye hazırlanıyorum ancak okulda gelişen bir takım ters olaylar yüzünden 2 haftaya kadar bir proje hazırlamam gerekiyor.
Kimya, Fizik yada Biyoloji dalı olması fark etmez ama eğer bu projeyi bitiremezsem alacağım not sayesinde okul puanı falan kalmayacak ortada. (Böyle bir dönemde bunlar nasıl oluyor, nasıl bir sorumsuzluk o ayrı bir tartışma konusu tabiki) .
Şimdi ben sizden "Hayatınızda olsaydı iyi olurdu yada şunu araştırsan ilginç olurdu." diyebileceğiniz konu başlıkları yada fikirler istiyorum. Kısacası bir proje konusu.
İnanın benim için o kadar önemli ki fikirleriniz. Bu dallarla alakanız olsun yada olmasın.. Sonuçta her proje günlük hayata seslenmeli.
Günlerdir düşünüyorum, sizden de yardım almaya karar verdim. Ne kadar çok beyin o kadar fikir. Yoksa tüm emeklerim boşa gidecek bir okul yönetimi yüzünden :kkk: :14: ..
Sınav stresim yetmezmiş gibi bir de bunu çıkardılar. İnanın panik havasından tüm dengem kayboldu.
Emin olun fikirleriniz "kaderim" diyebileceğim kadar önemli bir noktada yardımcı olacak.
Şimdiden teşekkür ederim. :48:

Bir yerde okumuştum kokularla ilgili bir şeydi. İnsan bedeninin hangi kokuda daha huzurlu olduğu, daha rahat uyuduğu ile ilgiliydi. Sanırım biyolojiye girer.
Yardımcı olabilir mi bilmiyorum ama söylemek istedim..

Edit: Bir de konu açılmıştı hatırlamıyorum hangisi olduğunu orada kan grubu ile örnek verilmişti. Kan grupları insan davanışlarında, kilo vermede vs çok önemli etkenmiş. Bu biraz geliştirilerek kullanılabilir belki...

Son düzenleme:
canım projeyi deneylerle göstermen gerekli mi yoksa sadece teorik olarak hazırlayıp mı vereceksin ona göre fikirler yazayım :34:

Şimdilik fikrim teori üzerine. Çünkü deney ve gözlem için pek fazla zamanım yok :(

biyoloji konusunda antibakteriyel sabunların güvenilirliği (bakterileri ne derecede yok ediyor) hakkında bir deney planlayabilirsin biz bunu deney olarak yapmıştık bölüme başladığımızda, fikir hoşuna giderse detayını anlatayım canım.

biyoloji konusunda antibakteriyel sabunların güvenilirliği (bakterileri ne derecede yok ediyor) hakkında bir deney planlayabilirsin biz bunu deney olarak yapmıştık bölüme başladığımızda, fikir hoşuna giderse detayını anlatayım canım.

Fikir çok güzelmiş. Acaba bunların deneyi yapılıyor mu diye bir ara aklıma gelmişti . Detayını paylaşır mısınız mümkünse ? :)

Fikir çok güzelmiş. Acaba bunların deneyi yapılıyor mu diye bir ara aklıma gelmişti . Detayını paylaşır mısınız mümkünse ? :)

tabi ki yapılıyor, lisede böyle şeyler yoktu benim zamanımda şimdi bilemem ünide yaptığımız bir deneydi kısaca anlatayım, bakteri yetiştirilen plate (bakteri yetiştirmeye yarayan deney malzemesi) lerden birine önce yıkamadığımız elimizi dokunduruyoruz ve kapatıyoruz kapağını, başka bir plate e normal bir sıvı sabunla yıkadığımız elimizi sürüyoruz ve kapatıyoruz kapağını, sonra elimizi telefona falan dokundurup kirletip bu sefer antibakteriyel sabunla yıkıyoruz ve başka bir plate e sürüyoruz parmaklarımızı, bütün plateler gece boyu bekliyor ve ertesi gün plate lerdeki bakteri kolonilerini mikroskopla sayıyoruz böyle noktacık şeklinde oluyorlar, bu sayede hangi sabun % kaç etkili oluyor bakterileri öldürmede anlamış oluyoruz, biz deney sonucunda antibakteriyel sabunların pek de başarılı olmadığını bulmuştuk; sıvı sabunla aynı etkiyi yapmıştı nerdeyse, marka vermem belki sorun olur diye yazmıyorum fakat sen deney yapmayacaksan sadece nasıl yapabileceğini ve amacını yazarsın kısaca, bu arada o plate lerin içinde bakterilerin beslenebileceği agar denen bir madde var detay yazmanı isterlermi bilmiyorum ama sen bakteri yetiştirme düzeneği diyebilirsin kısaca :34:

