sınavlar,sınavlar sınavlar... :( off

bulutlarpembedir

30.06.2010 ∞
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2012
1.609
56
163
selam kızlar. benimde bir derdim varr :( ben bunu artık dert gibi görüyorum. çok fazla sıkıntıya gelemiyorum okulların kapanmasına 1,5 ayy kaldııı... fakat şuu sınavlarr beniii öldürüyor :( hava çok güzell çıkıp gezesimm varr ama sınavlarımda var :( sınava çalışmak istemiyorum. kendi kendime çalışmayayım diyorum bu sefer içimde kötüü bir hiss oluşuyor. sınavım var diye de kendimi çok kasıyorummm :( azz kaldıı şuu mayıs ayınıda bitirelim diyorum öyle öyle çalışmaya başlıyorum. öyle fazla evde duran biriside değilim. her pazar dışarıya çıkıyorm. bnun yanında bi lise öğrencisi olarak derslerim gayt güzel. 1. dönem teşekkür aldımm hattaa :S ama kızlar şu sınavların olacağı günn çok çok sıkılıyorumm :( napcam bennnn :14:

eger ozel bir universteye giricek paran yoksa once oturup calısıcaksın sonra geziceksin
sende universte stresi gormuyorum demek ki ya 1sin ya 2 ama bunlar lisenin en onemli yılları simdiden konuları oturtman lazım fırsatın varken tecrube ettim soyluyorum oyle ders notlarına cok guvenme bence ben de gram calısmazdım ama yuksek notlar alırdım ama bunlar bir sure sonra unutuluyor guzel bir universte icin guzel calısmak lazım :))

eger ozel bir universteye giricek paran yoksa once oturup calısıcaksın sonra geziceksin
sende universte stresi gormuyorum demek ki ya 1sin ya 2 ama bunlar lisenin en onemli yılları simdiden konuları oturtman lazım fırsatın varken tecrube ettim soyluyorum oyle ders notlarına cok guvenme bence ben de gram calısmazdım ama yuksek notlar alırdım ama bunlar bir sure sonra unutuluyor guzel bir universte icin guzel calısmak lazım :))

meslek lisesi olduğumdan sınavsız 2 senelik geçiş hakkım var zaten. sıkıntıya gelemem benn öylee fazla zaten düz liseleriyle meslek liseleri eşit oldu.

hmm bak canım ben anadolu lisesindeyim o kaddar yuklenıyolar ki anlatamam yani sınavlar bitiyor bir hafta sonra tekrar baslıyor sozlu notumuzu olusturcak 3 sınav oluyoruz sınavdan once denemeler bilmem neler bide ben sayısalım ugrasmam gereken 11 ders kafayı yedim yani :D ben 2 sene sonra rahatlıcamı dusunuyorum beu havalarda bu hissettigin normal ama bence once derslerine calısıp cıkmalısın dısarı

hmm bak canım ben anadolu lisesindeyim o kaddar yuklenıyolar ki anlatamam yani sınavlar bitiyor bir hafta sonra tekrar baslıyor sozlu notumuzu olusturcak 3 sınav oluyoruz sınavdan once denemeler bilmem neler bide ben sayısalım ugrasmam gereken 11 ders kafayı yedim yani :D ben 2 sene sonra rahatlıcamı dusunuyorum beu havalarda bu hissettigin normal ama bence once derslerine calısıp cıkmalısın dısarı

zatenn dediğin gibi yapıyorumm canım :) önce derslerimee çalışıyorum yazılılarrım bitiyor o yazılıların stresini atıyorum. sonra gene başlıyorr yazlılar. muhasebe bölümünü okuyorum. hocamız bayağı bii zorr soruyor ama güzel ders anlatıyor. hatta üst sınıfların muhasebe hocaları bayağı bi şaşırıyor. nasıl yapabiliyorsunuz siz onları ya sınıf notlarınız nasıl peki diyor. söyleyince bayağıı bi şaşırıyor. sınavda 10 tane soru var diyelim, zaten sınav süresi 40 dk. bir sorular soruyor. içeriğine iniyorsun önce asgari geçim indirimini sonra asgari geçimin ailesine düşeceği payı, işletme defterini vs. gibi hesaplıyorsun bu böyle bir soru. zaten bu soru 40 dkmızı alıyor. bnun yanında başka sorularda oluyor tabiii.
zaman nasıl yetişcek diyee hocaayaa isyann ediyoruz. ama bi şekilde yapıyoruz.

