- 17 Şubat 2012
- 1.609
- 56
- 163
- Konu Sahibi bulutlarpembedir
-
eger ozel bir universteye giricek paran yoksa once oturup calısıcaksın sonra geziceksin
sende universte stresi gormuyorum demek ki ya 1sin ya 2 ama bunlar lisenin en onemli yılları simdiden konuları oturtman lazım fırsatın varken tecrube ettim soyluyorum oyle ders notlarına cok guvenme bence ben de gram calısmazdım ama yuksek notlar alırdım ama bunlar bir sure sonra unutuluyor guzel bir universte icin guzel calısmak lazım :))
hmm bak canım ben anadolu lisesindeyim o kaddar yuklenıyolar ki anlatamam yani sınavlar bitiyor bir hafta sonra tekrar baslıyor sozlu notumuzu olusturcak 3 sınav oluyoruz sınavdan once denemeler bilmem neler bide ben sayısalım ugrasmam gereken 11 ders kafayı yedim yaniben 2 sene sonra rahatlıcamı dusunuyorum beu havalarda bu hissettigin normal ama bence once derslerine calısıp cıkmalısın dısarı
zatenn dediğin gibi yapıyorumm canım :) önce derslerimee çalışıyorum yazılılarrım bitiyor o yazılıların stresini atıyorum. sonra gene başlıyorr yazlılar. muhasebe bölümünü okuyorum. hocamız bayağı bii zorr soruyor ama güzel ders anlatıyor. hatta üst sınıfların muhasebe hocaları bayağı bi şaşırıyor. nasıl yapabiliyorsunuz siz onları ya sınıf notlarınız nasıl peki diyor. söyleyince bayağıı bi şaşırıyor. sınavda 10 tane soru var diyelim, zaten sınav süresi 40 dk. bir sorular soruyor. içeriğine iniyorsun önce asgari geçim indirimini sonra asgari geçimin ailesine düşeceği payı, işletme defterini vs. gibi hesaplıyorsun bu böyle bir soru. zaten bu soru 40 dkmızı alıyor. bnun yanında başka sorularda oluyor tabiii.
zaman nasıl yetişcek diyee hocaayaa isyann ediyoruz. ama bi şekilde yapıyoruz.
bizede aynı seyi yapıyolar bizim su sozlu notunu etkiyelen sınavlardan birinde 5 soru olması gerekiyor bir derste 2 dersten sınav oluyoruz yani mesela fizik kimya 40 dk ve kimya sınavında hoca 20 soru sormayı dusnuyomus 20 dk da ve kimya uzun islemler gerektiriyor ayrıca bitirdiginde fizigi alamıyorsun 20dk dolması gerek ne sacma bi isse anlamadım zaten sozlu dedigin seyi nşye yazılı yapıyosun ki :
Oturup çalışacaksın tabiki...Geleceğini düşün.
Aferin sana,akıllı bi kızsın sen.Bilinçlisin,o zaman birazcık daha çalışacaksın.
canım ben bir öğretmen olarak ana tabi ki çalışmanı tavsiye edeceğim lise nasılsa biter artık lise diplomasının hiçbir önemi kalmadı diyebilirim eskiden çoğunluk ilkokul mezunuydu şimdi lise,artık liselerde zorunlu oluyor eee demekki liseyi bitirmek çok ta önemli olmayacak.tabi amacın bir meslek sahibi olmak özelliklede üniverste kazanmaksa çok iyi öğrencilik yapmalısın ve çalışma alışkanlığı kazanmalısın,sadece liseyi bitirmekse amacın meraketme kesin bitirirsin,emeksiz hiçbişey yok bu hayatta ,gençsiniz gezmek eğlenmek istiyosunuz çalışmak zor geliyor anlıyorum canım ama öncelikleriniz olun hayatta derim.herşeye zaman ayırmayı ve bunu ayarlamayı bilirsen hayat boyu mutlu ve rahat edersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?