Sinir ve öfke.. Bebeğime zarar vermekten korkuyorum

Umutsuzkiz20

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2018
59
19
3
27
Merhaba arkadaşlar ben bir konuda sizden destek almak istiyorum.. 20 yaşındayım hamileyim,plansız bi hamilelikti,ilk ve tek ilişkimde oldu.. Her neyse.. Ben bebeğimi doğurmaya karar verdim fakat kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Öncelikle çok sinirliyim sürekli bağırıyorum kızıyorum kırıp döküyorum,bazen kardeşime siddet uyguladığım zamanlar oluyordu gözümün çok karardığı zamanlar.. Ve ben bunu yenemiyorum.. Bazen kendime de zarar verebiliyordum ama önemsemiyordum. Şuan gebeyim ve bebeğim doğunca sizce geçer mi? Ona birşey yapmam değil mi? Bundan çok korkuyorum. Sizce bu sinirimi nasıl geçirebilirim gebelikten sonra içebileceğim bitki çayı var mı? Ya da yapabileceğim herhangi birşey.. Bebeğime zarar vermekten korkuyorum..

Onu denedim malesef yenemedim.. Herşeyi kafama takıp en ufak şeye patlayıp stres yapabiliyorum..
Tekrar deneyin. Kendinize, kardeşinize zarar verdiğinizden ve doğmamış bebeğinize de zarar vermekten korktuğunuzdan bahsediyorsunuz.
Durumunuzun da farkındasınız, size tek iyi gelebilecek şey iyi bir psikolojik destek. Lütfen bir an önce gidin doktora.

Hamileyken ve sonrasinda alinabilen bitkisel yatistiricilar varsa dr tavsiyesiyle alabilirsiniz. Hayat sartlariniz cok zorsa belki birseylerin patlamasini yasiyorsunuzdur.
Kendinizi suclamayin.degisebilirsiniz.siddetle gicbirsey cozulmez.bol bol kitaplar okuyun.psikolojik gelisime odaklanin.bebeginize zarar verme duygusu takintili obsesif dusuncelerden kaynakli.sizin olmak istediginiz ruh hali bu degil zaten.umut var siz de.

Tekrar deneyin. Kendinize, kardeşinize zarar verdiğinizden ve doğmamış bebeğinize de zarar vermekten korktuğunuzdan bahsediyorsunuz.
Durumunuzun da farkındasınız, size tek iyi gelebilecek şey iyi bir psikolojik destek. Lütfen bir an önce gidin doktora.
Konuşmakla işe yaramıyor kendime hakim olamıyorum cinnet geçiriyor gibi bişey oluyorum kardeşim ever ona da üzülüyorum ama şuan canımdan bi parça var ve ona birşey yaparım diye çok korkuyorum yeniden deneyeceğim teşekkür ederim gerçekten

Psikolojik destek işe yaramıyorsa ilaç tedavisine başlatmadılar mı?
Öyle saatli bomba gibi salı mı verdiler göz göre göre?
2-3 doktora gittim birisi özeldi.. Hepsi bu her insanda olur geçici bişey vs diyor ama ben yine de sakin biri olmak istiyorum bebeğime zarar vermekten çok ama çok korkuyorum

Hamileyken ve sonrasinda alinabilen bitkisel yatistiricilar varsa dr tavsiyesiyle alabilirsiniz. Hayat sartlariniz cok zorsa belki birseylerin patlamasini yasiyorsunuzdur.
Kendinizi suclamayin.degisebilirsiniz.siddetle gicbirsey cozulmez.bol bol kitaplar okuyun.psikolojik gelisime odaklanin.bebeginize zarar verme duygusu takintili obsesif dusuncelerden kaynakli.sizin olmak istediginiz ruh hali bu degil zaten.umut var siz de.
Evet hayat şartlarım biraz zor sence ben bu takıntılı düşüncemden vazgeçtiğimde sorunum ortadan kalkar mı yani bu düşüncelerden uzaklaşıp kendime hakim olmaya çalışsam başarabilir miyim..

Beben Doğunca mutasyon mu geçireceksin sanıyorsun?
Öfken gebeliğine, doğunca sanki öfke dinecek mi?
Yok postpot depression, yok babası nerde bilmem ne?
Öldürün beni taşlayın kadınlar.
20 yaşında başı boynun üstünde, aklı başka yerde kadın anne olmalı mı?

Neyine güvenerek doğurmak istedin? Kürtajdan mı korktun?
Romantik karnımda canlı var, kalbi var edebiyatını bırakın.

Kendine ne hayrın var? Bebeğe annelik yapmak 2 zıbın alıp emzirmekle olmuyor.
Kutu mama olmuş 120 lira, bezi, aşısı, ağlaması
Topluma ne kazandıracaksın doğurarakla?

Yaşın o kadar küçük ki. Al çocuğunu iş bul bile diyemem.

Sen kendi hayatından değil, bebeğin hayatından vazgeçmişsin.

Evet hayat şartlarım biraz zor sence ben bu takıntılı düşüncemden vazgeçtiğimde sorunum ortadan kalkar mı yani bu düşüncelerden uzaklaşıp kendime hakim olmaya çalışsam başarabilir miyim..
Tabi ki.Degisime açiksinız zaten. Degışime karşı olan bir insan etrafa zarar verirken hicbirseyi sorgulamaz.Siz bilinçli bir sekilde hoşnut olmadiginiz ruh halinizi sorguluyorsunuz.