zatenn dediğin gibi yapıyorumm canım :) önce derslerimee çalışıyorum yazılılarrım bitiyor o yazılıların stresini atıyorum. sonra gene başlıyorr yazlılar. muhasebe bölümünü okuyorum. hocamız bayağı bii zorr soruyor ama güzel ders anlatıyor. hatta üst sınıfların muhasebe hocaları bayağı bi şaşırıyor. nasıl yapabiliyorsunuz siz onları ya sınıf notlarınız nasıl peki diyor. söyleyince bayağıı bi şaşırıyor. sınavda 10 tane soru var diyelim, zaten sınav süresi 40 dk. bir sorular soruyor. içeriğine iniyorsun önce asgari geçim indirimini sonra asgari geçimin ailesine düşeceği payı, işletme defterini vs. gibi hesaplıyorsun bu böyle bir soru. zaten bu soru 40 dkmızı alıyor. bnun yanında başka sorularda oluyor tabiii.
zaman nasıl yetişcek diyee hocaayaa isyann ediyoruz. ama bi şekilde yapıyoruz.

bizede aynı seyi yapıyolar bizim su sozlu notunu etkiyelen sınavlardan birinde 5 soru olması gerekiyor bir derste 2 dersten sınav oluyoruz yani mesela fizik kimya 40 dk ve kimya sınavında hoca 20 soru sormayı dusnuyomus 20 dk da ve kimya uzun islemler gerektiriyor ayrıca bitirdiginde fizigi alamıyorsun 20dk dolması gerek ne sacma bi isse anlamadım zaten sozlu dedigin seyi nşye yazılı yapıyosun ki ::D

bizede aynı seyi yapıyolar bizim su sozlu notunu etkiyelen sınavlardan birinde 5 soru olması gerekiyor bir derste 2 dersten sınav oluyoruz yani mesela fizik kimya 40 dk ve kimya sınavında hoca 20 soru sormayı dusnuyomus 20 dk da ve kimya uzun islemler gerektiriyor ayrıca bitirdiginde fizigi alamıyorsun 20dk dolması gerek ne sacma bi isse anlamadım zaten sozlu dedigin seyi nşye yazılı yapıyosun ki ::D

aslındaa bakk sınavda yapabiliyorum. genellikle zaten işlemli soruyorlar ama zaman yetmiyor :)

Oturup çalışacaksın tabiki...Geleceğini düşün.

çalışmıyorum dmedim ki çalışasım gelmiyor ama bir şekilde çalışıp yapabiliyorum :) okulumda da gayet başarılı bir öğrenciyim kendi kendime strese sokuyorum :( o sınav günü geldiğinde ağlayasım geliyor psikolojim mi bozldu anlamadım kı :S fazla strese gelemiyorum yapım bu. sadece ben değil sınıftaki bazı arkadaşlarımda böyle. tabii düşünerek bişey olmaz çalışmamız lazım. hatta çalışıp dua edip gerisini Allah'a bırakıyorum sonuçta ben elimden gelenii yapıyorumm Allah'a şükürler olsun yazılılarımda gayet güzel geçiyor :nazar:

ama şuu sınav öncesi çok strese giriyorum. antidepresan kullanıyorum oda uykumu getiriyor. çalışamıyorum bu sefer onu da bıraktım. şimdi şöylede düşünüyorum en azından şu 1,5 ay dişimi sıkıyım ki yazınn rahat rahat keyfime bakayım. alttan derslerimle uğraşcağıma gezerimm diyerekk kendimiii heveslendirip çalışıyorumm :)

