Sinir oldum..

sinir olabilirsin ama madem memnun değilsin bir daha kendi işini kendin görürsün..
şimdi kendi kendini yemekten başka yapacak bir şey yok.. sonuçta yediğini çıkar diyemeyeceğine ya da üç lokma et için kavga çıkaramayacağına göre üstüne bir bardak soğuk suyunu iç..
Bayan memnun değil de parayı kocası vermiştir

kurban bayramının üzerinden kaç ay geçti. Şimdi neden sinirlendiniz. İzne yenimi çıktınız?

kurban kesmenin asıl amacı fakire fukaraya dağıtılması içindir..
ama artık herkes kışa hazırlık dolamız et dolsun diye kesiyor sanki..
yenmiş gitmiş afiyet olsun deyip geçmeniz lazım..

Ben olsam o yarım kilo kavurmayı gönderemez utanırdım bari kaynana onu da yeseydi

eğer kayınvalidenin geçim sorunu yoksa, onların gelir durumu rahat sizinki sıkıntılıysa cidden düşüncesizlik olmuş nedense öyle hissetmedim ben.

yaa kurban bayramı demek kışlık et erzakı depolama merasimi demek değil arkadaş. yazını okumaya başlayınca galiba kurban parasını alıp kesmediler sandım tam üzülüyodum ki bize yarım kilocuk et kalmış muhabbeti... aşk olsun ya. mesele et yemekse kasap da var hayvan da var ister yeni bi tane kesilir ister kasaptan alınır. hele imkanları yoksa kv'nin çok yerinde olmuştur. eğer sizin de çok bi sıkıntınız yoksa boşverin kesemeyenlere dağılmış ne güzel. çok da mesele etmeyin bence. madem ki dini bir ritüelden bahsediyoruz, hayırlara vesile olmuştur inşallah deyip konuyu unutmak en hayırlısıdır bence.

700 tl lik kurban eti çok olmaz zaten.siz kesin biz sizden alırız demek onlar kesmeyecekse olmayacak sey zaten ama onlar kesmişlerse 1-2 kilo ayırabilirlerdi.kurban dolap için kesilmez bu arada.bir de kaç ay geçti aradan kadın çıkarıp yemiştir sıkıiştıkça

Kurban bayramında kurban paramizi kv demlere göndermiştik.. onlar kessin hani biz izne geldigimizde hakkımız payimiz ne ise alırız diye.. 700 tl gönderdik. Güya onlar kesecek biz gelince alacaktik . Neyse geldik. Topu topu yarım kilo kavurma kalmış. . Size Bu kadar dedi. Ben bilmiyorum bir kurbandan yarim kilo kavurma mi cikar ? Biz Hepsini yedik dağıttık dedi. Bizde yedik dedi.. iyi hoş ama bizim şimdi hiç etimız olmadı ki.. bomboş kaldı dolabimiz.. en azından azıcık olması lazım değil mi bende bilmiyorum ki..
Siz olsaydiniz ??? ????
Dolapta etiniz olsun diye mi kurban kesmiştiniz? Sanırım kurban kesmenin mantığı farklı bir şeydi...

Yuh deseydin yarım kilo kavurma ne dalga geçer gibi sizin payınızı ayırıp atsaydı buzluğa biz bu yol borcumuzdan dolayı kesemedik eşimin ailesi kesip dağıttılar eve kalandan ise kayınvalidem bize bile 5 kilo verdi normalde kayınvalidem de çok cimridir yani düşün artık ...bundan sonra sizde ayrı kesin ya da gidip başında durup kendi payınızı alın zaten kurban Eti'niz dolapta fazla kalmaması gerekiyor aradan kaç ay geçmiş sizde Zaman'ında neden gitmediniz

:KK70:haha kendi KV kurbanda yaptığı geldi aklıma bizde güya kocaa dana kestik 4hisse alttarafi KV kp ben esim bize verdiği et 4, 5kilo bisey cani sağolsun kendine yaptı millet onu ayipladi. Boşver in bi daha onlara vermezsinkz kurban parası lafini da etmeyin degmez caniniz çekince alin kendinjz o yaptigiyla utansin

Tamam Hayır amaçlı ama 3 te 1 i alınabiliyor diye biliyorum.
Sonuçta durumları iyi onların da.
Keşke hepsini dağıttım deseydi
Böyle azıcık bi kavurma çıkarıp sizinki bu kadar demesi dalga geçer gibi oldu

Kurban bayramında kurban paramizi kv demlere göndermiştik.. onlar kessin hani biz izne geldigimizde hakkımız payimiz ne ise alırız diye.. 700 tl gönderdik. Güya onlar kesecek biz gelince alacaktik . Neyse geldik. Topu topu yarım kilo kavurma kalmış. . Size Bu kadar dedi. Ben bilmiyorum bir kurbandan yarim kilo kavurma mi cikar ? Biz Hepsini yedik dağıttık dedi. Bizde yedik dedi.. iyi hoş ama bizim şimdi hiç etimız olmadı ki.. bomboş kaldı dolabimiz.. en azından azıcık olması lazım değil mi bende bilmiyorum ki..
Siz olsaydiniz ??? ????

kurbanın üçte biri fakir fukaraya dağıtılır, üçte biri ev ahalisine yedirilir, üçte biri de saklanır... size yarım kilo kavurma kaldı nedemek yahu.. resmen keklemiş sizi.. birsürü et olması lazım... sizde bidaha vermeyin onlara.. kendiniz girin kurbana, payınızı alın..

Bende dağıtıyorum,birşey kalmıyor bana kurbandan açıkçası bu sebeple tuhaf gelmedi bana ama siz biz alacaģız diye konuştuysanız,ayıp etmişler.
Bir dahakine kendiniz kesin.
Migros,Carrefour bu iş için gayet uygun. Ben 3 senedir orada hallediyorum. Gidip seçiyorum,kesip,paketleyip,kıyma,bonfile vs ayarlayıp veriyorlar. Ben sadece dağıtıyorum.

Burdaki herkes kurbanın ibadet olduğunu biliyor ama niyeyse bazılarımız ibadet dağıtılır tabi vs demekten kendini alamamış yinede.. anneannemlerin bir komşusu vardı fakir fukara tahta evde oturan hatta anneannemler yemek götürürlerdi ara sıra o adam bile üç çocugu için senede bi defacık cılız bi koyun alır çocukalrı elalemin kurbanına heves etmesin diye (sevabını söylemiyorum bile gayet inançlıydı) keserdi.. oda mı dağıtacak şimdi? adam kasabın yolunu bilmiyor..

Bende kendi ailemi söyliyim bari bizde de borç olsa da olmasa da kesilir gerekirse kredi çekilir öle görmüşler çünkü ev aldım araba aldım çocuk özel okulda diye kurban kesmemezlik yapılmaz... mal aldıysan daha çok şükür gerekir derler....

Aslında bu tür alışverişler önceden net konuşulmalı. Mesela ön bacakları dağıtın gerisi bizim gibi. Neyse ders olmuş.

Back
X