Sinir hastalısi ve alkollu birini nasil tedavi edebiliriz

Benyazmazsamsenyazmazsan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
395
142
53
Başlık yeterince aciklayici oldu aslında abim 27 yaşında cok sinirli bi yapıya sahip alkol almadığı tek bi günü yok sinirlendimi duvar felan yumruklar esyalari kırardi sehpa dolap ne gelirsr aklıniza her geçen gün daha da kötüye gidiyor gecen gün birseye sinirlenmis elini kapının buzlu camina gecirmis hemde iki elini birden dirseklerine kadar kesikleri dikisleri var bizde onu bi psikolok veya sinir ruh doktoruna götürmek istiyorux ama kabul etmiyor delimiyim ben gitmem diyor her fikre ihtiyacim var belki böyle akrabasi yada abisi olan vardir neler yaptiniz bize ne onerirsiniz
Ozellikle bi ekleme yapmak istedim kendisi evliliğe cok uzak biri hiç düşünmüyor istemiyor da
2.Ekleme: yaşadığı yer çok küçük bi köy herkes herkesi tanır yani duzelse bile kimse kızını vermez bizim ailede evlendirmez biz ailesi olarak onunla bas edemiyoruz başkasının ahını neden alalim ki yazik değil mi çocukları olsa böyle babalari olsun isterler mi sadece kızın değil olacak çocuklarının da bi cok kişinin hayatının mahfina sebep olunmaz o yüzden mevzuyu evliliğe degilde bu tarz sorunlari cevresinde ailesinde yaşayan gorenlerden fikir alip çözüme kavusturmak istiyoruz

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun kendi bu durumu kabul etmeden ve doktora kendi gitmek istemedikten sonra maalesef yapılacak pek birşey şey yok siz doktor konusunu açın bi sevdiği konussun muhakkak ikna olur

Pek anlamam ama dava açıp vasi tayini yapılabilir mi?
Böyle her daim içen, ne yaptığını bilmeyen birine dur demek lazım.
Kendi canını geçtim milletin canına da kast edebilir.
Zaten işin içine içki girdi mi iş bitiyor.

alkoldan kopması için gözetim altında olması şart bence uygun bir klinik bulun bir süre orda kalsın tedaviyi kabul etmeme gibi bir şansı yok kendine zarar vermiş bir şekilde kandırıp kesinlikle hastaneye falan yatırmalısınız.

Dayim da aynıydı ikna edemedik hic cokta sakin sessiz konustuk yillarca ama yok abin gibi delimiyim dedi ne aile ne çevresi kaldi . Hos olmasa da Evde kavga da cikartik inam.polisi cagirdik alin.yatirin dedik ama bir suru prosedür saydi kendi.ayagi ile gelecek dedi ... en sonunda ikna.oldu 3.hafta hastanede yattı simdi iyi zaten ordaki daha agir olan vakalari.gorunce kendi haline sukrediyor ... cok zor.evin.kapin ayri olsa da aile.icinde huzursuzluk cok zor

Dayim da aynıydı ikna edemedik hic cokta sakin sessiz konustuk yillarca ama yok abin gibi delimiyim dedi ne aile ne çevresi kaldi . Hos olmasa da Evde kavga da cikartik inam.polisi cagirdik alin.yatirin dedik ama bir suru prosedür saydi kendi.ayagi ile gelecek dedi ... en sonunda ikna.oldu 3.hafta hastanede yattı simdi iyi zaten ordaki daha agir olan vakalari.gorunce kendi haline sukrediyor ... cok zor.evin.kapin ayri olsa da aile.icinde huzursuzluk cok zor
Kesinlikle öyle hergün sebepsiz kavga tedaviyi Nerede yaptiniz ilk psikologa mi gittiniz yoksa hastaneye mi hangi hastane

İyi bir psikiyatrist bulun öncelikle çünkü şuan pek içgörüsü olmadığı için terapiye uygun değil bence. Önce biraz sakinleşsin, şu alkol problemi halledilsin bi kendine gelsin sonra düzenli terapilerle devam edersiniz.

Zaten evlenmesin bı durumda olsn biri tam düzelmeden .
Onu bu duruma iten sebepler neler ? Neden bu hale geldi ?
Kolundan tutup zorla götürün.

Aman evlenir düzelir deyip de sakın evlendirmeyin de.
Psikolojik tedavi şart. Başka türlü olmaz.

Bencede. Kac tane kizin ve kadinin bu zihniyetle mahvettiler. Can cikar ama huy cikmaz. Sinir oluyorum böyle. elin kizina kendileri bas edemedikleri problemli ogullarini yüklüyorlar

benim abim de sizin ki gibi. ev ahalisi perişan. ama bizimkinin içkisi yok. içmeden böyle davranıyor. konuyu takipteyim. valla bi çözümü olan varsa bende seve seve dinlerim.dua ederim.çok zor.

sizi çok iyi anlıyorum maalesef

Bizde öyle düşündük kendimizi bahane edip gidelim diye ama önce bi psikoloğa mi gitmeliyiz yoksa dogrudan sinir ruh sağlığı hastanelerine mi
Bence durumun ağırlığına göre karar vermelisiniz. Psikiyatrist ilaç tedavisi psikolog terapi demektir. Yani çok ağırsa psikiyatrist ile başlayıp psikologla desteklenebilir diye düşünüyorum. Ama devlet terapi desteği sağlamıyor sanırım. Çok bilgim yok ama uzun süreli psikologa gitmek maddi olarak zorlayabilir.

Alkol bağımlısı ise doğrudan ruh sağlığı hastanesine götürün bir psikiyatrdan yardim alması lazım. Pskiyatr zaten gerek görürse veya siz ayrıca psikolog ile görüşmesini isteyebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun. Psikiyatrik hasta yakını olmak zor

Öncelikle alkol durumu için bir tedavi alması gerekiyor.
Yakınlarınızda varsa bu tarz tedavi merkezleri muhakkak yönlendirin.
Ek olarak öfke kontrolü tedavisi alması gerekiyor.
Allah yardımcınız olsun.

Back
X