Sinirden Ellerim Titriyor Kafayı Yememe Ramak ...

BenmasMavi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
4.941
3
0
İstanbul
Kızlar bilenleriniz bilir benim kayınvalide meselelerini.

Geçen hafta bendelerdi.Görümcem 3 çocuğu,kayınvalidem,kayınpederim.

Gelmeleriyle evimin mahvolması bir oldu.

Görümcem çilek getirmiş.Çocuklara yıkadım sofra bezine koydum tabağıyla.Çocuk bu durur mu.

Çöplerini ve çilekleri yerlere felan attılar.Kimse sesini çıkarmadı.

Duvardaki stickerlerimi söktüler.Duvarlar kavladı.Çıt yok.

Duvarları pilotla karaladılar.Gene çıt yok!

Çocuklar 2 kez halıya çay döktü.İlk dökmelerinden sonra birde ikinci çay istedi görümcem onu verdim onu da döktüler.Gene çıt yok çıtdan eser yok !

Fırınımın üstünü karalamışlar,balkondaki kilimimi ve daha birkaç yeri daha...

Salonumdaki yeni halım da leke olmuş iki üç yerinden.

Çocukların elindeki çikolata parçaları girişteki halıma yapışmış çikolata lekesi olmuş hep.

Bunları ben kafamdan uydurmuyorum.Benim gözüm kör değil herşeyi görüyorum salak felan da değilim .

Misafirdir diye sesimi çıkarmadım bi süre.Ama kızmaya başlayınca ve surat yapınca görümcem de haklı gibi surat yaptı.

Az evvel kayınvalidemle görüştük.Yarından gelcez dedi.Asker yolculamaya.Ben de asker yarın değil pazar gidiyor dedim.

O da biliyorum da yarın gelcez dedi tekrardan

Ben de yarın biz bir yere gitcez pazar gelseniz sorun olur mu dedim.

Yok o mesele değil de millet amcasının oğlu askere gidiyor bunlar gezme düşünüyor diye dedikodu yapar dedi.

Ben de herkesin dedikodusu kendi günahlarının boynuna.

Elalem ne der diye hareket edemeyiz bu yaştan sonra dedim.

Millet konuşur işte dedi.

Ben de millete göre mi ayarlıcaz kendimizi biz dedim.

Öyle tamam pazar görüşürüz şeklinde kapadık telefonu.

Sonra eşimle görüştük .Dedim böyle böyle dedim annene.

Ben istemiyorum yatılı misafir ona göre ben eşşek başımıyım burda döküleni silcek,dağıtılanı toplucak dedim.

Niye öyle dedin anneme şimdi istemediğimizi anlıcak dedi ben de anlaması için yaptım zaten dedim.

O da o zaman onlara da kapatalım kapıyı kimsemiz kalmasın dedi.

Ya kafayı yicem o derece bunaldım kimsenin anlaması anlamaması umrumda değil artık.

Ben de illa yatılı mı gelmeleri lazım canım ne alaka dedim.

O da zaten kırk yılın başında geliyolar felan dedi.

Ben de hatırlarsan geçen cuma gelip pazar gittiler dedim.Sustu.

Kızlar çok öfkeliyim birşey söyleyin kafayı yicem artık

Ahh cnm meşhur laflarıdır o eşlerin 40 yılda bir geliyorlar..
40 yılda bir gelirler ömrünü yerler insanın benim görümcemin çocuklarıda öyle yapıyorlar geldiklerinde evlerinden geliyorlar evleri yakın biz açız.. çay... yayılırlar..
Gelinler hizmetçi toplasın silsin süpürsün..
Gelinin ne değeri var kii amannnnnnnnn
Gelinin işi bu yaa arka toplamak

Yok ben gelemem böyle şeylere.

Çekip giderim.

Az önce eşim aradı dediği aynen şu onlar benim ailem eve .... da birşey demem.

O yaptıklarını da ben temizlemeye mecburum ama dedim dedim.

Çok tartıştık.

Değersizim çok değersizim

akannehirakannehir

görümcenin evi nasil heryer boyali kir icindemiaklinialirimsmile, yoksa nasilsa benim evim degil diyemi böyle rahat görümcezemuszemus
bu ne düsüncesizlik ya, kaynana na deseydin badana temizlik yapiyoruz diyealsanaalsanasmile gerci anlayana:sinifsinif:

kizmakta haklisin canim
tamam cocuk bu yapabilir ama annesi niye bi kizmiyor
ayni hatalar goz gore gore yasaniyor ama kimse birsey demiyor
bizede cocuk gelir eltim gorumcemde cok hassaslar bu konuda, cocuk bir sey yapsa dovmeye kalkar
cocuksa misafirligini bilsin der
ben de yapma abla cocuktan kiymetli degil derim,
yani hicbirsey demese moralim bozulabilir.
insan kendi evinde nasil istiyorsa, baskasinin evinde de oyle davranmalidir

