sinifa almali miyim almamali miyim

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
Derdimi kisaca anlatayim. Bu sene kayitli olup gelmesi gereken bir ogrenci annesinden ayrilamadigi icin bu zamana kadar gelmedi. Bu sure zarfinda anasinifina gitmesine karar verilen bir kizi 1. Sinifa almak istedim becerileri iyi oldugu icin. Ayrica diger siniftan okumaya gecememis bir cocugu da bana yolladilar. Fazladan bir ogrencim daha var yani.
Gecen hafta okula gelmeyen cocugu babasi dove dove anasinifina atti gitti. Neyse cocuk alisti falan derken pazartesi bi baktim benim sinifta. Bana soran olmadigi gibi benden baska herkesin haberi var. Cocuga da bakiyorum kac gundur zaten cok geri kaldi ve geri kalacak belli. Daha once de ana sinifina gitmedigi icn ben oraya gitmesi taraftariydim ama emrivaki yapip benm sinifa almislar. Smdi bn ne yapmaliyim bilemedim. Siz olsaniz ne yapardiniz merak ettim...anneler de var diye soruyorum...

çocuk kaç aylık.72 ayı geçmemişse bence anasınıfına gitmeli.fakat 66 ayı geçmiş sanırım ki 1. sınıfa getirmişler.İşiniz özellikle bu sene zor elbette fakat umarım kendi evladınız böyle zorlu bir süreçte geçse nasıl davranır iseniz öyle davranırsınız o çocuğa da.İlk öğretmen çok özeldir.Hatırlanır.O çocuk belli ki annesinden ayrılamadığı için değil okuldan korktuğu için bugüne kadar okula gitmemiş.Geçen 1.5 ayı ufak bir telafi prgramıyla kapatabilirsiniz.diğer öğrencilerin çok çok ilerlediğini sanmıyorum.

canım seçeneğin var mı ki, müdür öyle dediyse öyle olacaktır diye biliyorum ama babasıyla konuşup ikna etmeye çalışsan, gerçi pek konuşulcak birine benzemiyo ama

idarenin kararıyla sınıfınıza veriliyor ve size söylenmiyor doğru mu anladım ? çocuğun yetersiz olduğunu düşünüyorsanız anasınıfına yollayın bence, devam konusunda istikrar sağlanmazsa çok daha geri kalır ama anasınıfında uzun süre devamsızlık yapsa da sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Ailesi bu sene okula bile gondermeyecekti. Kac kere konustuk gelsin diye hatirlamiyorum. Cocuk okuldan korkabilir normal zaten o yuzden uyum haftasi var aileleriyle geliyorlar. Ama aradan gecmis iki ay biz ilk grubu bitirmek uzereyiz. Rakamlar da bitti ve karsimda duzenli cizgi bile yapamayan bir cocuk var. Onu gectim kurallardan da bi haber haliyle. Kafasina gore oturuyor cikiyor geziyor. Soylediklerimi de yapmiyor. Simdi bu cocuk gelince farkettim ben de, bir hayli ilerlemisiz aslinda. Sadece ders olarak degil kurallar ve sinifta davranis da gelismis cocuklarin. Yani ben anne olsam zaten ana sinifina gonderirdim ama kararsiz kaldim yine de.

bende öyle düşünürdüm, anaokuluna gitmiş olsa bi derece ama, özgüveni içinde çok zararlı olacaktır eminim hatta psikolojik tesirleri öğretim hayatı boyunca bile sürebilir

Alinti yapilmiyor telefonda maalesef.
Latika27 ben de ana sinifi ogretmeninden ogrendim. Servisteyken sormustum alisti mi diye sizin sinifa gelecek dedi. Bana kimse bir sey soylemedi ayrica cocuk yetersiz oyle sey mi olur demistim. 2 gun sonra bi baktim sinifimda oturuyor. Ne ailesi konustu ne mudur konustu. Sinir bozan durum da bu.
Bir cocugun gelecegiyle oynamak ne kadar kolay anlamiyorum. Bi harflerle ugrasirken bu cocuk cizgi calismasi yapacak. He bir sekilde telafi edilir ama ailenin de destegi gerek. Cocugun defteri yok ve verdigim uyum kitabi komple karalanmis yirtilmis.

Bence davranışları böyle iken mutlaka ve mutlaka, ayı, yılı ne olursa olsun
ana sınıfına gitmeli. Ben ilkokul öğretmenlerinin vakit kaybetmemesi açısından
çocukların mutlaka ana sınıfı ile tanışması taraftarıyım. Kreş bile değil. Çünkü
okulda bir otorite var. Çocukların da buna adaptasyon süreci göz önünde
bulundrurulmalı. Sonra bocalıyor yavrucaklar hem de öğretmenlerin onları
disipline etmeleri için geçen süre uzuyor...

Çocuk çünkü onlar, hem de oyun çocuğu. Evet okul kavramını biliyorlar
ama yaşamaları farklı. Ana sınıfı gibi ara bir süreçten geçmeleri gerekli.
Aile ve midir ile görüşüp bence ana sınıfının daha faydalı olacağını söylemelisiniz.
Okul yeni başlamış olsa yine bir nebze ama neredeyse 2 ay oldu... Çocuğa
yazık. Bir süre sonra geride olduğunu farkettiğinde özgüvenini yitirebilir. Bu da
tüm hayatını olumsuz etkileyebilir.

okul rehber öğretmeni ve idare ile iş birliği yapmalısın. özellikle rehber öğretmen durumu tespit edip karar verecek yetkide olduğundan sana destek olabilir. öğrencilerin geri kalması bir engel değildir çünkü bu durumda sizden onlarla ayrıca ilgilenip yetiştirmenizi isteyebilirler. önemli olan uyum ve davranış sorunlarının tespitidir. öğrenmeye engel sebepleri tespit edip karar çıkarmaya çalışın. tabi engel yoksa o zaman öğrenciler sizin sınıfınızda devam etmelidirler.

