Sınıf farkı ....Ne dersiniz???

Her ne kadar gelir seviyeniz, içinde bulunduğunuz sınıfı belirliyor gibi görünse de, asıl sınıfınızı belirleyen şey eğitim, eğitim, eğitim... Uzmanlara göre; uzun vadede çocuğunuza sağlayabildiğiniz eğitim, hayattan beklentileri ile ilgili bir bakış açısı verebilmek, rol model olabilmek ve ahlaki değerlerinize sahip çıkarak yaşamanız, sizi üst sınıfa koyuyor. (Bir başka deyişle zenginliğini nasıl kullandığın, gerçek sınıfını ortaya çıkarıyor.) İnsanları sınıfları ile gruplandırmaktansa, ahlaki değerleri ile gruplandırmak daha önemli gibi geliyor. En azından ben bunun üzerinde kendimi eğitmeye çalışıyorum

bencede egitimi sosyal yaşantıda olsun özel hayatta olsun etkisi çok. ben 25 yaşindayım ilk okul mezunuyum okumadım,evet okumadım. maddi dururmuz el verişliydi, ama olmadı kısmet degilmiş. ama onu ezikligini çok yaşadım. bir,bildigin yerde susuyosun.iki, kendine güvenin olmuyo.üç,en önemlisi çok eziliyosun cocuk aklı işte. sonrdan ezikligi anlıyosn. tam dışardan vericem derken kıskanç bi koca karşına çikiyo,herşey hepten alt üst oluyo cok üzgünüm ama hayatın verdigi zorlukmu ne bilmiyorum zamanla güven geliyo.gerçi insan kendini yetştirmeklede alakalı heralde çok üniversiteli arkadaşlarım var akıl alııyolar onları inciltmek istemem ama bişeler alıp verebiliyorum hoşuma gidiyo ama bu yetmiyo ne mezunusun diye sordukları zaman öyle kalıyosn çok abartıyorum,yoksa gerçektende ezik bi yanım varmı sizlere soruyrum.

parası olan eğitimi olmasa bile sınıf atlıyor

nice yüksek tahsil yapmış insan parası yok diye 2. sınıf insan muamelesi görüyor...

kariyeri bakımından saygınlık gören yoksul eğitimliler ise kariyerleri sona erince yüzlerine bakılmaz olunuyor...

yani paran varsa first class da uçabilirsin...
uçak düştüğü zaman ekonomik yolcularla beraber düşeceğini bile bilmeyecek kadar zavallı buluyorum ben onları.

ölüm var ama onlar kendilerini ölümsüz zannediyorlar.

yeşilim canım benim konun diğer bütün konuların gibi 5***** a.s.

dilerim sınıf farkı yüzünden kimse kendisini ezdirmez

sınıf farkından kibirlenip birisini ezmeye çalışan eziğin ta kendisidir.

ben sınıf farkını kabul etmiyorum ama kültür farkını kabul ediyorum.nice insanlar var zengin sana tepeden bakarlar ama kültür yoktur gelişmemiştir.niceleride vardırki parasız ama kendini iyi yetiştirmiş kültürlü insanlardır.önemli olan kültürdür.

ben kendi annem ve babamdan bir örnekle bahsediyim.

benim annem 8 kardeşin en küçüğü. anneannem köklü bir istanbul ailesinden 7 dil bilen, dadılarla büyüyen bir kadın. dedem zamanının en önemli avukatlarından. dedem annem bebekken vefat ediyor. annenannem bütün çocuklarını tek başına yetiştiriyor.

babam ise 7 kardeşin en büyüğü. babaannemin okuma-yazması yok. ortaköylü bir balıkçı. onunda kocası zamanın köyü ortaköyde faili meçhul bir cinayete kurban gidiyor. babam da hatırlamıyor babasını hiç. eve bakabilmek için annesiyle balıkçılık yapıyor. her okula gittiğinde sınıftan atılıyor balık kokusu yüzünden.

babam annemi istemeye gelince 3 kere kapıdan çevriliyor ailesiyle beraber. ama yılmıyor. en sonunda tek başına çiçeği çikolatasıyla annenanemin karşısına çıkıyor ve inandırıyor sevgisine evleniyorlar.

ilk yıllar iki ailede karşı çıktığı için evliliğe, hiçbir destek görmüyorlar. tencerede pişirip kapağında yiyorlar.
şu anda 31 yıllık evliler. babam en küçük damat olmasına karşılık en sevilendir.
annem gelinden önce kızlarıdır.

ve ben her zaman dua ettim 31 yıl sonra hala kocamla birbirimize onlar kadar aşkla dolu bakmak için.
ben annemle babamın birbirlerine karşı bir kere bile sesini yükselttiklerine şahit olmadım.
hala masal gibi dinlerim onların yaşadıklarını, birbirleri için verdikleri mücadeleri.

ben işte bunun için inanmıyorum sınıf farkına.
çünkü en alt sınıfla, üst sınıfın müthiş bir aşkının çocuğuyum ben.

Son düzenleme:
zenginlik fakirlik ne insanı yüceltir nede alçaltır :smiley-cool:ama fikir düşünce işte bu önemli evlilikte, kafa dengin değilse iş zor senin sevdiklerin beğendiklerin kunuştukların ona ters geliyor bunada fikir,zevk tartışması diyelim buda bir evlilik için en zor olanı tabı kadın ses çıkarmasa kendi düşünceleri sahip çıkmasa evlilik bir kadın sayesinde yine yürütülecek:1hug: zaten Türkiyede zengi fakir kavramı kalkıyor herkes aynı konumda daha da olacak fakirleşeceğiz senağlama

dediğin gibi neye göre ayırıyoruzki bu sınıfları hepimiz insanız sonuçta sadece diğer arkadaşlarımın dediği gibi çoğu şey eğitimden geçio o kadar insan olmak mutlu edebilmek insana insan gibi davranmak önemli gerisi boş bence..:dilcikar:

tabiki sınıf farkı diye bir şey olmamalı.okuduğumuz hikayede oğlan zengin kız fakirdi.kızda koşullara çabuk uydu.tam tersi olsa sonuç malumdu.zengin bir kız fakir bir gençle ne kadar yaşayabilir.belli bir standardı var .zorluklara ne kadar dayanabilir.
bana gelince ben sınıf farkına değil ama karşımdaki kişinin ahlak, edep,haya gibi özelliklerine bakarım.

Back
X