Sınıf anneliği ve stres

Lut_ran

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
3.621
4.098
333
Sinif annesi oldugum günden beri cok stresliyim.
Ögretmene ayip olmasin diye devam ediyorum.ilkokul sınif annesi oldum kazara gibi birsey.Hayır demeye çekindiğimden.
Aile birliğinde yapilan toplantida hep para toplamaya ve maddiyata getirdiler konuyu.Rahatsiz oldum.Aile birligi, özel kutlama günlerinde, "şunlar alinacak, bunlar kesilip yapistiralacak" diye siniflari bize süsletiyorlar.Velileri yardima cagiriyorum 1 kisi zor geliyor. Herkes kaçıyor.Çocuklar kesip süslese o özel günün anlamini daha iyi kavramazlar mi? Aile birliğindeki kadınlar birbirlerine surekli "tatlım, tatlim." diyorlar.Hiç sevmedigin hitap sekli.Bana da dediler.Bu iş benim gibi hassas bir bünyeye uygun değil gibi.Devam edeyim mi yoksa birakayim mi bilemedim.Çok stresliyim.Pes etmekte istemiyorum.

Benim komşum yapıyor.. kadin hergun okulda ..evime zaman ayiramiyorum diyor.

Bayılıyorum bu sınıf annelerinin " şekerim çok yoğunum,biliyorsun sınıf annesiyim" sohbetlerine:kahve: Herkes de ogretmeni kirmamak için yapıyor bu işi ...yoksa kimse aranılan sorulan olmak,istediği an öğretmenle iletişime geçebilmek,okul idaresine yakın olmak istemiyor:63:

Dusunun yaptigim isin onlarin gozunde saygıdeğer bi yani bile yok.nelerle ugrastigimi emeklerimi kosturdugum isleri bilmiyorlar bir de bana çatan veliler bile var grupta.
Çocuguma vurmuslar niye önlem almiyorsunuz diye bana yaziyorlar

Verilen yükü tek başına ustlenmeyin.

Yapamam deyin . Siz bunlar için değil, sadece tek ağızdan öğretmenle iletişime geçmek için sınıf anneliği yapıyorsunuz.

Bana teklif ettiklerinde direkt hayır dedim. Zaten saçma geliyor. Herkes belirli gün ve saatte öğretmenle konusabilmeli.

Para toplanacaksa her hangi bir veli gorevlendirilebilir.

Ayrıca süsleme demişse öğretmen , cagiriyorsaniz gelmiyorlarsa öğretmenle konuşun , sıraya sokun. Her zaman iki , üç veli dönüşümlü bu işleri yapsınlar.

Sinif annesi degil de
Okul aile birligi baskanligi yaptim. Cok zaman gecti. Boyle dertlerim yoktu. Para toplardim. Banka hesaplari bende dururdu hepsi o. Butce hazirlama falan. Memnun degilseniz yapmayin elbette.

Back
X