Sınav

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.920
3.296
133
Arkadaşlar,
Lisede uluslararası bir programda okudum fakat notların toplamı yeterli gelmediği için programın diplomasını alamadım.
Yarın ve Cuma günü notumu yükseltmek için sınava gireceğim. Bu sınava 3 kez girme hakkım var ve zannedersem bu iki sınav benim son şansım.
Tabii ki çok gerginim. Annem de gergin. Hayatım bu sınava bağlı.
İşin acısı geçen sene yine girdim bu sınava.. fakat iyi geçti diye sevindiğim sınavın sonucu gelince iyi geçmek şöyle dursun notumun düştüğünü gördüm :( neyse ki program not yükseltme sınavında notunuzu düşürürseniz düşen notu saymıyormuş da aynı kaldı.
Fakat şimdi ben bu sınavdan sonra da diplomayı alamazsam annem çok büyük hayal kırıklığına uğrayacakmış. Hani küsüp konuşmamazlık etmezmiş ama işte o hayal kırıklığı yok mu :( eminim bana soğuk olacak bir süre.
Daha sınava girmedim, geçtim mi geçemedim mi onu bile bilmiyorum ama şimdiden çok gerildim :( yurtdışında okumama rağmen yazın mecbur Türkiye’de olacağım ve o soğuk halini göreceğim.. ne olur beni sakinleştirin :(

Eğer siz gerçekten çalışıp elinizden geleni yaptıysanız kazanamadığınız durumda yapacak bir şey yok. Anneniz de dünyanın sonu gibi davranmasın. Onun bu baskısı belki de sizi geriyor ve başarısızlıkla sonuçlanıyor. O yüzden bunları düşünmeden rahat kafayla sınava girin. Üniversite sınavını kazanamadığı için canına kıyanlar var. Lütfen siz elinizden geleni yapın ama hayatı zindan etmeyin kendinize. Olmuyorsa da vardır bir hayır. Başarılar.

Eğer siz gerçekten çalışıp elinizden geleni yaptıysanız kazanamadığınız durumda yapacak bir şey yok. Anneniz de dünyanın sonu gibi davranmasın. Onun bu baskısı belki de sizi geriyor ve başarısızlıkla sonuçlanıyor. O yüzden bunları düşünmeden rahat kafayla sınava girin. Üniversite sınavını kazanamadığı için canına kıyanlar var. Lütfen siz elinizden geleni yapın ama hayatı zindan etmeyin kendinize. Olmuyorsa da vardır bir hayır. Başarılar.
Şimdi bu sınavın ilk oturumunda bir kaç İngilizce metin veriliyor ona göre soruları cevaplıyorsunuz. İkinci oturumda iki soru var. Birinci soruda bir kaç konu veriliyor, seçtiğiniz bir konuda soruda yazan türde İngilizce yazı yazıyorsunuz. İkinci sorusunda ise herhangi bir cümle vermiş bu cümleye katılıp katılmadığınızı istediğiniz bir yazı türüyle İngilizce açıklıyorsunuz. Yani ne yapılabilecekse yaptım ama işte sonuçta çalışacak bir şey de yoktu Kİ fazla :(

Şimdi bu sınavın ilk oturumunda bir kaç İngilizce metin veriliyor ona göre soruları cevaplıyorsunuz. İkinci oturumda iki soru var. Birinci soruda bir kaç konu veriliyor, seçtiğiniz bir konuda soruda yazan türde İngilizce yazı yazıyorsunuz. İkinci sorusunda ise herhangi bir cümle vermiş bu cümleye katılıp katılmadığınızı istediğiniz bir yazı türüyle İngilizce açıklıyorsunuz. Yani ne yapılabilecekse yaptım ama işte sonuçta çalışacak bir şey de yoktu Kİ fazla :KK43:
Peki bu sınavda sadece Ingilizce mi ölçülüyor? Onun dışında yazdığınız fikirler, yaratıcılık, yorumlama, sentezleme, bilgi verme gibi diğer beceriler de önemli mi? Bilemedim Allah zihin açıklığı versin. Yine de dünyanın sonu değil. Ben alese ilk girdiğimde stresli olduğum için kazanamıştım. Ikinciye girerken bir gün önce taşikardiye benzer bir şey yaşadım. Amaaan dedim sınavın canı cehenneme diyerek girdim. Daha yüksek alıp kazanmıştım.:KK9:

Peki bu sınavda sadece Ingilizce mi ölçülüyor? Onun dışında yazdığınız fikirler, yaratıcılık, yorumlama, sentezleme, bilgi verme gibi diğer beceriler de önemli mi? Bilemedim Allah zihin açıklığı versin. Yine de dünyanın sonu değil. Ben alese ilk girdiğimde stresli olduğum için kazanamıştım. Ikinciye girerken bir gün önce taşikardiye benzer bir şey yaşadım. Amaaan dedim sınavın canı cehenneme diyerek girdim. Daha yüksek alıp kazanmıştım.:KK9:
Benim bu programda aldığım 6 ders vardı ama ben notumu yükseltmek için İngilizce dersinin sınavına girmeye karar verdim. Hepsi önemli. Dilbilgisi, kelime bilgisi, açıklama yeteneği vs.
Belki bana da aynı şey olur :D

Yanı ne diyeceğimi bilemedim. Aileniz maddi manevi zorlanarak sizi okuttu ise sizin de onun karşılığını vermeniz gerekir. Dünyanın sonu mu değil ama ben de bir anneyim ve üzülürüm açıkçası

Yanı ne diyeceğimi bilemedim. Aileniz maddi manevi zorlanarak sizi okuttu ise sizin de onun karşılığını vermeniz gerekir. Dünyanın sonu mu değil ama ben de bir anneyim ve üzülürüm açıkçası
Şöyle diyeyim, geçemeyeceğimi iddia ettikleri tüm dersleri geçtim. Hani bu sebepten ben ortada bir ihmal olduğunu sanmıyorum karşılığını verdiğimi zannediyorum aslında tek sorun toplam puanın yetmemesi :( yoksa kaldığım bir ders de yok

Back
X