Düzgün bi doktor bulun bence. Bu anlattığınızı normal bulan doktor olamaz.
Dediğim gibi.. Bende normal bulmuyorum sanki birine birşey yapmasam öfkem hiç geçmeyecek gibi oluyor ve istemeden vuruyorum sonrasında affettirmek için binbir taklalar oyunlar vs .

Şaka mısın sen ?
Kimseye çocuğunu aldır demem ama sen lütfen aldır .. yirmi yaş çocuk doğurmak için hiç uygun bir yaş değil .kaldı ki psikolojik olarak da hazır değilsin . Çocuk oyuncağı değil ,yarın bunalinca sıkılınca cami avlusuna birakamayacagini bilmelisin ..bakabilen doğursun ,lütfen ,çok rica ediyorum .
Kardeşine vuran ellerini de ...............................

Konuşmakla işe yaramıyor kendime hakim olamıyorum cinnet geçiriyor gibi bişey oluyorum kardeşim ever ona da üzülüyorum ama şuan canımdan bi parça var ve ona birşey yaparım diye çok korkuyorum yeniden deneyeceğim teşekkür ederim gerçekten
İçinde bulunduğunuz durum sizi rahatsız ediyor, çabalamaya hazırsınız bunu anlıyorum. En sağlıklı şekilde atlatmak istiyorsanız araştırıp, iyi bir doktora görünün. İnşallah en kısa sürede atlatırsınız

Lütfen bu arada kendinize hakim olun, ne kendinize ne kardeşinize ne de kimseye zarar vermeyin

Yalnız canım şöyle birşey var.
Bebeğimin babası belli biz herkesi karşımıza aldık ve bebeğimize kıymamaya büyütmeye karar verdik. Eşimin geliri çok çok iyi.6-7 bin arası kadar.. Evimizi de kurduk.. Yani parasal maddi yönden bi sorunumuz yok. Aldırmamak tamamen benim ve bizim kendi tercihimiz,sadece planlanmayan bi gebelikti bu kadar. Ama bu onu istemediğim anlamına gelmiyor. Çok saçma bi yorumda bulunmuşsun anlamadım. Neden yazdığını hiç anlamadım.. Ama gerçekten üzüyorsun bu yazdıklarınla ben sadece çözüm aramak istemiştim. Yardım istemiştim..

Benim kendime çok hayrım çevremdekilere de çok hayrım var emin olabilirsin.

Şaka mısın sen ?
Kimseye çocuğunu aldır demem ama sen lütfen aldır .. yirmi yaş çocuk doğurmak için hiç uygun bir yaş değil .kaldı ki psikolojik olarak da hazır değilsin . Çocuk oyuncağı değil ,yarın bunalinca sıkılınca cami avlusuna birakamayacagini bilmelisin ..bakabilen doğursun ,lütfen ,çok rica ediyorum .
Kardeşine vuran ellerini de ...............................
Canım çocuğumu herşeyden çok seviyorum emin ol ona öyle bişey yapmam.. Sıkılınca bırakan bir insan değilim ki ben.. Sadece öfke sorunuma çare arıyorum ve karşında gerçekten hamile bi bayan var ben psikolojim hazır ki doğuruyorum imkanım var ki bakacağım. Neden böyle üstüme geldin ki bu her zaman olan bişey değil sadece bazen kontrol edemiyorum hepsi bu.

İçinde bulunduğunuz durum sizi rahatsız ediyor, çabalamaya hazırsınız bunu anlıyorum. En sağlıklı şekilde atlatmak istiyorsanız araştırıp, iyi bir doktora görünün. İnşallah en kısa sürede atlatırsınız

Lütfen bu arada kendinize hakim olun, ne kendinize ne kardeşinize ne de kimseye zarar vermeyin
Canım bunlar her zaman olan şeyler değil allahtan.. Yılda 1-2 kez o da en fazla sınavlarımın olduğu herşeyin üst üste geldiği zamanlarda.. Her insanın stresli dönemleri olabilir ama benim artık öyle bi hakkım yok çünkü benim bebeğimde var..

Yalnız canım şöyle birşey var.
Bebeğimin babası belli biz herkesi karşımıza aldık ve bebeğimize kıymamaya büyütmeye karar verdik. Eşimin geliri çok çok iyi.6-7 bin arası kadar.. Evimizi de kurduk.. Yani parasal maddi yönden bi sorunumuz yok. Aldırmamak tamamen benim ve bizim kendi tercihimiz,sadece planlanmayan bi gebelikti bu kadar. Ama bu onu istemediğim anlamına gelmiyor. Çok saçma bi yorumda bulunmuşsun anlamadım. Neden yazdığını hiç anlamadım.. Ama gerçekten üzüyorsun bu yazdıklarınla ben sadece çözüm aramak istemiştim. Yardım istemiştim..
Sen var paranla övün.

Doğur bakalım. Doğurmakla ana olunmuyor

Tatmin ol mini mini yaşında.

Aylık gelirle gebe kalacağına üniversiteye git

Ana olma hevesin tavan yapsın.

Benim hikayem, sana bunu yasmaya itti.

Back
X