sinir şey :(

enesveannesi

Guru
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2012
439
2
318
yıllar süren arkadaşlığımı bu gün bitirmek istiyorum.hem arkadaşım hem komşumuzdu.çok yakındık hatta o kadar yakındıkki pencereden baktığımda onun ne giydiini ne yediğini görürdüm.gece canım istedi diye bana elmalı pasta yapıp penceremden bana uzatan arkadaşımdan artık vazgeçiyorum.olay onun üniversiteyi kazanmasıyla başladı.bende o kazandığı yıl evlendim.evlendikten sonra pek görüşemez olmuştuk ama yaz tatillerinde filan yine baba evine gittiğimiz için orda karşılaşıyorduk.bazen kaçamak yapıp benim yaşadığım şehre gelirdi.uzzun uzun konuşurduk sabahlara kadar.ama hep üniversiteden sevgilisinden ve ordaki arkadaşlarından bahsederdi.bense eşimden çocuğumdan...sanırım yollarımız ayrıılmaya başlamıştı.ortak bi konu bulmakta zorlanıyorduk bir araya geldiğimizde.yıllar böyle geçti.her gördüğümde daha çok değişiyordu hep biraz daha havalı.hatta bir ara ablamın 2. çocuğu olduğunda ne yapıyosun kız öyle kedi gibi doğurup duruyon demişti.aslında bozulmuştum ama o benim en yakın arkadaşımdı.sonuç olarak bugün annemi aradım.komşular var dedi.kimler var dediğimde arkadaşımında orda olduğunu söyledi annesiyle gelmiş.konuşmak istersen telefona veriyim dedi.bende tamam ver dedim.samimi bir başlangıç yaptık.sesimiz sevimli hasret dolu çıkıyordu.özlemiştik yada sadece özlemiştim.havadan sudan sohbet ederken üniversiteden laf açıldı gene.keşke bende senin gibi koca bulsaymışım dedi.4 yıllık üniversite okudum ama iş bulamıyorum dedi.kfamdan aşağı kaynar su döküldü.sanki ben üniversiteyi kazanamadım diye koca peşine düşmüşüm gibi hissettim.okuduğu bölümde ikinci öğretim işletme.buna benimde puanım yetiyordu ama tercih yapmamıştım.yani dedim bunu bilmen gerekirdi.işletmeden çıkınca seni havada kapacaklarını sanmıyordun heralde dedim.malesef uygun bir tercih yapmamıştın dedim.hmm tamam daha sonra görüşürüz o zaman dedi.vedalaştık kapattık.soğuk olan sesi iyiceddn soğumuştu.ama artık umrumda değildi.annesinin benim kızım niverstide okuyor havaları arkadaşımın üniversiteliyim havaları sıktı artık.bi yere kadarmış.bu arada yanlış anlaşılmasın kıskanmıyorum nihayetinde benimde puanım o bölümleri tutuyordu ama ddaha iyisi olurmuki dedim olmadı.aşıkta olunca evlendim.acaba aarkadaşıma haksızlıkmı ettim.bazende içimden oh iyi ettin bunca yıl içimde birikenleri döktüm diyorum.sizce hangisi.bu arada işletme mezunları yada okuyanlr yanlış anlamasınben arkadaşımın canını acıtmak için öyle söyledim.

yol ayrimina girip hakikaten farkli hayatlari secmissiniz kimin hangi hayatta ne kadar mutlu oldugu allah kerim??
bence; iyi arkadaslar birbirlerine alinmazlar ne derlerse desinler karsiligini sak diye yapistirirlar
siz belki ayni temellere dayanan farkli hayatlariniz la cogu insandan ve eskisinden daha iyi arkadas olabilirdiniz

böyle bir sebepten, anlattığınız kadar samimi arkadaşımı kesip atmam. koca bulsaymışım demek sizin anladığınız anlama gelmez ki, en azından ben öyle anlamadım. evlenmek yerine okula gitmeyi seçtiğini söylüyor sadece. okul bitince de yaşayacağını sandıklarını göremeyince, üzülmüş hepsi bu.

üstelik hava diyorsunuz ama asıl havayı anlatayım size;
5 sene sınava girip 5.sinde artık 2 yıllık bir okulun 2. öğretimini kazanmış olan kuzenim ve annesinin havası, odtüyü burslu kazananlarda yok emin olun :1: kazandı, kazandı, ee nereyi kazandı diye bir sorsalar XXXXXX ünisini, ne 2. öğretimin lafı geçer ne 2 yıllık olduğu. aramızda yaş farkı vardı ama kazanamaya kazanamaya, benimle aynı sene sınava girmişti. :1: düzgün bir yer kazandım ben, millet sorunca "ha kazanmış ama neresi bilmiyoruz, bizimki XXXXXXi kazandı" derlerdi. yarabbim :1:

arkadaşının art niyetli söylediğini sanmıyorum
sen de sinirle söylemişsin ama söylemeseydin daha doğru olurmuş
arkadaşın art niyetli olsaydı telefonu öyle kapatmazdı, cevap verirdi
aslında bizler her şeyde önyargı aradığımız için hem kendimizi hem de başkalarını mutsuz ediyoruz
belki de yapılması gereken şey arkadaşınıza sözlerinin sizi kırdığını söylemenizdi
o da dikkat ederdi
etmezse mesafe koyardınız
kalpler kırılmamış olurdu
ama hatalar da insanlar için, telafilerde
sakin düşününce mutlaka telafi edeceğinizi düşünüyorum
arkadaşınızı arayıp bu lafına çok kırıldığım için istemeden tepki verdim kusura bakma deyip en hoş davranışı sergileyebilirsiniz

teşekkür ederim yadıklarınız için ama şu da var ki eskisi gibi olmaz artık.sadece bu yaşnanlar değil sebep tabi.onun hayatı artık çok farklı.planları farklı.ortak nokta yok denecek kadar azaldı.sevgili hayatını ben unuttum ama o sevgilisi elini tuttuğunda heyecanlanabiliyor.bir araya geldiğimizde eski günlerdeki gibi kaçamak yapmak istiyor gezmek tozmak v.s oysa benim kaçamayacağım çocuğum var.yani kısacası bitti sanırımm.hem o okulda bir çok arkadaş edinmiş benimde kendime göre çevrem oldu.arada mesafede var zaten.gözden uzak kaldık sonuç olarak gönüllerin birleşmesi zor.belkide artık onu kaybetmekten korkmuyorum...

