Topik açmayı düşünürken açmasammı diye düşünüyodum ama gerçekten bunu yapmakla çok çok iyi yapmışım :) örnekleri görmek duymak inanılmaz motive etti beni. evet tmyim matematikle aram bu sene iyi sayılır başta sıkı tuttuğum için :) ama geometrim maalesef çok kötü vasat hatta sevemiyorum bir türlü. ben küçüklüğümden beri çok uyku seven bi insanım ve dayanamıyorum uykusuzluğa ders çalışma hevesim var ama uykuya yenik düşüyorum sizce bu konuda ne yapabilirim bu arada inşallah bende sizin gibi olurum istediğim yeri kazanırım inşalllahh
Geometri -sen de biliyorsundur- sadece çok fazla soru çözmekle anlaşılabilecek bir ders
Mümkün olduğunca çok soru çözmeye çalış
Yapamadıklarını mutlaka dersanedeki ya da okuldaki hocalarına sor
Sorulabilecek soru tipi sınırlı olan bir ders olduğu için ne kadar fazla soru tipi görürsen o kadar başarılı olursun
Son sınıfta analitik geometri göreceksin,bilmiyorum sistem değişti mi ama biz son sınıfta görmüştük
Analitik geometriyi en baştan sıkı tut 8 sorun garanti olsun
Zaten çoğunlukla kimse analitik geometriye ağırlık vermiyor önemsemiyor sınavda da yapmıyor
O yüzden o soruların eleyici gücü daha fazla
Çok bilinen çalışılan bir geo.konusunu doğru cevap vermekle az çalışılan ve sınavda fazla kişi tarafından çözülmeyen bir geo.konusu arasında çok fark var
Atıyorum bilinen bir konunun sorusunu doğru cevap verirsen 1 kişinin,ama önemsenmeyen bir konunun sorusunu çözersen 5 kişinin önüne geçersin
O yüzden analitik geometri ve uzay geometrisi çok önemli
Uyku konusunda ben de çok sıkıntı çekmiştim,özelikle sabah uykusunu çok sevdiğim için uyanamazdım
Uyku düzenini verimli çalışabildiğin saatlere göre ayarla
Sanıldığı gibi erken yat erken kalkarsın gibi bir durum yok,uyku uykuyu getiriyor ne kadar erken yatarsan sabah o kadar zor uyanıyorsun
Okuldan veya dersaneden geldiğimde birkaç saat uyurdum ben
Gece daha iyi çalıştığım için geç yatardım ve dediğim gibi sabah da daha dinç kalkardım
Okuldan geldiğin zaman uyumak insana iyi geliyor
1 saat uyu,kalk kahveni yap derse başla
Çok abartmamak şartıyla enerji içeceği de içebilirsin
Umarım hedefine ulaşırsın :)