Son düzenleme:
zaten çocukda okul korkusu var anladığım kadarıyla,döve döve anasınıfına getirilmiş o da yetmemiş 2 ay gecikmeli olarak 1.sınıfa verilmiş..ne yanından baksam mantık bulamıyorum..

bu çocuğun kesinlikle anasınıfına devam etmesi gerekiyor.okul idaresi ile konuşup ısrarcı olun.aradaki açığı kapatabileceğini sanmıyorum.daha uyum süreci yaşayacak.çok zor..

okulunuzda rehber öğretmen var mı?eğer var ise onunla görüşün.çocuk ile görüşüp bir rapor hazırlayabilir.

Bu arada okul rehber ogretmeni falan yok. Koyde birlestirilmis sinifli okuluz. Ana sinifi, 1-2. Sinif ogretmeni (ben), 3-4. Sinif ogretmeni ayni zamanda mudur yetkili ogretmen. Toplamda 3 ogretmeniz ve diger iki ogretmen karar vermis benimle konusmadan. Cumaya kadar bekleyip yollamayi dusunuyorum bu arda da etkinliklerini biriktirip gosteririm en azindan.

kesinlikle anasınıfına gitmeli, 1. sınıftan anasınıfına transfer olan biri olarak söylüyorum bunu

'Gecen hafta okula gelmeyen cocugu babasi dove dove anasinifina atti gitti' cümlesinde kaldım ben (
yazık çocukcağıza,ne aileleler var ya
bence çocuk 7yaşından küçükse,-66 ay yüzünden birinci sınıfa başlayacak olanlardansa- ana okuluna gitsin,ama 7 yaşından büyükse bunu istemek çocuğun geleceğinden çalmak olur sanki...
Aslında zaten birinci dönem sadece A ve E harflerini öğretiyorsunuz ya yeni müfredata göre.Çocuk sizin sınıfınıza yazılsa da 1. dönem anasınıfında ders görse ikinci dönem yanınıza alsanız??
bu arada benim sevgilimde birleştirilmiş sınıfta öğretmen,1234 beraber alıyo...Her konuşmamızda diyo,boşuna geliyo o yaşta çocuklar,zaten birşey işlemiyoruz diyo.Yani eskisi kadar yoğun bi program yok,benim küçüklüğümde dönem bitmeden okuma kurdelelerini takarlardı çocuklar..Şimdiki müfredat daha hafif olduğu için belki öyle bir geçiş yapılabilir gibi geldi,tabii öğretmen olan da sınıfı tanıyan da sensin,verdiğin kararın doğru olacağına inanıyorum ^^

Siz öğretmensiniz, bizden daha iyi bilirsiniz. Ama ben veli olsaydım çocuğumu kesinlikle 2 ay geriden 1. sınıfa başlatmazdım ki aynı sınıfta 2. sınıflar da var. Bence yetersizliğini görünce kopup gider o çocuk, sınıftan da okuldan da soğur.

Babası döverken kimse yok muydu artık bunun suç sayıldığını kimse bilmiyor mu okulunuzda?

ÇOCUĞU KABUL ETMEYİN
çocuğun geleceği ile falan oynamıyorsunuz.... ama diğer çocukların huzurunu bile kaçırmalarına sebep olabilirsinz.....
çocuğu sınıfa alarak ona iyilik yapmış olmayacaksınız.... bence hiç vakit kaybetmeden ait olduğu yere gönderin.... ki şimdi anaokulunda bile ilerlemişlerdir....

Sen biraz vicdani kısmına takılmışsın bence acaba sınıfta istemezsem bir sene gecikmesine neden olur muyum diye ama çocuk uyum problemi yaşıyormuş , sen de çok iyi bilirsin geri kalması onun olmayan hevesini de iyice bitirecektir birşey öğrenemeyip bir yılı zaten boşa gidecektir. Ben kendi çocuğum da olsa öğrencim de bi yakınım da olsa anasınıfına gitmesi gerektiğini düşünürdüm. Hayırlısı yine de ısrarcı olurlarsa sen elinden geleni yap sorumluluk üzerinden kalkıyor.

durum böyleyken kesinlikle anasınıfına gitmeli.aileyi çağırıp konuşun.ailede de var sıkıntı

Aileyle ve müdürle konuşmama rağmen aile razı gelmedi.
Ben de siz bilirsiniz dedim.
Şu anki durumda biz r sesindeyiz (e,l,a,t,i,n,o,r), çocuk a sesinde. t'yi verdim ama baya bi cebelleşecek gibi.
Biz toplama işlemine geçtik, çocuk daha rakamları öğrenemedi.
Bir de ailesi çalıştırırdı acaip ilgilenirdi sözde. Yapılmayan ödevler, unutulan kitaplar da cabası.
Çocukta uyum problemi de olduğu için tek oturuyor, yalnız kalıyor. Bugüne kadar sosyal ortamda bulunmadığı için yanına kimi oturtsam kalem batırıyor, sarılıyor, eşyalarını alıp sınıf içinde kaçıyor, defterleri karalıyor, öpüyor vs. Mecburen tek oturtuyorum; zaten birleştirilmiş sınıf konular zor yetişiyor, kekeme bir öğrencim var, öğrenme güçlüğü olan bir öğrencim var, bu çocuk var derken bir de onun sosyal uyum problemini gidermekle uğraşamayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…