Son düzenleme:
Onca şey yapmalarına rağmen annelerinin ses çıkarmaması çok çok ayıp bişe bir değil iki değil yaptıkları onca yeri batırmışlar valla ben 2. döktüğü çaydan sonra anasına bağırırdım. Haklısın bence sessiz bile kalmışsın.

dogru soylemısısn canım..herkes yerını bılsın...
mısafır mısafırlıgını bılecek tatlım...o zaman basımızın ustunde yerlerı var...
ama dıngonun ahırı gıbı evı altını üstüne getıreceklerse bende olsam susamazdım...

Sorun bence orda anne değil kaynana işte anne olsa kızına kıyamaz evinin kirlenmesini istemez yorulmasını istemez
Kaynana o anne değil..

valla kızmakta çok haklısın..
evini talan etmişler resmen.
benimde asla tahammül edemediğim bişeydir..
yani o nasıl misafirmişki çocuklarına bi sesini çıkaramıo..
valla ne denilir bilmiorum ama kayınvalidene olan tavrını çok haklı buldum..
iikide öle demişsin..
anlasın onlarda yaaaa..
herkesin kendi evi barkı var ne yatıo kalmaya gelirler hiç anlamam.
hadi gelion gelion biraz saygı hoşgörü göster dimi

niye ikide bir yatılı kalmaya geliyorlar ki.....anlamadım....

heleki amcalarınınoglu askere gidicek etrafta gezme geziyorlar diye laf edicek denmiş ya
ay gitsin asker askere gidiyor diye niye ben gezmeyimki etrafa ne bunuda anlamdım..

yazık sana cnm ya günah o evi temizleyene kadar bir kadının canı çıkıyo resmen hadi ondanda geçtim hiç mi bagırmazlar çocugum otur yerine yengeye yazık bak kadın gıkını çıkarmıyo die bukadarmı düşüncesizx olur insanlar ya gerçekten iyi sabretmişsin ben patlardım çocuklarada anasınada az sahip çık banada günah dieee

Şöyle çocuğuna sahip çıkmayan, oynasın diye kalem veren, bir yere zarar verdiğinde mahçup düşüp özür dileyeceği yerde birde alınan insanlara sinir oluyorum...
kesinlikle haklısın....
Yanlışlık olsa herhangi bir durumda üzgünlüğünü belli etse belkide hiç mesele etmeyeceksin ama bu tavır çok çirkin...

Eşine gelince adil davranmaya çalış. Senin ailene nasıl bir değer veriyor. el üstünde mi tutuyor. kendi ailesinden farklı görmüyor elinden geleni yapıyorsa malesef seninde öyle olman gerekir. çünkü bence herşey karşılıklıdır. benimkiler yatılı geliyor gelmiyor meselesi değil önemli olan verilen deperdir. Çünkü o ev senin olduğu kadar onunda evi. ailesini çağırmakda yatırmakda özgür canım.

akannehirakannehir

görümcenin evi nasil heryer boyali kir icindemiaklinialirimsmile, yoksa nasilsa benim evim degil diyemi böyle rahat görümcezemuszemus
bu ne düsüncesizlik ya, kaynana na deseydin badana temizlik yapiyoruz diyealsanaalsanasmile gerci anlayana:sinifsinif:

Evet görümcemin evi dağınıktır ...

kizmakta haklisin canim
tamam cocuk bu yapabilir ama annesi niye bi kizmiyor
ayni hatalar goz gore gore yasaniyor ama kimse birsey demiyor
bizede cocuk gelir eltim gorumcemde cok hassaslar bu konuda, cocuk bir sey yapsa dovmeye kalkar
cocuksa misafirligini bilsin der
ben de yapma abla cocuktan kiymetli degil derim,
yani hicbirsey demese moralim bozulabilir.
insan kendi evinde nasil istiyorsa, baskasinin evinde de oyle davranmalidir

Zaten benim kızdığım nokta da o.

Çocuk tabiki yaramazlık yapacak edecek.Annesi ve ananesi karışmayınca deli oluyorum ben.

Bir kere döv şu çocuğunu sen bakalım yapabiliyormu vur eline.

Anlasın kızdığını bir daha yapmasın.

Yok ama yok ..

Onca şey yapmalarına rağmen annelerinin ses çıkarmaması çok çok ayıp bişe bir değil iki değil yaptıkları onca yeri batırmışlar valla ben 2. döktüğü çaydan sonra anasına bağırırdım. Haklısın bence sessiz bile kalmışsın.

Bir değil iki değil evet.

Çocuk halıya çay döker vur eline birdaha ister mi bak o çayı.