Aferin sana,akıllı bi kızsın sen.Bilinçlisin,o zaman birazcık daha çalışacaksın. ;)

zaten şuan ki motivasyonla gitsem 2. dönemde teşekkürr alırım bi lise için bu gerçekten zor. sadece şuu sınav zamanı yaklaşınca çalışmama isteğimi ve kendimi strese sokmamıı yenmem lazım. kitabı bi açtığımda kendimi derse veriyorumm zatenn :)

canım ben bir öğretmen olarak ana tabi ki çalışmanı tavsiye edeceğim lise nasılsa biter artık lise diplomasının hiçbir önemi kalmadı diyebilirim eskiden çoğunluk ilkokul mezunuydu şimdi lise,artık liselerde zorunlu oluyor eee demekki liseyi bitirmek çok ta önemli olmayacak.tabi amacın bir meslek sahibi olmak özelliklede üniverste kazanmaksa çok iyi öğrencilik yapmalısın ve çalışma alışkanlığı kazanmalısın,sadece liseyi bitirmekse amacın meraketme kesin bitirirsin,emeksiz hiçbişey yok bu hayatta ,gençsiniz gezmek eğlenmek istiyosunuz çalışmak zor geliyor anlıyorum canım ama öncelikleriniz olun hayatta derim.herşeye zaman ayırmayı ve bunu ayarlamayı bilirsen hayat boyu mutlu ve rahat edersin

canım ben bir öğretmen olarak ana tabi ki çalışmanı tavsiye edeceğim lise nasılsa biter artık lise diplomasının hiçbir önemi kalmadı diyebilirim eskiden çoğunluk ilkokul mezunuydu şimdi lise,artık liselerde zorunlu oluyor eee demekki liseyi bitirmek çok ta önemli olmayacak.tabi amacın bir meslek sahibi olmak özelliklede üniverste kazanmaksa çok iyi öğrencilik yapmalısın ve çalışma alışkanlığı kazanmalısın,sadece liseyi bitirmekse amacın meraketme kesin bitirirsin,emeksiz hiçbişey yok bu hayatta ,gençsiniz gezmek eğlenmek istiyosunuz çalışmak zor geliyor anlıyorum canım ama öncelikleriniz olun hayatta derim.herşeye zaman ayırmayı ve bunu ayarlamayı bilirsen hayat boyu mutlu ve rahat edersin

amacım aslında dış ticaret okuyup hava alanında çalışmak. sınav haftasındayız bayağıı bii yoğun ve stresli geçiyor yapacak bir şey yok illa ki çalışacağız sınavlara. aslında çalışmayı seviyorum. mesela kendimi derslere çok kaptırınca saat ne çabuk ilerlemişş diyorum. sadece kendimii çokk strse bunalıma sokuyorum. alttan dersimin olmamasına ve sınıfta kalmayacağıma eminim. hatta bazı öğretmenler "Hatice herşeyi mantığıyla ve doğru bir şekilde yürütüyor. eve gidip tekrar yapsa kolaylıkla okul birincisi olur ama eve gidip tekrar yapmıyor" diyorlar. çok sıkılırım benn öylee ayrıcaa vücudum hemen yoruluyor, kırılıyor kendimi çok yorgunn hissediyorum bu sefer. ama derslerimde gayet başarılıyım. öğretmenler arasında da sevilen birisiyim. sakın yanlış anlamayın kendimi övmüyorumm estağfurullah. sadece bunlara karşıı "benn niyee kendimi bu kadar strese sokuyorum" diye düşünüyorum. aslında sınıfta kalacağımdan değil bu stress çalışıpp yapamazsam diyee :14: mesela bazenleri oluyor o kadar çalışıyorum sınavdaa hepsini heyecandan karıştırıyorum bu sefer çalıştığım zamana yanıyorum ama 2.sinde başarıyorum. muhasebe sınavının perşembe günü ilk yazılısıydı. pazartesiden başladım çalışmaya çarşamba günü 5 saat çalıştım. 90 falan bekliyordum. 75 aldım. sözlümde 100 zaten. madem öğremensiniz söylemek istiyorum ozamn benimm şöyle bir şeyimde var bölüm dersim en yüksek notumm. ondan kolay dersler 3 ya da 4. düşünün beden 3, muhasebe 5 bu normal mi :D

canım her öğrencinin dönem dönem yaşadığı sıkıntılar bunlar bence stres yapmana gerek yok bizlerde öğrenci olduk ve bu dönemleri hep yaşadık onun için duygularından çok mantığını kullan çalırsam yaparım,ben herşeyi başarırım diye düşün önce kendine güvenmek...saatlerce çalışmana dahi gerek yok sadece düzenli çalış mesela hergün 1-2 saat çalış ama hergün olsun,umarım hayatta istediğin herşeye ulaşırsın.hedefin olsun yeter,çünkü hedefin varsa ona ulaşma yollarını bilirsin

Back
X