- 11 Aralık 2012
- 439
- 2
- 318
- Konu Sahibi enesveannesi
yıllar süren arkadaşlığımı bu gün bitirmek istiyorum.hem arkadaşım hem komşumuzdu.çok yakındık hatta o kadar yakındıkki pencereden baktığımda onun ne giydiini ne yediğini görürdüm.gece canım istedi diye bana elmalı pasta yapıp penceremden bana uzatan arkadaşımdan artık vazgeçiyorum.olay onun üniversiteyi kazanmasıyla başladı.bende o kazandığı yıl evlendim.evlendikten sonra pek görüşemez olmuştuk ama yaz tatillerinde filan yine baba evine gittiğimiz için orda karşılaşıyorduk.bazen kaçamak yapıp benim yaşadığım şehre gelirdi.uzzun uzun konuşurduk sabahlara kadar.ama hep üniversiteden sevgilisinden ve ordaki arkadaşlarından bahsederdi.bense eşimden çocuğumdan...sanırım yollarımız ayrıılmaya başlamıştı.ortak bi konu bulmakta zorlanıyorduk bir araya geldiğimizde.yıllar böyle geçti.her gördüğümde daha çok değişiyordu hep biraz daha havalı.hatta bir ara ablamın 2. çocuğu olduğunda ne yapıyosun kız öyle kedi gibi doğurup duruyon demişti.aslında bozulmuştum ama o benim en yakın arkadaşımdı.sonuç olarak bugün annemi aradım.komşular var dedi.kimler var dediğimde arkadaşımında orda olduğunu söyledi annesiyle gelmiş.konuşmak istersen telefona veriyim dedi.bende tamam ver dedim.samimi bir başlangıç yaptık.sesimiz sevimli hasret dolu çıkıyordu.özlemiştik yada sadece özlemiştim.havadan sudan sohbet ederken üniversiteden laf açıldı gene.keşke bende senin gibi koca bulsaymışım dedi.4 yıllık üniversite okudum ama iş bulamıyorum dedi.kfamdan aşağı kaynar su döküldü.sanki ben üniversiteyi kazanamadım diye koca peşine düşmüşüm gibi hissettim.okuduğu bölümde ikinci öğretim işletme.buna benimde puanım yetiyordu ama tercih yapmamıştım.yani dedim bunu bilmen gerekirdi.işletmeden çıkınca seni havada kapacaklarını sanmıyordun heralde dedim.malesef uygun bir tercih yapmamıştın dedim.hmm tamam daha sonra görüşürüz o zaman dedi.vedalaştık kapattık.soğuk olan sesi iyiceddn soğumuştu.ama artık umrumda değildi.annesinin benim kızım niverstide okuyor havaları arkadaşımın üniversiteliyim havaları sıktı artık.bi yere kadarmış.bu arada yanlış anlaşılmasın kıskanmıyorum nihayetinde benimde puanım o bölümleri tutuyordu ama ddaha iyisi olurmuki dedim olmadı.aşıkta olunca evlendim.acaba aarkadaşıma haksızlıkmı ettim.bazende içimden oh iyi ettin bunca yıl içimde birikenleri döktüm diyorum.sizce hangisi.bu arada işletme mezunları yada okuyanlr yanlış anlamasınben arkadaşımın canını acıtmak için öyle söyledim.