2 yaşındaki çocuğa sen niye çay veriyosun ki hem.

Çocuk çayı döktü ben sildim.Akşama gene çay koydu çocuğa gene döktü.

Ben ne deyim daha ben demi sorun insanlar da mı kafam kıt benim artık aklım durdu

offf Allah kolaylık versin.bende sinir olurdum yani.resmen söyleyemiyorsan kocanı ikna edip mesafeyi koruman en iyisi.ya da kendi ailenden açık konuşan birini onlarla aynı zamanda misafir et senin söyleyemediklerini o söylesin :)))

Çocuklar ortalığı talan ederken sen neden ses çıkarmadın ki hayatım...
Valla ben susmazdım.. Bağırıp çağırmak değil ama, çocuklar burası soka değil çöplük değil niye atıyosunuz yerlere saplarını çileklerin der ve hadi bakalım attığınız gibi toplayın derdim....
O tavırdan sonra zaten daha dikkali davranmaya başlarlardı...
DUvarları mı boyadılar...
Oldumu şimdi çocuklar bu boyalar duvardan nasıl ççıkacak şimdi?? Birinin silmesi lazım dimi?? Ama ben boyamadığıma göre ben silmem deyip sabunlu bezi ellerine verecektin...
Haa silemeyeceklerdi ama bi daha da boyamayacaklardı....

Şöyle çocuğuna sahip çıkmayan, oynasın diye kalem veren, bir yere zarar verdiğinde mahçup düşüp özür dileyeceği yerde birde alınan insanlara sinir oluyorum...
kesinlikle haklısın....
Yanlışlık olsa herhangi bir durumda üzgünlüğünü belli etse belkide hiç mesele etmeyeceksin ama bu tavır çok çirkin...

Eşine gelince adil davranmaya çalış. Senin ailene nasıl bir değer veriyor. el üstünde mi tutuyor. kendi ailesinden farklı görmüyor elinden geleni yapıyorsa malesef seninde öyle olman gerekir. çünkü bence herşey karşılıklıdır. benimkiler yatılı geliyor gelmiyor meselesi değil önemli olan verilen deperdir. Çünkü o ev senin olduğu kadar onunda evi. ailesini çağırmakda yatırmakda özgür canım.

Eşime hak veriyorum tamam ailesidir ama beni de saymamasına kızıyorum öte yandan.

Onlar onun ailesiyse ben de onun karısıyım.

Onların arkalarını temizlemek bana düşüyor ama kimseye değil.

En son konuşmamızda dedim tamam gelsinler istedikleri zaman karışmıyorum kimseye artık ben .

Bana değer vermeyene ben hiç değer vermem bu sen bile olsa dedim eşime

Çok canım sıkılıyo çok

Çocuklar ortalığı talan ederken sen neden ses çıkarmadın ki hayatım...
Valla ben susmazdım.. Bağırıp çağırmak değil ama, çocuklar burası soka değil çöplük değil niye atıyosunuz yerlere saplarını çileklerin der ve hadi bakalım attığınız gibi toplayın derdim....
O tavırdan sonra zaten daha dikkali davranmaya başlarlardı...
DUvarları mı boyadılar...
Oldumu şimdi çocuklar bu boyalar duvardan nasıl ççıkacak şimdi?? Birinin silmesi lazım dimi?? Ama ben boyamadığıma göre ben silmem deyip sabunlu bezi ellerine verecektin...
Haa silemeyeceklerdi ama bi daha da boyamayacaklardı....

Zaten sesimi çıkarmamazlık yapmadım.

Dedim alsana kalemi heryeri çizmiş dedim.

Aldı hiçbirşey olmamış gibi birde silgiyle silmeye çalışıyor çıkar mı silgiyle.

Ben de getirdim cifi sildim bastıra bastıra.

Kayınvalidem geldi silme duvarın boyası çıkıyor dedi.

Ben de çıkarsa çıksın umrum değil.Pilot kalem izinden iyidir çıkması dedim

canım sakin ol lütfen haklısın sen sonuna kadar ama işte hayatımızda bazen istemedigimiz onaylamadıgımız bir çok şey oluyor vede yaşamak zorunda kalıyoruz ama bu kadar da olmaz yani çocuktur ama birazda sölesinle böle yapmanız gerek diye aa ben olsam valla patlarım sanırım az çok sinir var zaten düşünmek bile istemiyorum canını sıkma dogru yol bulunur iyi olmanız dilegimle

allah yardımcın olsun canım ya.nasıl çocukmuş onlar öyle ama suç çocuklarda değil annelerinde.böyle kadınlara sinir oluyorum valla.insanda biraz utanma olur yuh artık.hem niye size ikide bir gelip kalıyorlar ki anlamdım.bence kaynanana yaptığında haklısın

Back
X