Bana biraz seen haksizmissin gibi geldi. Kotu bisey dememis ki jeske bende evlenseydim demis. Siz ya baska biseye sinurliydiniz ya da daha ince alundiginiz konulardan dolayi bu tepkiyi verdiniz

Niye öyle düşünüyorsun ki? Benim sokağımda komşumuzun kızı var benden bir kaç yaş küçük ve 3 yaşında kızı var, ailesi okutmadı. Ortaokuldan terk malesef, düşüncelerimiz, yaşayış tarzımız o kadar farklı ki, ama ben onunla zaman geçirmekten keyif alıyorum. Şuan bir arkadaşım evli, biri evlilik hazırlığında bense hala bekarım, henüz bir evlilik planı yok, bir araya gelince o kendi hayatını, ben kendi hayatımı anlatır birbirimize destek oluruz. Onu anlayabilmem için evli olmama gerek olsaydı, KK' da eşi ve eşinin ailesi bölümüne yorum da yapamazdım ki zaten.

Siz zaten uzağız, başka çevresi var diyorsunuz ya, ben istanbul içinde arkadaşımla 3 ay görüşemedim siz düşünün, çocukluk dönemi bitti eskiden olsa neredeyse her gün 1 saatlik yok çeker birbirimizle görüşürdük. Şimdi o evlendi ve sorumlulukları var, ben çalışıyorum haftasonum var ve bu iki günün bir gününü sevgilime, diğer gününü aileme ayırmaya çalışıyorum. E zaten onunda eşi evde planları olur, haliyle eskisi gibi görüşemiyoruz artık, ama olacağı buydu zaten.

Hiç evlilik olmasa bile yaş ilerliyor çalışma hayatı vs. insanın bir çok sorumluluğu oluyor. Bence siz arkadaşınızı yanlış anlamışsınız, o yanlış anlaşılmadan sonra da her dediğinden olumsuz bir sonuç çıkararak alay ettiğini, küçümsediğini düşünerekten gözünüzden çıkarmışsınız.

Son düzenleme:
Niye öyle düşünüyorsun ki? Benim sokağımda komşumuzun kızı var benden bir kaç yaş küçük ve 3 yaşında kızı var, ailesi okutmadı. Ortaokuldan terk malesef, düşüncelerimiz, yaşayış tarzımız o kadar farklı ki, ama ben onunla zaman geçirmekten keyif alıyorum. Şuan bir arkadaşım evli, biri evlilik hazırlığında bense hala bekarım, henüz bir evlilik planı yok, bir araya gelince o kendi hayatını, ben kendi hayatımı anlatır birbirimize destek oluruz. Onu anlayabilmem için evli olmama gerek olsaydı, KK' da eşi ve eşinin ailesi bölümüne yorum da yapamazdım ki zaten.

Siz zaten uzağız, başka çevresi var diyorsunuz ya, ben istanbul içinde arkadaşımla 3 ay görüşemedim siz düşünün, çocukluk dönemi bitti eskiden olsa neredeyse her gün 1 saatlik yok çeker birbirimizle görüşürdük. Şimdi o evlendi ve sorumlulukları var, ben çalışıyorum haftasonum var ve bu iki günün bir gününü sevgilime, diğer gününü aileme ayırmaya çalışıyorum. E zaten onunda eşi evde planları olur, haliyle eskisi gibi görüşemiyoruz artık, ama olacağı buydu zaten.

Hiç evlilik olmasa bile yaş ilerliyor çalışma hayatı vs. insanın bir çok sorumluluğu oluyor. Bence siz arkadaşınızı yanlış anlamışsınız, o yanlış anlaşılmadan sonra da her dediğinden olumsuz bir sonuç çıkararak alay ettiğini, küçümsediğini düşünerekten gözünüzden çıkarmışsınız.

belkide haklısın ne biliyim geçmiştede bu tarz konuşmalar yaptığı için en sonunda patladım artık.belki haksızdım ama bu konuda övünecek yerini göremedim..

belkide haklısın ne biliyim geçmiştede bu tarz konuşmalar yaptığı için en sonunda patladım artık.belki haksızdım ama bu konuda övünecek yerini göremedim..

Bana övünmüş gibi gelmedi, tamam o şekilde söylemesi hata olabilir.
İçinde bulunduğu durumu doğru ifade edememişe benziyor daha çok.
Tabii herkesin yapısı farklı bir başkası bu duruma gülüp şakaya karşılık verebilir.:34:

Arkadasligi bitirmene gerek yok bence, zaten artik sık görüsmüyormussunuz.
Sadece telefonla konusursunuz arada ama bu sebeple arkdasliginizi bitirme bence..

Bence siz onun yarasına tuz basmışsınız.. Arkadaşınız derdini söylemiş.. İşsizlikten yakınmış.
Siz okuduğu bölümü küçümsemişsiniz.
Keşke biraz moral verseydiniz.

Back
X