sinavlardan biktim.

enbuyukaskimsensin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
193
0
46
- Yurtdışı
son senem oldugu icin nerdeyse her hafta baska bir sinav cikiyor karsima. cok calisiyorum.
sosyal hayatim nerdeyse bitti.
evden okula okuldan eve.
bazen calistigimin karsligini alamiyorum, o zamanda "tamam artik yeter calissamda olmuyor" diyorum icimden.
ailem cok baskici yeni okul icin izin verdiler gibi, onlarin gözüne girebilmek icin kendimi hirpaliyorum resmen.
bugün yine bir sinav vardi, inek gibi calsitim diyebilirim ama yinede cok korkuyorum. :18:
hedeflerim var ama onlara ulasabilmem icin cok calismam lazim ama nedense icimden gelmiyor.
sizce motivasyonumu nasil arttirabilim???
kitaplara bakarken gözlerim karariyor ve ne yapacagimi sasiriyor yemek yemeye basliyorum, son zamanlarda kiloda aldim :27:

Son senen olduğundan dolayı doğaldır bu sıkıntılar.. Bende yaşadım zamanında.. Ama fazla sıkma kendini. Ne kadar sürmenaj olursan okadar kafan almaz alsa bile almamış gibi gelir sınavda aklına gelmez vs. Kendine güven yapıcam de. Ve son güne bırkma en az 3 gün önceden çalış. öss ye de çok sıkmadan hergün misal 2 saat çalış daha çok var sınava sıkılırsın..

Lisedeyken aynı sıkıntı bendede vardı ve bitecek sandım.

Sonra bi baktım 23 yaşındayım ve hala sınavlarla cebelleşiyorum Üni sınavları Kpss

Hayat sınav ve alışmak gerekiyor anlaşılan...

Ve bende aynı şeyi söylüyorum bıktım bu sınavlardan
:37:

Kimse bayıla bayıla ders çalışmıyordur herhalde. Ben de üniversitedeyim ve sınav haftasındayım.
Ve daha önümde bi sürü sınav da olacak üniversite harici.
Ne kadar istemiyor olsak da masa başına bi oturduk mu gerisi geliyor.
Bi de çalıştığın halde karşılığını alamıyorsan bazı zamanlar, bu durumun neden kaynaklandığını belirlemelisin.
Yanlış bi yöntem izliyorsan düzeltmelisin kendini.
Emeklerinin boşa gitmesi hiç hoş bi şey değil. :/
Eğer düzenli bi program oluşturursan, sosyal hayatın etkilenmez.
Sosyal hayatı sıfırlayacak ölçüde çalışmak da doğru değil zaten.
Oturup adamakıllı 2 - 3 saat çalıştın mı tamamdır.
Tabi kaç saat çalışman gerektiği kavramana ve hedeflerine göre değişir. Taş çatlasa günde 4 saat olsun, yine sosyal hayatın etkilenmez bence.

Back
X