tabi ki yapılıyor, lisede böyle şeyler yoktu benim zamanımda şimdi bilemem ünide yaptığımız bir deneydi kısaca anlatayım, bakteri yetiştirilen plate (bakteri yetiştirmeye yarayan deney malzemesi) lerden birine önce yıkamadığımız elimizi dokunduruyoruz ve kapatıyoruz kapağını, başka bir plate e normal bir sıvı sabunla yıkadığımız elimizi sürüyoruz ve kapatıyoruz kapağını, sonra elimizi telefona falan dokundurup kirletip bu sefer antibakteriyel sabunla yıkıyoruz ve başka bir plate e sürüyoruz parmaklarımızı, bütün plateler gece boyu bekliyor ve ertesi gün plate lerdeki bakteri kolonilerini mikroskopla sayıyoruz böyle noktacık şeklinde oluyorlar, bu sayede hangi sabun % kaç etkili oluyor bakterileri öldürmede anlamış oluyoruz, biz deney sonucunda antibakteriyel sabunların pek de başarılı olmadığını bulmuştuk; sıvı sabunla aynı etkiyi yapmıştı nerdeyse, marka vermem belki sorun olur diye yazmıyorum fakat sen deney yapmayacaksan sadece nasıl yapabileceğini ve amacını yazarsın kısaca, bu arada o plate lerin içinde bakterilerin beslenebileceği agar denen bir madde var detay yazmanı isterlermi bilmiyorum ama sen bakteri yetiştirme düzeneği diyebilirsin kısaca :34:

Biyoloji öğretmenlerimden de yardım alırsam daha da geliştirmiş olurum diye düşünüyorum. Hemen not aldım fikirlerim arasına. Çook teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz :)

Başka fikirleriniz varsa merakla bekliyorum kızlar.. :56:

Son düzenleme:

Benim aklıma henüz bi şeyler gelmedi ama bu iyiymiş.

Bir fikir uretemedim ama basarilar demek icin yazayim dedim :)
Ben de o lanet sinava hazirlaniyorum
Umarim guzel bir fikir bulursun :)

Biyoloji ile ilgili guzel bir projede gebelik olabilir canm. Yani ovulasyondur sudur budur.. bebek gelişimi muazzam birşey .hem cok rahat ulasabilecegin guzel tanitimlar bulabilirsin..bebegin oluşması ve doğuma kadarki biyolojik süreç .. sinav arasinda rahatlikla merakla ve zevkle hazırlayacagin bir proje olur..

günümüzde enerji ciddi bir problem.atıkların enerjiye dönüştürülmesini araştırabilirsin.

Biyoloji ile ilgili guzel bir projede gebelik olabilir canm. Yani ovulasyondur sudur budur.. bebek gelişimi muazzam birşey .hem cok rahat ulasabilecegin guzel tanitimlar bulabilirsin..bebegin oluşması ve doğuma kadarki biyolojik süreç .. sinav arasinda rahatlikla merakla ve zevkle hazırlayacagin bir proje olur..

Bunu düşündüm ancak inceleme yada sunumdan çok yeni bir şeylere yani üretilmiş bir fikre, sonucundan yeni şeyler çıkabilecek bir projeye ihtiyacım var. Eğer kanıtlayabilek yada yeni bir şey keşfedebilecek kadar geliştirirsem neden olmasın. Fikriniz için çok teşekkür ederimm. Umarım geliştirebilirim :)

günümüzde enerji ciddi bir problem.atıkların enerjiye dönüştürülmesini araştırabilirsin.

Maalesef bunu yapan bir grup var. Ama başka bir şekilde üretirsem projeye katılabilir. Oldukça güncel bir konu çünkü. Çok teşekkür ederim fikriniz için :)

Bu arada bu antibakteriyel sabun olayının okulda zaten yapılacağını söyledi öğretmenlerimden biri. Amaç fikri sabote etmek mi yoksa gerçekten öyle mi bilmiyorum ama ciddi manada üzüldüm :(

Son düzenleme:
Back
X